Party weekend

Lidt om kærlighed, frustration og travlhed

kærlighedSå har Gro snart gået i børnehaveklasse i en måned. Tiden er fløjet afsted og det er svært at følge med. Både for hende selv og os andre. Det har ikke været den nemmeste start for hende og så alligevel, for hun har faktisk taget det hele i stiv arm. Kun de sidste par uger er hun begyndt at smågræde lidt om morgenen. Jeg tror det hænger sammen med at der ikke er så meget struktur på hverdagen endnu, da de først klasse opdeler til efteråret. Det er både på godt og ondt synes jeg. Jeg savner at aflevere mit barn til en fast klasselærer hver morgen i et fast lokale. Det var rigtig godt for Harald da han startede og det ville Gro også have gavn af. Hun bliver let ked af det og frustreret når der ikke lige er en voksen eller et barn hun kender om morgenen og har brug for sine trygge rammer. Hun har klaret hele overgangen flot men nu begynder der er være tegn på lidt indre frustrationer.

De sidste par uger har vi haft en meget temperamentsfuld lille dame herhjemme. Sur, gal og ofte meget ked af det hvis vi ikke lige forstår hvad det er hun vil. Sådan har hun aldrig været før. Hun er min lille pige og mit hjerte bløder lidt indeni da jeg kan se hun har det svært lige for tiden. Jeg er nødt til at fortælle hende hvad hun må og ikke må for hun bliver virkelig sur og gal. Slår Harald og svarer grimt tilbage til os voksne. Det er meget ulig Gro, men jeg tror simpelthen at det er en reaktion på at starte i skole og hendes indre frustration over alt det nye der sket omring hende – især det at omgås med nogle børn som er meget mere modne end hende selv. Hun bliver trods alt først 6 år til december og er en bette fis. Sproget er nyt, børnene nye, omgivelserne nye, de voksne er nye. Alt er nyt. Man skal selv huske at tage tøj på når man går ud. Man skal selv huske at gå på toilettet (og tøre sig selv), man skal huske at spise mad og drikke samt pakke alle sine ting sammen i sin skoletaske som skal stå et bestemt sted. Derudover skal man også lige lære at være i skole fra 8-14 hver dag og lære at de store børn altså ikke altid er lige søde ved de små. Av altså- der er da ikke noget at sige til at hendes lille kønne hoved er ved at koge over.

Jeg prøver at støtte og guide så godt jeg kan samtidig med at jeg er nødt til at opdrage, når hun handler voldsomt og forkert. Det er hårdt lige for tiden synes jeg og det er svært ikke at gå og være sur, træt og mut konstant. Ens børn er ens ve og vel og når de kæmper, kæmper man selv dobbelt så hårdt for at få det hele til at køre bedre for dem.

Men jeg siger til mig selv at det er en periode. Det må det være. Vores Gro har altid været en sød, glad og smilenede pige – hun må være derinde et sted. Hun skal bare lige lære at kombinere de to personer og hvordan hun skal forholde sig til det hele.

Kærligheden mellem os er i hvertfald lige så stor som den plejer og hun har meget brug for kys, kram og bekræftigelse lige for tiden. Det er min opgave at give hende det – og heldigt for mig, for det er en af mine yndlingsbeskæftigelser <3

 

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

6 kommentarer

 • Christina

  Jeg føler med dig. Herhjemme har vi en dreng i 1. Klasse, som vi forsøgte skoleudsat men fik desværre nej. Han er dreng med stort D og har svært ved at sidde stille, vil hellere lege. Han fylder først 7 år i december. ( den mindste i klassen ) vi bruger rigtig meget tid herhjemme og han møder mange kampe, kun pga nogen ikke vil lade ham lege et år mere:( forstår ikke systemet i dag. Vi havde lige fået afleveringen op at køre til sidst i børnehaveklassen, og nu er vi startet ud med nye lærere, så nu starter det hele forfra. Han er ked om morgenen og vil løbe bagefter os når vi går osv. Jeg bliver så ked af det, på hans vegne. Alt sammen havde været unødvendigt, hvis han bare kunne modnes et år mere i børnehaven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria-Therese

   Åh hvor jeg føler med dig. Harald blev skoleudsat – og det gjorde SÅ meget for hans modenhed. Han er fra november og for tidligt født – hvilket jeg tror alene var årsagen til at han fik lov… Gro skulle starte, da pædagogerne mente hun var kvik nok. Det er jeg heller ikke i tvivl om at hun er – spørgsmålet er bare om hun er moden nok.
   Harald havde det også svært sidste år i skiftet fra børnehaveklasse til 1. klasse. At starte i børnehaveklasse føltes pludselig som vand ved siden af. Det er en helt anden struktur og nogle helt andre lærere i første klasse. Desværre. Nu skal de pludselig til at være store og der er mange forventninger til dem.

   Håber for jer at det snart bliver bedre – det er ganske forfærdeligt at aflevere et grædende barn som så inderligt ønsker at komme med hjem igen <3

   Kram til dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Det lyder præcis som min søn i sommerferien. Det er så normalt som det kan være men ikke mindre hårdt.
  På min søns skole ( han er også netop startet). Har de opdelt i klasser men det er først de endelige klasser efter efterårsferien. De prøvede det som i din datters skole for nogle år siden men det gav for meget uro.
  Stort kram herfra. Det tager så meget energi fra en hele tiden at være i tilstand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria-Therese

   Det er nemlig rigtig hårdt, men jeg tror på at det “bare” er indtil hun er faldet til og klasserne er blevet dannet. Så kommer der lidt mere ro på forhåbentlig. Det er første år de har lavet strukturen sådan – så måske tager de det også op til revision næste år…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh hvor er det synd. Jeg kan genkende flere ting fra den beskrivelse. Det ER bare ikke altid nemt at starte i skole og pludselig stå med så meget ansvar i forhold til i børnehaven. Kram til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Party weekend