Søndag, Prikker og en sur mand

Vinterferie?

toa-heftiba-399392


V I N T E R F E R I E ,  H O M E   A L O N E  &  E N   U N D R E N


Så blev det tirsdag. Vinterferien er over os, og vejret lever i den grad op til det.

Harald og Gro har fri fra skole, og jeg arbejder disse dage hjemmefra så logistikken kan gå op. Thank God at der er mulighed for det. Endda har vi i går mandag været i biografen for at se Hodja fra Pjort (absolut anbefalelsesværdig), da jeg er så heldig at jeg kan arbejde om aftenen når de er puttet. Så lidt kvalitetstid har vi fået sammen, og vi stornød det! Sagen er nemlig, at hverken Kim eller jeg holder ferie denne uge, men heldigvis har mormor tilbudt at hygge om ungerne, så i aften efter Haralds svømmetræning, drager de mod landet, hvor den står på max hygge indtil lørdag hvis jeg kender mine forældre ret. Glæder mig dog også til at de kommer hjem igen lørdag, hvor den står på MGP hygge! Jeg elsker børne Melodix Grandprix – de skønne unger synger også bedre end de voksne. Er I ikke enige?

Kim er i Stockholm disse dage, så jeg har huset all by my self et par dage – og jeg glæder mig! Jeg skal op på kontoret, men det at have aftenerne helt alene er fantastisk. Tror den står på ansigtmaske, tøsefilm og Ben & Jerrys i sofaen!

Og nu til noget helt andet.

Kender I det med at man til tider er lidt dobbeltmoralsk? At man egentlig er godt tilfreds med sin tilværelse, men nogle gange dukker der lidt tanker op til overfladen der ligger og ulmer i baghovedet. Det hænder at det sker for mig vil jeg gerne indrømme. Især når det kommer til disse ferietider, som florerer over os netop nu. På den ene side har jeg jo selv valgt at arbejde deltid, samt at være i en branche, hvor jeg ikke tjener styrtende med penge, og på den anden side, så er jeg død misundelig over alle dem som tager på ferie flere gange årligt – ned til varmen i de kolde måneder, på oplevelsesrejser om sommeren, og små smut ture rundt omkring i europa resten af året. Jeg ved godt at vi har et dejligt hus, en bil og intet mangler – men det er der også mange andre der har som alligevel ferierer ofte. Og jeg ved da godt at jeg af og til tager på en storbyferie – men i den grad på budget. Og jeg klager slet ikke, sådan må det endelig ikke forstås. Jeg vil ikke bytte min tid med børnene for noget andet i verden, og jeg elsker mit job – jeg drømmer bare iden grad at opleve verdenen på et tidspunkt. At kunne drage ud og vise ungerne flere sider af vores lille klode, og komme hjem med fornyet energi. Og når alle (i gåseøjne) tager på ferie flere gange om året, får det mig til at undres. Hvordan har de dog råd?! Måske er det blot en prioritering, jeg undres bare – uden at have sure miner altså. Jeg drømmer bare om at det en dag bliver os der kan den slags – hvis vi altså vinder i Lotto 😉

Nå, det var blot et lille sidespor – måske er der andre der har gjort sig de tanker?

Rigtig god ferie til dem af jer der har det <3

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

12 kommentarer

 • Camilla F

  Vi har altid haft rejser som en af vores højeste prioriteter i vores budget. Selv da vi som unge var studerende rejste vi stort set hvert år. Vi knoklede løs i sommerferierne og sparede op så vi kunne komme afsted.
  Nu har vi også hus, 2 biler pg jeg har arbejdet deltid i en del år (nu arbejder jeg dog fuldtid) men vi har altid været meget sparsommelige på møbler og indretning, samt på vores garderober. Mine børn får altid tøj på tilbud- de behøver ikke sidste nye model. Det er absolut ikke for at kritisere andres prioriteter, men vi vil helst rejse. Min søn på 9 har derfor været 3 gange i USA, 2 gange på Mallorca, på Cypern, på Rhodos, i Barcelona, i Paris. Nogle år har vi også rejst rundt i Danmark. Men til gengæld er hans værelse (samt resten af vores hjem ) hovedsageligt møbleret med ikea og ilva- møbler og hans skuffer er fyldt med tilbudstøj fra Krymmel, Pompdelux og Hm.
  Om få uger tager vi en uge til nordafrika uden for skolernes ferie, det sparer vi 1/3 ved at tage afsted uden for skoleferien.
  Så det kan godt lade sig gøre på let skrabet budgeti hverdagen😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Hej Camilla 🙂
   Tak for din kommentar – sikke en masse dejlige oplevelser I har haft sammen. Hvor skønt! Vildt at I har kunne få det til at løbe rundt – sejt gået. Vi har heller ikke det nyeste af det nyeste. Møbler er noget vi i mange år har sparet sammen til, og sælger altid noget gammelt før vi køber nyt, og deres værelser er også IKEA 😉 Ungerne går i H&M kombineret med et par styles fra nogle af mine yndlingsbrands, og jeg selv køber som oftest brugt tøj på trendsales.
   Jeg tror vores økonomi bunder ud i, at jeg i en del år har været syg og kun fået sygedagpenge, samt flere år på su i mit voksne liv. Men vi mangler selvfølgelig ikke noget. Og så er det egentlig først nu jeg er begyndt at kunne mærke den udlængsel, og min undren til hvordan man får råd til den slags flere gane om året er begyndt at lure under overfladen. Men jeg glæder mig til den dag vi måske kan rejse ud noget mere – jeg er sikker på at den nok skal komme.
   Kh Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Du er ikke alene med tanken. Jeg sidder faktisk også tit med den tanke selvom jeg også er meget taknemmelig for mit liv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Dejligt at høre – jeg synes det er svært at få det hele til at gå op… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Maria
  Du er ikke alene….jeg er i total samme båd. Men man kan jo ikke få det hele vel…selvom det kunne være dejligt:) Jeg bliver helt grøn sf misundelse når jeg åbner insta og der bare står #virejsertiløste#solenogvarmenergodvedmig#roadtrip2018 bla bla bla 😝 Jeg vil os på ferie

  Nyd dine dage, og hvis du ik allerede har været ned i bio Sillebroen og se Fifty shades, så fat en god veninde og afsted og ellers nyd aftenerne:)

  Knus Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Lige præcis – misundelse er en grim ting. Ikke at jeg ikke under folk deres ferier – jeg undres bare 😉

   Jeg har ALDRIG set en Fifty Shades film… Så tror bare jeg bliver på sofaen 😉
   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej Maria
  Jeg fatter det heller ikke! Thailand eller skiferie er også for dyrt for os. Og vi arbejder endda begge fuld tid – men tre børn er bare dyrere… især rejsemæssigt…. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste 😉 Og vi har “kun” to børn. Jeg satser på et pengetræ i haven… 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg undrer mig tit over hvordan folk har råd til at “leve”. Vi hører egentlig nok til dem der rejser en del. I hvert fald 2-3 gange om året. Min undren går mere på dem, som køber dyre huse. Hvordan har de råd. De må tjene godt eller side stramt. Men når alt kommer til alt handler det vel om prioritering. Jeg arbejder selv deltid og går gerne ned i tid, for at have luft til barn, hus og rejser. For os har det hele tiden handlet om at holde alle vores faste udgifter nede, så der er råd til det vi gerne vil. Så vi har købt et billigt hus:) Så er det nemmere at spare op til en masse lækre ferier. Skøn aften. Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Ja, det tænker jeg også tit over. Men som du selv skriver, så har folk forskellige prioriteringer, og mange låner også alt for mange penge (i mine øjne), for at få drømmehuset. Godt nok sidder vi i et nyt hus – men vi sidder så billigt, som vi næsten kan da vi havde penge med fra en lejlighed, og vi skal så ikke tænke på at sætte i stand, når ingen af os kan det. Vi har hele tiden vidst, at vi kun ville sidde økonomisk, at vi kunne blive i huset selvom jeg ikke fik noget job, eller blev alvorligt syg som tidligere. Og det er en god sikkerhed. Men jeg undrer mig stadig over hvordan folk simpelthen har råd til at at sidde både i hus, have biler, rejse osv. Det er lidt sjovt at tænke på hvordan andre folk lever synes jeg 🙂
   Også dejlig aften til dig Louise 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg undre mig også.. Fx hvordan nogle kan købe flere dyre designer tasker, sko og tøj hver mdr.. altså særligt når man er butiks ansat.. jeg forstår det ikk.. jeg tænker ikk man får meget Chanel for 5000kr men så igen man ved jo ikk om det er for lånte penge.. en arv eller noget helt andet… man vil altid have mere, men det er jo ikk altid lykken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Hej Tine,
   Enig – man ved jo aldrig hvor folk har deres penge fra. Og man må jo bruge dem som man vil 🙂 Men derfor kan man godt tænke sit engang i mellem – for nogle mennesker må alligevel have mange penge mellem hænderne 🙂
   Men ingen fordomme fra min side – blot en undren da jeg aldrig selv vil få råd til den slags. Kun en sjælden gang hvor jeg så virkelig tømmer sparegrisen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag, Prikker og en sur mand