Øko grønt og landluft 🌱

Sommerstemning fra min barndomsby

imageimage image image image image imageimage imageimage image image image imageUngerne og jeg har hevet stikket ud.

Pakket regntøj, badetøj og høje forventninger ned i kufferten og draget sydpå hvor roerne gror og hvor det er mere regel end undtagelsen at tøffe rundt i H2O sandaler udenfor matriklen.

Vi er nemlig tjekket ind på Hotel mormor og morfar – i 3 skønne uger! Farmand har vi kysset farvel og på gensyn om nogle uger, hvor vi alle drager til Langeland i samlet trop til en uges familieferie.

Bandholm er min barndomsby. Byen hvor jeg er opvokset og hvor jeg har gået både i dagpleje, børnehave og skole. Det var dengang der stadig kunne købes en liter mælk i byen og hvor der var liv, aktiviteter og knallerter på havnen.

Tiden er en anden nu. Butikkerne er lukket. Tankstationen er lukket. Skolen er lukket og børnehaven har set bedre dage. De unge er væk og dermed liv, leg og fællesskab. Måske lidt groft ridset op – men der er virkelig sket meget. Jeg mindes en skøn barndom. Legekammerater rundt om hjørnet, skolen i cykelafstand, gymnastikforeninger, byfester med æggekast, sækkevæddeløb og sodavand ad libitum. Halfest for de unge med dans, sprut i buskene og forældre som vagter. Revy og gymnastikopvisning samt klubmesterskab i badminton var årets højdepunkter og folk så frem til det og morede sig.

Tiden har ændret sig og aktiviteterne er flyttet til de større byer sammen med folk. Naturligt nok, men stadigt sørgeligt at se sin barndomsby fyldt med minder gå i forfald.

Knuthenborg Safari Park har vi dog stadig og i takt med at Bandholm Hotel er vækket til live, blomstrer byen så småt op. Sommeren i Bandholm er nu skøn og jeg nyder at vise ungerne byen frem og give dem nogle gode minder.

En gåtur langs havnen, duften af kornmarkerne, et dyp i badeanstalten, en tur med Veterantoget og leg og opdagelse i Knuthenborg.

Ahh frisk landluft i næseborene er nu altså ikke noget at kimse sig af – et par gange om året i hvertfald 🙂

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øko grønt og landluft 🌱