Smuk ny kollektion fra Danefæ

Gør en god gerning

SPONSORERETdanmarksindsamling_spot1

I år er der 10 års jubilæum for Danmarks Indsamlingen. I 10 år har vi i Danmark kæmpet for at fattigdommen sænkes og stået sammen for hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande til at få bedre levevilkår.

Indsamlingen har været  i fuld gang siden 1. januar og kulminerer med et tv-show på DR1 den 6. februar 2016. Frem mod showet samler Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR – sammen med os danskere – ind til 12 konkrete projekter mod fattigdom. Projekter som bl.a. skal sikre adgang til rent drikkevand i Zambia, give mulighed for behandling af hiv/aids til den fattigste del af befolkningen i DR Congo og forbedre adgangen til mad i Laos’ udsatte bjergprovinser.

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling.

Hvis der er noget er kan få os danskere op af stolene – så er det når indsamlinger som denne løber af stablen. Det jeg godt kan lide ved præcis denne indsamling er, at der er fokus på at hver enkelt dansker kan gøre en forskel.

Gør en god gerningLad dit barn være med

Som du kan se på filmen ovenover findes der mange måder at gøre en god gerning på – den gode gerning han her præsterer havde jeg da ikke noget imod blev udført herhjemme 😉

At gøre en god gerning er noget alle kan være med til. Selv børn og unge kan bidrage til at de kan gøre en forskel et sted i verden, hvor børn på ingen måde lever under trygge rammer, som de fleste børn selv kender til herhjemme fra og det er netop det der er fokus på.

Få ungerne til at glæde familie, skolekammerater eller venner med gode gerninger så de  samtidig er med til at hjælpe de fattigste og mest udsatte mennesker i Afrika og Sydøstasien. Sådan lyder budskabet når landets biblioteker sammen med DR Ramasjang og LEGO-familiens almennyttige fond, Ole Kirks Fond, samler ind til Danmarks Indsamling 2016 i fællesskab med alle Danmarks børn. Frem til den 5. februar donerer Ole Kirks Fond 25 kroner til årets Danmarks Indsamling, hver gang et barn gør en god gerning.

Det er da et fantastisk initiativ og alle kan være med. Det eneste, man skal gøre, er at hente et Godhedsbevis på sit lokale bibliotek, udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det på biblioteket igen senest den 5. februar kl. 12.00.

En god gerning kan f.eks. være at:

♥  Tegne en tegning til en fra din familie
♥  Feje fortovet eller ryd sne
♥  Lave en perleplade og giv den til en du kender.
♥  Hjælpe sin klassekammerat med at løse et regnestykke
♥  Tage sunde snacks med til hele klassen
♥  Hjælpe med at lede når en har mistet sin vante, sin bamse eller sit penalhus
♥  Hjælpe sine forældre med rengøringen

Store som små gode gerninger tæller og udløser hele 25 kroner hver til indsamlingen.

De børn som udfører 10 gode gerninger eller mere modtager et særligt diplom – som da er topsejt at have derhjemme i skuffen!

* JO FLERE VI STÅR SAMMEN, JO STØRRE EN FORSKEL KAN VI GØRE *

Indlægget bringes i samarbejde med Danmarks Indsamlingen, men ord og holdninger er mine egne

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuk ny kollektion fra Danefæ