Weekendmood

Det der med at tjene penge på bloggen

Sådan startede det hele

Da jeg startede bloggen tilbage i 2013 var det blot ment som et lille sted, hvor jeg frit kunne lufte mine tanker og give min families og veninders øre lidt fri. Et sted hvor jeg kunne snakke om vores nye hus vi dengang var igang med at opføre, og alle mine ideér og drømme dertil. De kreative sysler jeg elskede at have gang i, hverdagstrummerum med to unger samt at få luft omkring hele misæren omkring min POTS sygdom, som jeg netop havde fået stillet. Jeg havde brug for et fristed, et sted hvor jeg frit kunne skrive derud af – og jeg var egentlig ligeglad med om der var nogle der ville læse med. Jeg har altid elsket at skrive, og har skrevet mig ud af ting der bekymrede mig. Pludselig føltes det som ren terapi at skrive om og ligegyldige og alvolige ting, og det var lige hvad jeg havde brug for efter en svær tid, hvor jeg ikke vidste hvad jeg fejlede, og om jeg i værste tilfælde ikke overlevede. Heldigvis viste et sig jo “blot” at være en kronisk sygdom, som jeg sagtens kan leve med.

Min familie synes det der bloggeri var noget mærkeligt noget, og et par af mine veninder, synes det var underligt at bruge tid på at skrive alt muligt, når jeg istedet kunne snakke med dem. Men jeg holdt ved, og var glad for det, og i takt med at flere læsere kom til, var det et dejligt skulderklap når min selvtillid altid har ligget på et meget lille sted. Og når man ikke længere havde et arbejde, var det rart at have bloggen at gå lidt op i. Selvfølgelig kan det være tåkrummende at gå tilbage i arkivet og se billeder, og læse gamle indlæg – men også lidt hyggeligt for det fortæller en historie. Både min historie, men også bloggens, som altså nu i år er blevet 5 år.

Jeg har altid selv læst diverse blogs – dengang fandtes der jo ikke mange, men jeg elskede at de dengang var sådan lidt dagbogsagtige. At der er gået 5 år, er ret vildt og jeg elsker stadig min egen lille bobbel, omend meget har ændret sig. Positivt vel at mærke. Jeg har fået nogle rigtige dejlige bekendtskaber gennem bloggen, haft virkelig gode oplevelser og spændende samarbejder som jeg er stolte af, og har kunne give Harald og Gro nogle lidt andre oplevelser end jeg ellers ville have kunne. Og det er jeg dybt taknemmelig for.

Kan jeg leve af det?

Jeg havde i min vildeste fantasi, aldrig forestillet mig at jeg kunne tjene penge på bloggen her som det er tilfældet nu. Jeg anede ikke hvad et affiliatelink (som det hed engang – nu reklamelink) var, før et par søde bloggerkollegaer jeg mødte af og til til events i byen, fortalte at jeg da skulle prøve at tjene penge på mine indlæg når jeg nu alligevel viste både Harald og Gro frem i fint tøj og lavede inspirationsindlæg mv. Mange af jer læste med dengang, og brugte de samme brands som jeg købte til ungerne og læste ivrigt med når det handlede om boliginspiration. Men jeg anede ikke at jeg kunne tjene en lille sjat penge, hvis jeg lagde reklamelinks ind til de butikker jeg linkede til. Og sådan startede et helt nyt eventyr, jeg blev en del af Bloggers Delight og så gik det derud af stille og roligt, og nu har jeg fået lavet mig en lille forretning, som jeg knuselsker.

Jeg ved godt at mange af mine søde kollegaer, har fortalt hvordan man som blogger kan tjene penge, men jeg vil nu alligevel komme med et lille indlæg herom. For jeg kan sagtens forstå at udefrakommende kan synes det virker mærkeligt, og kan man virkelig det? Min egen familie forstår det stadig ikke, og jeg har den sidste tid fået en del spørgsmål til det, hvorfor det er aktuelt at skrive om. Især efter jeg fortalte at jeg var gået lidt ned i tid, for at få lidt mere ro på, har jeg fået mange mails, om hvordan jeg dog kunne det økonomisk, og om jeg tjente mange penge på at blogge, så det hele kunne hænge sammen.

Og nej, jeg er ikke fuldtidsblogger, jeg arbejder deltid ved siden af, og jeg tjener ikke nok til en hel månedsløn. Så interessant og dygtig er jeg dog ikke 😉 Jeg ser stadig bloggen som en SKØN fritidsinteresse, som jeg har valgt at bruge en god sjat tid på om ugen nu, så jeg kan leve det liv jeg har lyst til. Så længe jeg har folk som vil læse med, og samarbejdspartnere som finder mig interessant, så vil jeg gøre alt for at holde gang i bloggen her. Jeg elsker det, og Kim bakker mig 100% op – ellers kunne det ikke lade sig gøre. I er selvfølgelig rigtig mange der spørger hvad jeg tjener på bloggen her. Og det er da ingen hemmelighed, men det er meget forskelligt. Der er både gode og dårlige måneder og det er jo det farlige ved at have sin egen lille virksomhed. At man ikke er sikker på noget. Men i gennemsnit tjener jeg nok omkring 10.000 om måneden, og det er egentlig helt ok.

Sådan tjener jeg penge

1) Reklamlinks.

Det spørgsmål jeg ofte får når folk spørger hvordan jeg tjener penge er; “hvad er det der reklamelink du altid skriver. Og hvordan kan du tjene penge på det?” Og det kan jeg godt forstå. Det er heller ikke nemt at finde ud af.

Et reklamelink er et almindeligt link som absolut ingen betydning har for dig som læser. Du kommer frem til den side der linkes til helt normalt, når du trykker på det.

Et eksempel: Jeg linker til et gulvtæppe hos Ellos. I det link er der automatisk en lille kode indsat, som gør at butikken ved at det er mig der linker, og skulle du så købe noget via det link – det kan være hvilken som helst ting hos Ellos – så tjener jeg en mindre procentdel af det køb, du foretager dig. Det er som oftest 5-10 % jeg tjener af dit samlede køb. Det er vildt smart, og en af de ting jeg tjener mest på faktisk fordi I læsere er så søde at læse med, finde inspiration og bruge mine links. Jeg har lavet en samlet oversigt over alle de butikker jeg tjener penge ved, hvis du køber gennem dette link. Så kan du altid gå gennem der, hvis du vil hjælpe mig <3

Du finder den oversigt lige her

Det samme gælder på Instagram eller Facebook, hvis du ser jeg skriver reklamelink på et billede – så tjener jeg også lidt hvis du shopper gemmer det link. En dag som i dag hvor Moodings f.eks. har 20% på alt, er det smart at lave indlæg eller posts med link der til, hvis man skal være lidt praktisk. Så er der mulighed for at tjene lidt ind til sin løn der 🙂

2) Sponsorede indlæg.

Jeg laver af og til sponsorede samarbejder med forskellige spændende virksomheder, og det tjener jeg også penge på. Det afhænger meget af virksomhedens størrelse, samt kampagnes omfang, hvor meget jeg tjener på sådan et samarbejde – men jeg takker altid kun ja tak til noget jeg kan stå indenfor , og gør altid mit bedste for at lave et godt stykke arbejde – det betyder meget for mig. Det er jo altid dejligt når en kunde har lyst til at komme igen, og det ser jeg heldigvis ofte.

3) Bannerreklamer

Jeg tjener også en smule på de reklamer I finder på bloggen. Der kan være billeder øverst oppe, i siderne, små film og reklamer i indlæg. Det er ikke meget jeg tjener på dem desværre, men jeg håber at I overlever at de er der. Det er ikke noget jeg selv har medbestemmelse over, men en del af pakken hos Bloggers Delight.

Jeg håber det gav et indblik i hvordan og hvorledes det hele hænger sammen.

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

6 kommentarer

 • Ej hvor sjovt, jeg har et indlæg næsten magen til liggende🙈👌🏻❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Haha ej hvor pudsigt! Du tjener så nok bare 3 gange så meget 😉 Har så mange der spørger ind til emnet, så var rart lige at få belyst det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirkelhouse

  Mega fedt du er så ærlig omkring det! Tænkte ellers jeg skulle til at læse endnu et indlæg som alligevel ikke rigtig handlede om hvordan man tjener penge på en blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Tak – det er vigtigt at læseren også ser bagsiden af medaljen. Ingen grund til hemmeligheder – jeg forstår jo godt hvordan det kan være svært at forstå hvordan det kan være et arbejde. Men der lægges meget tid, arbejde og tanker i det, og så er det rart at man kan tjene en lille smule på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig fint indlæg. Dejligt at læse nogle tips når man selv er helt ny i branchen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekendmood