Forårs musthave til fødderne

Mere haveliv og højbede på vej

10956707_657451981049823_1978955388_nMåtte lige dele denne smukke julerose med jer. Synes simpelthen den lyser så smukt op ude i det ellers noget visne bed og syner så smukt med vores hvide hus i baggrunden.

Både vintergækker og krokus er så småt ved at være afblomstret, men heldigvis er juleroserne (eller påskeklokker som de jo også kaldes – kan ikke rigtig se forskel…) i fuldt flor – dem der altså har overlevet flytningen. Snart skyder tulipaner, hyacinter og narcisisser frem og pæonerne anes allerede under de visne blade. Jeg kan slet ikke vente – det kribler i fingrene nu!

Jeg planlægger, kigger i bøger/blade og længes stadig. Længes efter farver, liv og dufte. Haven giver mig så meget igen og taler til næsten alle sanserne. Jeg synes det er så livsbekræftigende og afstressende  – og jeg elsker at nusse rundt derude . Jeg glæder mig ustyrligt til at komme ud i haven og få jord under neglene.

I dag har jeg bestilt højbede til haven, nu kunne jeg ikke vente længere. Glæder mig som et lille barn til de kommer. Som jeg skrev om her, så er jeg vild med de smukke højbede fra Landhave som har det helt rette look til min stil. Vi skal have to af de store aflange, hvori der primært skal være jordbær, ærter og blåbær. Hindbærbuske i enden måske – men de fylder bare så meget så måske de får plads i jorden i stedet. I det gamle hus, havde vi en hel kasse med ærter og en med jordbær – og det var ikke for meget. Det ryger hurtigt når vi alle går og nipper og plukker ind i skåle. Derfor har jeg bestilt nogle lidt større kasser til den nye have så der er lidt mere jord at rutte med. Ungerne skal også have hver deres kasse – Harald havde en kasse for sig selv i den gamle have, hvor han havde både solsikker, tomater, jordbær og sommerblomster. Han elskede det og spørger ofte hvornår hans kasse er klar 😉 Gro var for lille til at passe sin egen før – hun havde mere travlt med at stjæle jordbær og ribs – men nu er hun så stor, så hun selvfølgelig også skal have sin egen. Ungernes bede bliver mobile højbede som dem på nedenståene billede. De skal stå på træterrassen – så er de hele tiden ved hånden og de kan nyde dem mens de leger 🙂

21-Kvadratiske-mobile-højbede-rust-terrassen

Billedet er fra Landhave

Ih hvor bliver det hyggeligt!

Vi har også bestilt muldjord til kasserne, men også til vores hækplanter. Vi mangler at plante hæk langs vejen og op mod carporten. Nu skal det gøres. Vi har udskudt det, da det var det sted i haven hvor jorden var ringest og det krævede en udskiftning. Nu kunne vi slå to fluer med et smæk, da muldjord ikke er billigt skal jeg hilse at sige! Eller jo selve jorden er fair nok – det er kørslen af det der koster spidsen af en jetjager!

Men hvis alt går vel så har vi både højbede, hæk og muldjord inden weekenden og så skal vi i haven – så vi krydser fingre for lidt lunt forårsvejr 🙂

 

 

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårs musthave til fødderne