Oktober planer

Kanelbullens dag – opskrift på verdens bedste

Verdens bedste kanelbuller / kanelsnurrer

Jeg har før givet jer opskriften på de kanelsnurrer eller kanelbuller om man vil – men i anledning af “Kanelbullens dag” i dag torsdag, får I den igen. Og denne gang uden andre opskrifter i samme indlæg, så er den måske lidt nemmere at gå til.

Jeg har prøvet lidt forskellige opskrifter af. Meyers er også rigtig gode men tager længere tid at lave og bliver ikke lig så lækre i mine øjne, og jeg falder altid tilbage til denne opskrift.

Den er nem at gå til og de bliver SÅ gode! Jeg har fået opskriften af mine gamle folkeskoleveninde som nu bor i Sverige – kanelbullens land 😉 Det hvide perlesukker har jeg købt i Sverige – jeg har endnu ikke kunne opstøve det herhjemme.

Ingredienser

150 g. smør

5 dl. mælk

50 g. gær

1/2-1 tsk. salt

1 dl. sukker

1-2 tsk. kardemomme

Ca. 850 g. hvedemel

Fyld

100 g. blødt smør

2 spsk. kanel

1 dl. sukker

Sådan gør du

Smøret smeltes og mælken tilsættes. Varmes til ca. 37 grader (lillefingervarmt). Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt resten af ingredienserne – afvent med alt melen, da det ikke er sikkert det hele skal bruges.

Hæv lunt i skålen 30-40 min. og rør imens fyldet sammen.

Del dejen i to. Rul en klump af gangen ud til ca. 25×50 cm. Smør fyldet på den nederste halvdel. Fold den øverste halvdel ned over så fyldet dækkes. Skær ud i ca. 2 cm. brede strimler, sno hver strimmel og form/bind den til en løs knude. Jeg slår simpelthen en knude på dejen og samler enden indenunder når den sættes på pladen. Samme procedure med den anden klump af dejen.

Hæv på bageplade under viskestykke i 30 min. Pensl med æg og drys med perlesukker.

Bag 5-8 min ved 225-250 grader.

Voila – klar til hygge.

Glædelig Kanelbullens dag!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

 • Maria

  De ser godt nok lækre ud. Hvor mange bliver der ca af 1 portion?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Hej Maria – de er SÅ gode!
   Der bliver ca. 2 bageplader 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oktober planer