Watermelons

Overskudsmennesker – på den fede måde

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 08.48.12

Billedekilde: Charlotte Weimann

Kender i de mennesker hvor det udadtil ser ud til at de har dobbelt så mange timer i døgnet som os andre? Kloge mennesker, dygtige mennesker, inspirerende mennesker og vildt søde mennesker? Mennesker som jeg bliver forpustet af blot ved tanken om at skulle få det samme ud af mine vågne timer som dem, mennesker som jeg beundrer og tager hatten af for og mennesker som jeg er glad for at jeg har haft fornøjelsen af at tilbringe tid sammen med.

Overskudsmennesker vil jeg kalde dem – men på den absolut fede og positive måde!

Sådanne to mennesker kender jeg – og de er ovenikøbet gift med hinanden 🙂

Jeg har kendt Søren og Charlotte siden vi flyttede til Frederikssund i 2007. Eller kendt og kendt er måske så meget sagt. De var vores gamle genboer da vi boede i vores rækkehus i samme kvarter som vi bor nu og vi hilste blot på hinanden det første lange stykke tid. Det blev siden til lidt snak over hækken da jeg hurtigt fandt ud af at Charlotte deler min glæde ved havelivet og blomster – og det er faktisk fra hende at jeg har alt min haveinspiration. Jeg når hende dog ikke til sokkeholderne – så jer der er vilde med mit staudebed – i skal helt klart følge med ovre på Charlottes egen Instagram konto HER så skal i se blomster!

Charlotte og Søren har nu overtaget en smuk gammel gård ovre på den anden side af fjorden og har nu fantastisk meget plads til at dyrke Charlottes blomsterhobby på et mere professionelt plan. Det er dog, som Charlotte selv siger, stadig en fritidshobby da Charlotte har et spændende arbejde med meget rejseaktivitet som giver brød på bordet 🙂 Du kan, indtil jeg får skrevet lidt mere om Charlottes smukke og bæredygtige buketter som hun sælger, finde mere info på Fuglebækgaards facebookside HER

Det var nu egentlig ikke Charlotte jeg ville skrive om i dette indlæg som sådan – fordi hun og hendes nye blomsterprojekt fortjener et helt indlæg for sig selv. Det er nemlig et temmelig vildt, sejt og spændende projekt hun har begivet sig ud i og jeg elsker at følge med på sidelinien. Så alle jer blomsterelskere – hold øje med siden hvor jeg vil skrive lidt om projektet i løbet af sensommeren.

Forfatter og landlig idyl

Charlottes mand, Søren, som udover at være veluddannet som Charlotte med arbejde på fuldtid, politisk engageret, håndboldtræner, fodboldtræner og altid god for en brændende debat og diskussion om både politik, kultur, historie, kaffe og racercykler på de forskellige medier – er ydermere nu også sprunget ud som forfatter. Og det er netop sidstnævnte jeg gerne ville snakke lidt om i dette indlæg fordi jeg synes det er så top sejt!

Søren Andreasen Weimann (hvis vi skal være helt formelle) har skrevet noveller, digte og historier i mere end 20 år, og været aktiv i politiske debatter gennem de sidste ti år. Siden jeg har kendt Søren har jeg kunne følge med i hans debat på de sociale medier, som selvom vi ikke er af den samme politiske overbevisning, har været interessant at følge med i. De sociale medier er en spændende størrelse – det kender jeg jo selv til og mange folk skal lige lære hvordan man gebærder sig bag skærmen og hvor meget magt ordet i sig selv har.

Sørens erfaring gennem årene har givet ham indsigt i både gode og grusomme sider af den danske debat, som især i de seneste 5 år har ændret sig dramatisk med de sociale medier og det har givet stof til eftertanke som er mundet ud i Sørens debutroman; Du, Dem og Stråmanden

Inden Søren primo 2016 udgav sin debatroman har han tidligere udgivet børne- og ungdomsromanen Raketten på Langebro som vi har læst herhjemme sammen med Harald. Super spændende og klart anbefalelsesværdig 🙂

IMG_5985

Du, Dem og Stråmanden

Om romanen siger Søren selv:

”Jeg kalder den selv en debatroman. Den handler om vores debatkultur, og jeg samtidig håber, at den kan være med til at skabe debat, om hvordan vi taler med hinanden og måske vigtigst af alt: Hvordan vi prøver at forstå hinanden, bl.a. på de sociale medier.”

Ligesom jeg selv, glædede Søren sig meget over, at Statsministeren brugte nogle ord om emnet i sin nytårstale og lavede en alternativ nytårstale på facebook, hvor han afslørede flere af de svinske beskeder, han selv har modtaget. Det er et uhyre vigtigt emne at tage op og noget som der skal være fokus på.

I pressemeddelsen, jeg har modtaget fra Søren, beskrives romanens handling rigtig godt, hvorfor jeg giver jer et uddrag af den her. Jeg kan kun sige at det er en rigtig god bog (hånden på hjertet) og de basøre den koster er godt givet ud til lidt læsning på stranden eller i lænestolen foran brændeovnen i efteråret 🙂

Pressemeddelsen:

I 2016s første dage har Søren Andreasen Weimann udgivet en ny roman, som beskriver en voldsom fremtid i et Danmark i krig med sig selv. ”Du, Dem og Stråmanden” fortæller historien om en broget nutid, der kan udvikle sig til borgerkrigslignende tilstande, og Ida og Freja må gøre sig store anstrengelser for ikke blive en del af de voldelige sammenstød.

”Du, Dem og Stråmanden” handler en debatkultur der kører i grøften. Bogens første del kulminerer i en konflikt mellem muslimer og danske nationalister, og inden længe forskanser danskerne sig i en lang række grupperinger, der bliver mere og mere ekstreme. Det er blandt andet ateister, nationalister, ultraliberalister, socialister og dyreværnsforkæmpere, som kommer i større og større konflikt med hinanden. Romanen er fortalt gennem en række meget forskellige danskere, der mere eller mindre frivilligt tvinges af omstændighederne ind i begivenhedernes voldelige centrum.

IMG_5986

Historien er født ud af mange års uformelt politisk engagement, som i de senere har udviklet sig med de sociale medier. Søren Andreasen Weimann fortæller, at bogen er tænk som et wake-up call til danskerne. Bogens første del beskriver et nutidigt debatklima, hvor alt for få prøver at forstå de mennesker de diskuterer med. Flere passager i bogen stammer direkte fra de traditionelle og socialemediers virkelighed i de sidste par år. Forfatteren mener ikke, at bogen fortsætter med den mest sandsynlige fremtid for det Danmark vi ser i dag, men han beklager, at romanens udvikling ikke kan kaldes urealistisk.

Du kan finde begge Sørens bøger lige HER  – både som “rigtig” bog og e-bog og læse meget mere om både Søren, bøgerne og debatten lige HER

I denne tid hvor verden rundt om os er uretfærdig og grusom, er det endnu vigtigere at vi lærer at lytte til hinanden, formår at tale pænt og udvise respekt.

Godt gået Søren – jeg glæder mig til den næste!

* KONKURENCE * 

Jeg spurgte Søren om jeg ikke måtte forkæle jer læsere lidt og har fået lov til at udlodde to eksemplarer af  ”Du, Dem og Stråmanden” og et eksemplar af Raketten på Langebro.

Deltag ved at smide en kommentar herunder med hvilken en du gerne vil vinde 🙂 Jeg finder en vinder næste torsdag d. 18/8.

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

5 kommentarer

  • Bente

    Jeg vil gerne vinde den til voksne. Den lyder spændende

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Stråmanden tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Det lyder som nogle søde og travle mennesker. Jeg synes at Stråmanden lyder rigtig spændende og relevant så den vil jeg gerne læse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Den til børn vil jeg gerne læse for min søn 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg kunne godt tænke mig at læse Stråmanden her i løbet af efteråret, så den krydser jeg fingre for.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Watermelons