Smagen af sommer

Havetid

IMG_20150308_110740

Så er det endelig ved at være tid til at finde krukkerne frem, få jord under neglene og fjerne den første ukrudt efter vinterens lange og mørke måneder. Det kribler også godt i fingrene og der er mange fristelser i butikkerne som netop nu bugner af både frø til sommerblomster, stauder og køkkenhaven. Stedmoderblomster står også og stråler smukt og frister med sine smukke farver, men det er altså endnu for tidligt at plante krukkerne til. De er sarte overfor nattefrost og det plejer marts stadig at byde en del på. Så det må vente lidt endnu –  selvom man trænger til noget smukt at kigge på. Min sukkertop ved hoveddøren ser i hvertfald lidt småkedelig ud – eller måske er det bare fordi at man har kigget på den så længe…

I haven har vi endnu ikke så meget at byde på. Jeg har nogle roser, pæoner samt lupiner med fra det gamle hus og nogle nye kom til sidste sommer. I sensommeren satte Harald og jeg en del løg og det er nu glæden ved det arbejde som skal til at høstes. Vi håber at de giver noget fra sig – tit er man altså uheldig med løg og Harald kigger troligt hver dag. Glæden var stor da det ene hold krokus blomstrede forleden.

Vi har sat en del tulipaner, krokus (billedet), hyacinter, vintergækker, perlehyacinter og narcisser. Det er en god start indtil haven rigtig sætter sig. Det hele er så tomt, når vi blot står med en bar græsplæne. Men det tager tid at starte en have op fra scratch igen. Jeg må væbne mig med tålmodighed…

Jeg skal til at forspirre Cosmos og Lathyrus som jeg plejer og måske lidt tomater. Jeg drømmer jo om et fint drivhus som jeg fortalte jer forleden – indtil da må tomaterne bo  krukker.

Vi skal til at etablere en køkkenhave. Min mand synes det er noget pjat – det siger ham ingenting dog står han først i køen når der skal høstes både bær og grøntsager! Mænd ;o)

I det gamle hus havde vi højbede og det var jeg meget tilfreds med. Derfor har jeg besluttet at det samme skal gøre sig gældende her. Jeg er glad for højbede i jern, især de rustne. De passer til min rosenbue, som jeg også skal have sat op.

Jeg sidder netop og planlægger køkkenhaven. Hvor mange højbede? Hvor store? Form? osv. Skal ungerne have deres eget som de havde i det gamle hus, eller kan vi dele? Åhh ja der er nok at planlægge og jeg elsker det.

Hvis du ligesom mig er til de lette højbede kan jeg anbefale disse fra Landhave.dk (og nej jeg er ikke sponsoreret). De fås både som rustne og som galvaniserede og i mange forskellige størrelser.

2-aflange-og-kvadratiske-højbede-tre-modeller

Billedet er fra Landhave.dk

Er der nogle af jer derude der også har en lille havenørd gemt i maven?

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

3 kommentarer

  • Jeg er nok også en lille havenørd og nyder for tiden at vores krokus dukker frem i græsplænen. Vi har et stort gammelt ahorntræ hvor vi har sat løg i spiraler rundt om, så det er bare så smukt lige nu.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria-Therese

      Åhhh det lyder også fint! Vi havde også krokus i ring rundt om træerne i vores gamle hus :o)
      Fungerer det ok med Krokus i plænen? De ødelægger ikke græsplænen?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er helt fint med krokus i græsplænen. Normalt vil krokus være færdig med at blomstre inden af græsset skal slås første gang, og de skader ikke græsset.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smagen af sommer