Valentine rabat - spar 14 % hele dagen

Jamen, savner du ikke dine børn?

12747643_1166295806716852_1179994349_nHerhjemme har ungerne vinterferie – vi voksne not so much. Kim kunne selvfølgelig godt tage ferie – men når jeg ikke har muligheden går lidt af familiehyggen ligesom af. Så hellere spare hans feriedage så vi alle kan være sammen på et andet tidspunkt.

Vi er så priviligerede at have to sæt bedsteforældre som elsker at være sammen med børnene. Vi ses ikke meget i det daglige af logistiske årsager, så når vi endelig er sammen er det gerne over lidt længere tid, hvilket giver et helt andet forhold indbyrdes. At se ens børn knytte sig til ens egen mor eller svigermor, er bare noget helt specielt. Det tillidsforhold de får til hinanden er noget helt specielt. Harald elsker at være ude i skuret med min far som er tømrer. Han har sit eget værktøjsskab og nyder virkelig at gå at tulle rundt bare ham og morfar. Hos mormor har Harald helle. Her går tiden i stå. Det er hans frirum og han kommer helt ned i gear. De to har altid haft et specielt forhold og det kan ingen tage fra dem. Det er fantastisk at se og jeg er meget meget glad for at han har sådan et sted.

Farmors største fan, når det kommer til at kokkerere, er i den grad Harald. Ingen laver frikadeller som farmor eller bager æbleskiver – og hos farmor er man altid sikker på at man er første prioritet når man er sammen. Gro elsker når farmor finder alt legetøjet fra fars tid frem og læser historie og yndlingsaktiviteten er når farfar hjælper med at bygge en hule inde i stuen som hun bor i. Harald og farfar tager på opdagelse på Frilandsmuseet eller går ture og hygger sig. Så selvom vi i hverdagen af og til savner en hjælpende hånd, det at man lige kunne smutte ud og spise en hverdagsaften eller at ungerne kunne blive hentet tidligt en eftermiddag af mormor eller farmor – er vi dybt priviligerede at vores børn har to hold bedsteforældre som vil give deres højre arm for dem.

Indlæggets overskrift

For at specificere overskriften på indlægget. Flere har ofte ytret på Instagram, når jeg har postet at ungerne har været på landet over længere tid, hvordan jeg dog kan klare at undvære dem så længe. Jeg kan selvfølgelig godt forstå at det er lang tid – men for os har det altid fungeret på den måde og jeg håber indlægget her giver lidt indblik i vores tanker omkring det.

Harald blev passet for første gang da han var 1 1/2 år (jeg ville ikke give slip) og siden dengang faldt det naturligt at forsøge at lade andre passe på ham.

Jo jeg savner dem da  – selvfølgelig! MEN jeg er ikke bange for at sige at jeg også nyder at have lidt tid sammen med min mand og selv trække vejret lidt. I dagligdagen går alt op i børnene og jeg er selv nedprioriteret. Det er et klart valg jeg har truffet og det kan ikke være anderledes. Jeg er en hønemor og har været det fra dag 1. Jeg kommer ikke særlig ofte ud og når jeg gør, pylrer ungerne stadig når jeg kører. Jeg prøver at være bedre til at komme en anelse ud – et pusterum har man allesammen brug for engang i mellem, men vi laver stort set alting sammen herhjemme og ungerne kan bedst lide at være hvor vi er. Undtaget når de er på landet. Så nyder de at være der og det er yderst sjældent at de savner os. Så fantastisk.

Måske ris til egen popo – men sådan er det nu engang og de vokser så pokkers hurtigt, så hvorfor ikke nyde dem mens vi kan? Begge unger har brug for meget tryghed og er begge meget sensitive, hvilket har gjort at vi bare altid har levet sådan som vi gør. Mange kan ikke forstå det og det er også helt ok – det er et valg vi har truffet. Vi sover også stadig sammen med dem, for det er det vigtigste for dem. Og vi siger til os selv at når de bliver tilpas store så giver det nok helt sig selv at det ikke er cool at sove med sin far og mor. Harald er dog stadig helt cool med det og siger bare til sine legekammerater når de er herhjemme at det er hans mors dyne der ligger i sengen, for vi sover altså sammen 😉

Derfor får ungerne lov til at være væk så længe fra os. De nyder det. Vi nyder det. Bedsteforældrene nyder det. Alle er glade – og jeg ville ønske at jeg kunne give de oplevelser mine børn får ud af det, til alle andre børn. Bedsteforældre er Guds gave til børnene – og til tider også til forældrene 😉

Tilbage til vinterferien

I år har farmor og farfar fået lov til at passe dem hele ugen på landet – og ungerne glædede sig meget! Kim kørte dem hjem i går og mens han var væk rydede jeg lige bulen og var nede at træne. Med hjem købte jeg to kager – så i går eftermiddags sad vi så der i sofaen som et ældre ægtepar med eftermiddagskage og varm chokolade og sludrede 😉 Ret sjovt – men virkelig hyggeligt og tiltrængt.

I løbet af ugen har jeg kalenderen booket op – det er så når ungerne er væk jeg sætter en ære i at komme ud og nyde livet lidt mere. Jeg skal bla. ud at spise med mine søde veninder fra studiet, en tur i bio forhåbentlig, ud at shoppe (læs ose) og spise brunch/frokost med min bedste veninde og så skal vi sammen til tapashygge hos min svoger og svigerinde.

Åh glæder mig allerede!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

 • Tak for et skønt og ærligt indlæg 🙂 her lever vi meget på samme måde – også mht børnene sovene inde hos os og det fungerer super godt. På den måde sover de nemlig igennem, det gjorde de ikke den korte periode vi prøvede at have dem på eget værelse. Desværre kan vores så ikke være så meget hos bedsteforældrene som jeres, farmor og farfar magter ikke at have dem på overnatning pga alder og hos mormor og morfar er de max 3 overnatninger, da min mor desværre har mange smerter grundet mange år med sukkersyge og deraf ødelagt bindevæv, så hun trættes hurtigt. Men begge hold vil give alt for deres børnebørn og hopper gerne til hvis det brænder på herhjemme – også selvom de ikke bor tæt på, så det er skønt 🙂 som dig er jeg en hønemor og kommer ikke meget ud – og vi gør nærmest alt sammen alle fire, vi kan slet ikke forestille os det på anden måde 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria-Therese

   Hej Karina.
   Tak for din søde besked – den gjorde mig glad 🙂
   Vi har også prøvet at få dem til at sove på eget værelse – men det gik ikke. Det var ikke godt for nogen – så hellere tryghed og søvn til alle 😉

   Øv at bedsteforældrene ikke er helt på toppen – men skønt at de gør alt hvad de kan <3

   Måske når ungerne bliver lidt større vil det ændre sig – men som det er nu er det helt fint for os <3

   Rigtig god dag til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valentine rabat - spar 14 % hele dagen