Jamen, savner du ikke dine børn?

Opskrift: Nemme koldhævede boller

12750323_1716206035267675_174499332_nJeg postede lørdag morgen ovenstående billede på Instagram og flere har bedt om en opskrift, hvorfor jeg tænker at det skal i få 😉

Det er dog lidt svært fordi det er nogle boller jeg bare bager på slum og har gjort det i MANGE år nu! De bliver super lækre og er altid et hit herhjemme og er faste på bordet når vi holder fødselsdag. De er mine favoritboller fordi jeg HADER at få klistrede fingre og disse har jeg slet ikke fingrene i. Win win!

Jeg skifter meltyper alt efter humør og drysser frø på alt efter hvad skabet nu gemmer. Jeg har faktisk aldrig målt mængderne på ingridenserne af så tag det gerne lidt på gefühl!

En sød følger på instagram anbefalede mig at dyppe bund og top i havsalt og peber – måske det skulle prøves 🙂

Opskriften giver ca. en bageplade fuld boller ( 12-15 stk)

Dag 1

Dejen skal hæve natten over enten et svalt sted eller i køleskab. De bliver bedst når de har stået helt koldt synes jeg. HVIS du er i tidskneb og mangler boller indenfor den næste time, kan du smide en halv pakke gær i i stedet og lade dejen hæve på køkkenbordet en halv times tid. Så går det alligevel 😉

En stor skål

5 dl lunken vand (ca.)

15 g gær ca.

2 spsk. fulde god olivenolie

1 stor tsk. groft flagesalt

Evt. 1-2 dl havregyn. (kan udelades)

ca. 700-900 gram mel vil jeg skyde på. Dejen skal være klistret men ikke alt for flydende.

Jeg bruger enten ren hvedemel, en blanding af hvedemel og speltmel, eller fuldkornshvedemel og hvedemel eller hvedemel og grahamsmel. Fra forskellige typer – alt efter hvad du har. Ungerne bryder sig ikke om hvis det bliver alt for groft, så blander det altid.

Gæren udrøres i det lune vand. Alle de andre ingredienser tilsættes og der røres godt rundt. Jeg bruger bare en ske med håndkræft.

Sæt en plasticpose rundt om skålen og stil den i køleskab. Hæver til næste dag.

Dag 2

Tænd ovnen på 250 grader.

Sæt med en ske boller på en bageplade beklædt med bagepapir.

Drys med de korn, frø eller mel du har lyst til.

Bag i ca 20-25 min indtil de er godt gyldne og hårde i skorpen.

Bon appetit!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jamen, savner du ikke dine børn?