Mandagsønsker - sale edition

Tanker, håb og drømme for 2020

Rigtig godt nytår kære læser!

Jeg håber, at du er kommet godt og sikkert ind i 2020, og nu er klar til at tage hul på et helt nyt år, ja faktisk et helt nyt årti.

Inden jeg går i gang med den egentlige agenda for indlægget her, vil jeg gerne starte med at sige tak til dig, fordi du stadig læser med. Det er dejligt, at selvom der har været lidt (ok meget) stille herinde i 2019, at der stadig er nogen der har lyst til at klikke forbi i ny og næ – det betyder mere end du aner.

Reflektioner & nye tider

Groft sagt, så kunne jeg blot gentage mig selv med hensyn til mine tanker, håb og drømme for 2020, med indlægget her fra januar 2019, da jeg må være ærlig at sige, at jeg desværre ikke rigtig har været speciel god til at tage de ting til efterretning, som jeg reflkterede over. Og det samme gør sig egentlig gældende for  dette indlæg med ting jeg gerne ville blive bedre til.

På den ene side sætter det nogle tanker igang, at når man prøvede at sætte sig noget for, og gå lidt i tænkeboks over hvilke ting man kunne optimere, tænke over og ændre ved ens tilværelse for at finde mere harmoni og ro, og så ikke rigtig har fået efterlevet nogle af de ting. Ikke dem alle i hvertfald. Men på den anden side, så viser det jo også bare, at man ikke altid selv er herre over nogle af de ting der sker her i livet, og at man nogle gange må tænke i nye baner eller træffe valg som vil være gode for en. Og i bund og grund, at man ikke altid, selvom intentionerne er gode, formår at prioritere anderledes.

Det er altid godt at reflektere over året der er gået, og gøre sig tanker om det nye synes jeg. At tage hul på et helt nyt kapitel, og viske lærredet rent. Og det nye år bliver helt anderledes for mig – ja for os alle herhjemme – og jeg glæder mig.

2019 – de største ting

2019 har budt på mange gode og store ting. Jeg har bare haft lidt for meget om ørene til rigtig at leve livet – eller ikke for meget, jeg har bare stadig ikke været god til at finde ro, lukke ned og nyde. Kim har holdt mig i ørene mange gange, og været efter mig når jeg sad til langt ud på natten foran skærmen. Det går ikke. Og det ved jeg nu. Min krop siger også fra, når den hverken får hvile, motion eller en ordenlig kost. Og det er der jo ikke noget at sige til. Og der er kun én der er skyld i at det har været sådan, og det er mig selv.

Og det tog jrg til efterretning, og henover efteråret begyndte jeg at blive bedre til at lytte til mig selv. Og prioritere anderledes. Og det er godt. Rigtig godt. For os alle.

– 2019 blev året hvor vi fik en teenager i huset, og hvor Gro havde sin første runde fødselsdag. Begge emner jeg lovede at brøre her på domænet, men det er ikke blevet til noget endnu. Det betyder, at vi efterhånden har nogle store og selvkørende børn, der pludselig giver Kim og jeg en større frihed. Det er vildt underligt ikke at have små børn længere, der har lyst til at være sammen med os konstant, og er dybt afhængige af os. Heldigvis er hverken Harald og Gro for store til kram, kys og at holde i hånden, og de elsker også stadig at hygge med os om aftenen i sofaen i weekenderne. Men når det så er sagt, så kan man godt mærke, at de nu har mere brug for at være sig selv. Alenetid på deres værelser. Ro. Harald med sin computer, venner og skype, og Gro med sine bøger, veninder og serier på computeren. Og hendes bamser. Heldigvis er hun meget glad for sine bamser, hvilket gør hende til min lille pige lidt endnu.

Begge cykler selv til og fra skole. De kan være alen hjemme indtil vi andre kommer hjem fra arbejde, og i weekenderne kan vi voksne gå en tur hånd i hånd og nyde tosomheden et par timer – det er luksus! De kan hjælpe til herhjemme, de kan smutte over i Rema hvis der er noget vi lige mangler og vi kan se ting i TV som vi nu alle har lyst til at se. Ligesom vi kan tale om emner omkring spisebordet vi ikke har kunne berøre før, inddrage dem i ting og meget andet. Og det er store ting, og vi stornyder det. Men det er også skræmmende – for jeg synes jo lige de har været små? Og har vi klædt dem godt nok på til snart at komme ud i samfundet på egen hånd?

– 2019 blev også året hvor jeg gik igang med at få rettet tænder med Invisalign. Det er en stor drøm der går i opfyldelse, og i løbet af 2020 bliver jeg færdig med min behandling. Det kommer uden tvivl til at betyde enormt meget for mit selvværd, og jeg glæder mig eventyrligt til at kunne smile igen, uden at skjule min mund med hænderne.

– Jeg fik endnu engang den ære at stå Gudmor i 2019, og er nu Gudmor for begge mine søsters dejlige piger. Det er jeg så stolt og taknemmelig over.

– På rejsefronten har 2019 budt på lidt forskelligt, og jeg har i den grad fået øjnene op for, hvad det netop er, at rejser – både de korte og lang samt små svipture kan give en.

Gro og jeg var i foråret på en skøn tøsetur til eventyrlige Sverige, vi tilbragte sommerferien i smukke Norge med farmor og farfar, vi har været et smut til Malmö bare os fire, efterårsferien var i sommerhus på naturskønne Langland med mormor og morfar og jeg sluttede året af med en tur til yndlings Paris sammen med min mor.

– 2019 blev også året hvor jeg gjorde mig lidt tanker om det at bo så langt væk fra begge vores familier. Og det rumsterer stadig og det vil det altid gøre. Men det bliver ikke lige nu at vi river teltpælene op. Vi har vors liv heroppe, og selvom jeg savner min familie, så har vi også en dejlig hverdag, ungerne deres skole og venner og vi selv også vores jobs samt omgangskreds. Men det var fint lige at få åbnet op for tankmylderen og “sagt det højt” – det er det ord kan.

– 2019 bød også på en masse prikker… Jeg har faktisk været ret god til ikke at shoppe særlig meget selvom jeg bliver enormt inspireret af mine egne mandagsønsker haha. Jeg går alligevel altid i det samme (det må der laves om på), og har ikke været svært tilfreds med mit spejlbillede i 2019, så har ikke haft behovet. Men når jeg så en sjælden gang har forkælet mig selv lidt, så har det været med prikker kan jeg se i min kamerarulle 😉 F.eks. denne skønhed fra indlægget her.

– Og sidst men ikke mindst bød 2019 på et nyt job til mig. Det har været det vildeste for mig i året der er gået vil jeg sige, og glæder mig sindsygt meget til at starte en helt ny hverdag op hos skønne skønne CARE BY ME. Jeg er så glad og taknemmelig, og 2020 bliver mit år. Det kan jeg mærke helt ned i maven <3

Det betød samtidig også at jeg skulle sige farvel til søde Camilla og Helle hos Cahetu – det hele skrev jeg mere om i indlægget her.

2020 – en ny frisk start

I morgen mandag starter hverdagen for alvor op igen. Ungerne startede dog i skole i torsdags, ligesom jeg selv arbejdede hjemmefra tordag og fredag. Men i morgen mandag går januar og 2020 i gang sådan rigtigt, og jeg glæder mig.

Med mit nye arbejde følger en del ændringer herhjemme. Selvom jeg kun er ansat til 30 timer om ugen, så betyder det, at jeg skal arbejde mere end jeg har gjort længe. Altså sådan arbejde rigtigt vel at mærke. For jeg har selvfølgelig arbejde derudover med både blog og Instagram, og min lille biks kører naturligvis videre – den kan jeg ikke undvære.

Men når jeg skal arbejde 30 timer, og tage turen til København, så går der helt naturligt mere tid med det, end hvad jeg før har vært vant til. Og jeg glæder mig faktisk til det. Nu er jeg klar. Ungerne er klar. Og Kim er klar. Det er som om, at hele karriere kabalen efterhånden er ved at gå op, og det nu er min tur til at gå lidt i den retning. Jeg har elsket at være meget hjemme ved ungerne, og taknemmelig over at det har kunne ladet sig gøre, at jeg har arbejdet færre timer end Kim. Men nu er tiden en anden. Ungerne er, som jeg nævnte tidligere, større nu og jeg kan prioritere lidt anderledes.

Jeg glæder mig til at skulle på arbejde. Til at komme ud af jogginbukserne. Til at skulle gøre lidt mere ud af mig selv (og det er store sager), til at blive inspireret af andre mennesker, at kunne bidrage med noget, være en del af noget – og til at føle at jeg også er noget værd og værdsat. Ikke at jeg aldrig har gjort det før, forstå mig ret, men det er anderledes denne gang, fordi det er et “rigtigt” arbejde og jeg føler mig i den grad valgt til.

Det bliver noget nyt herhjemme, at der skal til at være mere struktur på hverdagen. Hvem sender ungerne afsted, hvem er først hjemme om eftermiddagen, er der styr på mad, madpakker og fritidsaktiviteterne samt alt det løse? Det hele skal sættes i system, og det bliver godt. Det må jeg indrømme – også for ungerne at der kommer lidt nye vaner til, og at jeg ikke altid bare liiiiige er der til at smørre en mad, huske dem på hvad de skal have med og hvornår de skal køre afsted til det de nu skal. De kan jo godt selv, og det er sundt at give dem lidt luft til det og troen på at de godt kan på egen hånd. Og så er jeg jo ikke længere end en sms væk i den anden ende.

Jeg glæder mig til at være mindre online i det nye år. Læse bøger og blade, løbe lange ture og dyrke yoga. Når jeg ikke længere i samme omgang skal lave og dele indhold til de sociale medier hver aften alle ugens dage. Ud over at passe min egen profil altså. Det bliver så sundt for mig, og godt for os alle.

2020 sæt igang – jeg glæder mig!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker - sale edition