Tør jeg?

Bøgernes verden

Bøger modtaget som anmeldereksemplar

At krybe ind i en bog

Jeg har før nævnt at vi er glade for at læse bøger herhjemme alle mand. Undertegnede er nok den, der er dårligst til at få sat sig ned med en bog – men der arbejdes på sagen. I det hele taget bare det med at sætte sig ned. Uden skærm.

Da jeg var yngre elskede jeg bøgernes verden. Mine forældre betale troligt et månedligt abonnement da jeg var teenager, hvor jeg fik månedens bog – og nemt kunne bestille flere hvis jeg havde lyst til det. Og det havde jeg. Jeg elskede at finde en solstribe på gulvtæppet på mit værelse på førstesalen, og kravle ind i bogen i overført betydning. Forinden var det Disney bogklubben vi fik bøger fra både min søster og jeg, ligesom jeg elskede lydbånd med tilhørende bog, hvor man bladrede ved en bestemt ringende lyd da jeg var lille. Åh, hvor jeg husker det. I 20’erne forbandt jeg pludselig det med at læse som en pligt da jeg studerede. Jeg gad ikke. Når jeg først havde læst det jeg “skulle” på universitetet, så skulle jeg i hvertfald ikke læse mere. Det var ikke en god periode for mig – jeg havde identitetskrise og meget svært ved at finde ro. Sidenhen kom Harald, så lille Gro og jeg må ærligt indrømme at jeg ikke har fået læst specielt mange bøger. Nok kun en håndfuld. Det blev med tiden mest til bøger om børn, opskrifter, livstilsbøger og den slags – ligesom jeg har brugt utallige timer på at bladre gennem magasiner de sidste 10 år. Hold nu op altså. Men i takt med at Harald og Gro læser bøger, og er glade for det og begge habile læsere, er min egen lyst blevet vækket til live igen. Jeg savner at hygge mig med en bog og forsvinde ind i en anden verden – glemme alt om madpakker, vasketøj og andre sure hverdagspligter for en stund.Derfor bliver jeg også så glad når jeg af og til får tilsendt nogle gode bøger fra nogle søde folk på diverse forlag. Især forlaget Alvilda, har været fantastiske til at sende anmeldereksemplarer til ungerne, og de ELSKER det. Her inden sommerferien fik de begge sendt lidt til sommerlæsningen, og de har haft meget glæde af bøgerne de sidste måneder når man lige trængte til en pause fra solen – og nu har de dem med i skolen som frilæsning. Harald elsker fantasy genren – gerne noget med en god historie, spænding og flere bind så han kan følge hovedpersonen(erne) over længere tid. Særligt Vildheks bøgerne har han været glad for, og selvom de forlængst er færdiggjort synes han stadig at det er noget af det bedste han har læst. Og her må jeg lige slå et slag for den film der er lavet på bøgerne, som er lige på trapperne. Filmen Vildheks har biografpremiere den 11. oktober, og du kan følge med på sidelinien lige her. Shit vi glæder os! Vi var inde og se teaterstykket med hans gode ven fra klassen, og det var en kæmpe oplevelse. Vi glæder os meget til filmen!

Senest har Harald ellers  bl.a.læst Skammerens Datter, som han var vild med, og så er han igang med fembindsserien ”Magisterium”, hvoraf han har læst de 2 første bøger. Mega spændende for at bruge Haralds egne ord. Bøgerne handler om drengen Callum der til sin store (skræk) overraskelse bliver optaget på det magiske akademi Magisterium, hvor han sammen med sine 2 nye venner, Aaron og Tamara opdager en helt ny (farlig)verden samt hvor lidt Callum kender til sin egen og familiens fortid… Så har du en dreng eller pige der er vild med fantasy, magi og en god fortælling, så var den serie en idé.Gro kan varmt anbefale W.I.T.C.H. bøgerne som hun er igang med netop nu. Hver bog fortæller et spændende eventyr om en af W.I.T.C.H.-pigerne Will, Irma, Taranee, Cornelia og Hay Lin, og hun synes de er både interessante, seje og sjove. Man kan sagtens bare springe ind i serien – du behøver at vide noget på forhånd, eller tage den ene bog før den anden. Gro er 8 år, og læser dem uden problemer.Jeg selv fik også læst et par bøger i løbet af ferien mens jeg lå ved poolen på Sicilien – hold nu fast hvor var det lækkert. Tænk at man har så store børn, så man godt lige kan lade dem bade i poolen mens jeg ligger med en bog oppe på kanten med et vågent øje. Ahh. Jeg har anbefalet de bøger jeg læste til jer før, men de kommer her igen. Hvis du er til noget letlæseligt, letfordøjeligt og hyggelig litteratur, så er de to bøger På kant med livet samt Som stjerner på himlen begge to gode bud. Særligt På kant med livet ramte mig. Jeg har altid haft en ting med bøger, som handler om folk der skiller sig lidt ud, har personlighed og emmer af kærlighed. Et par gode krybe-i-hi-i-lænestolen-bøger <3

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tør jeg?