Kinder Milk Slice - Fun time app

Skolestart som særligt sensitiv

image

I dag startede Harald i 1.B.

Nyt år, ny klasselærer, ny struktur, nye tider og nye forventninger.

For de fleste børn er 1. Skoledag noget særligt. Noget spændende. Noget som de glæder sig til. For sensitive børn er det svært. Hårdt. Følelsesladet.

Sensitive børn og særligt sensitive, som er den kategori Harald er i, har brug for struktur og trygge rammer. Kendte ansigter og nærvær. Selvfølgelig har “almindelige” børn også det, men sensitive børn har det isærdeleshed.

Sidste år da han startede i børnehaveklasse gik det faktisk over alt forventning. Vi havde troet det værste og det har da også været hårdt, svært og kostet mange tårer men han blev hurtigt tryg ved sin elskede klasselærer og rytmen i skolen. Dog havde han profiteret af lidt mere ‘skole’ end leg men sådan var det.

Nu er hele hans trygge base så revet fra ham. Han græd som pisket sidste skoledag (og mor ligeså) da han skulle sige farvel til sin klasselærer.

I dag startede så en ny hverdag. Skole 30 timer ugentligt, 5 forskellige lærere og en helt ny struktur.

Selvom vi de sidste 6 uger har snakket og fortalt om hvordan og hvorledes så er det svært at forberede ham på en sådan drastisk ændring. Heldigvis er de voksne klar over hans situation og de var søde dernede. Han var ikke meget værd da der skulle siges farvel til mor. Heldigvis var han ved godt mod da jeg hentede ham kl. 12 og så fortjente han is!

Mit største ønske er nu at hverdagen må fungere for ham og at han finder den tryghed i sine nye voksne som han har så inderligt behov for. Når han er tryg, så går alting bedre og jeg ønsker så inderligt for ham at 1. Klasse bliver et dejligt år for ham.


image image

// polo Petit by Sofie  Schnoor // shorts Zara // skoletaske Ticket to Heaven // sandaler Camper

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

3 kommentarer

 • Åh… Håber de første dage er gået ok og at han snart finder tryghed – for hans og jeres allesammens skyld. Det er så hårdt når ens børn har det lidt svært. Alt det bedste til jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Tak Camilla <3
   Indtil videre er det gået ok – han er bare træt oven på de lange dage. Men det skal nok gå, det tror jeg på:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Er ny læser, men har fulgt dig på instagram – da du har en fin indretnings stil 🙂 Det er først ved dit sidste billede i dette opslag, at jeg tænker det hele er lidt bekendt. Er selv fra Fr.sund, så lille Sillebroen virkede med et bekendt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kinder Milk Slice - Fun time app