Monday mood

Alle burde have ret til en god fødsel – #jordemødreforlivet

stork

Billede tegnet af Sanne Lausen Wolff

I dag får medierne nedenstående lille film tilsendt. Ligeledes modtager politikerene en mail i deres inbox med den. I morgen torsdag skal vores politikere nemlig forhandle Finanslov for 2016. En lov som står til at forringe arbejdsvilkårene for jordemødrene yderligere.

Vi håber at vi i fælleskab med denne lille film kan skabe fokus på problemet og at den vil gøre indtryk på politikerne, så jordemødrene igen kan få tid og resourcer til at passe deres arbejde med en god fornemmelse i maven.

Jeg har selv haft to ikke så ligetil fødsler. Harald i 2006 og Gro i 2009. Harald er for tidligt født – vandet gik pludseligt og vi blev hentet i en ambulance og kørt til Riget. Det hele skete meget hurtigt og vi var slet ikke klar. Det hele var meget kaotisk og Rigshospitalet et meget stort og tragisk sted at befinde sig. Især på neonatal afdelingen. Hvis ikke jeg havde haft en jordemoder som tog sig tid til mig og beroligede mig i den voldsomme situation det nu var, tør jeg ikke tænke på hvordan det var gået. Hun var med mig hele natten men tilsidst blev hun sendt hjem af sin kollega som så overtog mig. Hun havde brug for at lade op til endnu en arbejdsdag og stor respekt for at hendes kollega gik ind og tog over og tænkte på hendes velbefindende. Selve fødslen var en god oplevelse og det kan jeg takke min jordemoder for.

Det skærer i mit hjerte når jeg ser filmen og jeg er glad for at jeg ikke skal have flere børn – for jeg vil simpelhen ikke være overladt til mig selv på en af de vigtigste dage i mit liv! En fødsel er en stor ting for de fleste mennesker. En lille ny verdensborger skal hjælpes til verden og det skal altså ske under ordentlige rammer med en jordemoder som har tid og overskud til en!

VI MÅ STÅ SAMMEN!

Det her gælder både moderens tarv, barnets tarv samt jordemoderens.

Vi føder for få børn får vi at vide – men de børn skal altså kunne komme sikkert til verdenen – lad os i fælleskab råbe højt!

Se filmen – budskabet er det samme om du ser 3 eller alle 17 minutter 

#jordemødreforlivet

Like og del indlægget så vi kan nå længst muligt ud – tak!

Se mere på støtte-gruppen på Facebook: Jordemødre for livet HER

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

1 kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monday mood