Mandags ønsker

Mættet

Andre på linien der har børn som næsten ikke orker at være mere ude i det dejlige sommervejr? Hvor det tørre og gule græs ikke længere trækker at spille fodbold på, de næsten ikke magter at hoppe på trampolinen, vandlegen ikke længere er sjov og det at spise ude næsten trækker tænder ud? Selv grillpølser og majskolber er ikke længere et hit og appetitten er dalet i takt med at græsset er brændt af. Sådan nogle børn har vi herhjemme. De er mættet. Vi voksne er faktisk mættet. Mættet af solen og varmen, og selvom det ser helt forfærdeligt forkælet ud, nu jeg får det skrevet ned sort på hvidt og ej heller lyder som sød musik i mine “sommerbarnsører”, så er det sandt.

Jeg havde aldrig troet at det kunne hænde at man har fået nok af solens stråler når man nu bor i Danmark – men det er simpelthen det der er sket. Og jeg ved, at så snart efteråret viser sit mørke ansigt med regn, kulde og blæst, længes både vi og ungerne tilbage til den bedste og varmeste sommer nogensinde i hele deres levetid – og faktisk også i vores voksnes liv – men lige nu, har vi det varmt. Rigtig varmt.

Solen har skinnet stort set uafbrudt siden maj måned, og det er jo helt ubeskriveligt dejligt. Jeg kan bare mærke, at vi slet ikke er vant til den slags varme herhjemme. Og jeg ved at det er tarveligt at sige højt, når man år efter år har brokket sig over den danske sommer – men det er bare ligesom om at vi har fået valuta nok for pengene nu. Jeg har kronisk sved ned af ryggen, min hud er tør og skaller, mit hår har ikke været redt ud siden maj måned fordi det konstant er udsat for saltvand og solens hårde stråler, jeg er blevet afhængig af is og Pepsi Max på et plan der er voldsomt usundt, ligesom vi har alle sovet ubeskriveligt skidt de sidste mange måneder. Og vi bor trods alt i et hus hvor vi både kan åbne døre og vinduer. Det er bare som om at luften der kommer ind er varm og tør og derfor står helt stille, og når man så er uheldig at have (ekstremt larmende) arbejde på togskinnerne (som vi har i forhaven) hele natten, er det ligesom om at nattesøvn er noget vi har vinket farvel til i samme hast som sommerblomsterne har givet op i varmen.

Men det skal ikke opfattes som brok. Slet ikke. Bare en lille venlig hilsen til vejrguderne om, at de er tilgivet. Tilgivet for alle de dårlige somre der har været de sidste 5 år. En lille hilsen om, at de ikke behøver skrue mere op for varmen nu. Det er tid til at lade temperaturen dale en smule, og lade solen få en pause. Bare en lille en. Og det er tid til at åbne sluserne og give os noget vand. Der er skovbrænde alt for mange steder rundt omkring i Europa, de ældre der sidder alene rundt omkring kan ikke klare mosten og giver slip, dyrene i naturen tørster, landbruget halter og folk køber vindmaskiner og producerer isterninger som aldrig før. Det kan ikke blive ved tænker jeg.

For min skyld må der godt komme lidt skygge og vand. Det tror jeg at alle ville have godt af. Vi har været heldige i år, og har så meget at være taknemmelige for denne sommer. 2018 vil vi alle huske. Vores børn vil huske den som sommeren hvor de spiste is ad libitum og boede i underbukser. Sommeren 2018 vil vi gemme dybt i vores inderste, så vi kan tage de gode og varme sommerminder frem, når mørket falder på og når vi har brug for at huske de positive ting vi har oplevet sammen som familie og de dejlige timer vi har tilbragt sammen med venner, børn og legekammerater.

Med de ord, vil jeg sige tak for en fantastisk sommer og tage unger samt badedyr under armen, og bevæge os ned til stranden på denne dejlige (meget) varme fredag og nyde at vi trods alt bor 10 minutters gang til Fjorden, hvor den gamle krop her kan blive kølet ned.

Rigtig dejlig fredag derude – mon der er nogle af jer derude der har det lidt ligesom mig?

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

6 kommentarer

 • Pernille

  Nix! Ikke et øjeblik! Vi indhenter alt det der har været umuligt det sidste år, så vi snupper gerne to måneder mere med sol, varme, rosé i litervis og daglige badeture i stedet for løbeture✌️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Haha, alt det lyder også skønt! Jeg savner bare lidt kulden – og jeg ved det lyder skørt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan sagtens følge dig. Men efter et par dage med køligere vejr og regn, som vi havde på et tidspunkt, så er jeg altså klar på solen igen😝

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Haha – og sådan er jeg sikker på at jeg også selv har det efter et par dage med regn 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha – kan godt nikke genkendende til det. Da regnen kom forleden, syntes jeg også det var befriende. Glæder mig til efteråret nu

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandags ønsker