Smukke AIAYU

Rejsefeber + lidt om en malplaceret tur til Calella, folkeskoleveninder med bruncreme og dansk sommer

3be95f5f61ad2ddce5cb59aa62497c55

Billedekilde her

Jeg har faktisk aldrig været specielt rejselysten. Måske fordi, at jeg som barn altid har holdt ferie  i Danmark. Primært i hvertfald – lige afbrudt af Tyskland som vi jo nærmest boede ved siden af 😉 Vi har altid været i sommerhus et sted i landet, enten bare mine forældre, min søster og jeg eller med min mormor og morfar. Det er sådan jeg husker mine barndomsferier i hvertfald og jeg elskede det. Den danske sommer når den er bedst og i min erindring var den fuld af fuglefløjt, kornmarker, sol, strand, is og grillpølser i haven. Virkeligheden har selvfølgelig været en anden – vi bor trods alt i Danmark hvor det regner MEGET – men jeg husker overhovedet ikke en regnvåd ferie – i hvertfald ikke noget vi har været irriteret over (mine forældre har jo nok 😉 )

Første flyvetur

Min første udenlandsrejse var til Mallorca. Jeg gik i 6. klasse mener jeg og rejsen var min fødselsdagsgave fra min elskede moster og onkel. Det var en FANTASTISK ferie og jeg blev enormt forkælet. Det var luksus. Drinks med sukker på kanten, appelsiner med is i og SWIMMINGPOOL. Det var store sager når man til dagligt boede i lille bitte Bandholm 😉 Jeg husker så tydeligt den første dag jeg kom tilbage i skole fra ferie. Jeg havde nemlig fået ekstraordinært fri for at komme med til Mallorca. Den dag havde mine to bedste folkeskoleveninder, Jeannie og Henriette, malet sig med bruncreme i hele hovedet for at jeg ikke skulle være den mest solbrune. Så sjovt altså – og et skønt minde 🙂

Først da jeg kom i 8.-9. klasse begyndte jeg at mærke lysten til at opleve noget nyt. Flere af mine veninder rejste med deres forældre når det var sommerferie og det lød SÅ spændende når de kom hjem og fortalte og på de postkort de sendte. Tænk at der var en hel verden udover lille Danmark som jeg ikke havde set!

Turen til Calella – med mor og far….

Sommeren inden jeg skulle starte i 1. g havde mine søde forældre tømt sparegrisen og fundet en rejse på TEXT-TV (jojo – det var engang man gjorde det 😉 ) Min søster og jeg glædede os SÅ meget. Vi skulle endelig ud i den store verden –  sol, strand og hotel. Wehuuuu 😉

Mine forældre havde fundet en bustur til Calella. Calella som i Calella. Dengang (også?) kendt for fest, farver og druk. Det var bare lige gået mine forældres næse forbi. Tænker ikke at der har stået så meget info på det der TEXT-TV  – andet at det var en mulighed for at komme til Spanien og nyde sol og sommer til en overkommelig pris 🙂

Jeg glemmer ALDRIG mine forældres udtryk i ansigterne efter at vi alle fire havde stået klar med vores sportstasker, slikposer og madpakker i Rødby Puttgarden, da bussen som skulle samle os op, trillede ind foran os. Dørene åbnede sig og i det øjeblik fra vi steg ind, fandt vi ud af at det var LUTTER unge mennsker som sad med ølkasser, musik og kåde øjne som vi skulle tilbringe det næste døgn sammen med. Hold nu op altså. Nu synes jeg det er SÅ morsomt og min søster og jeg har skraldgrinet af det mange gange. Hvor var det sjovt  – og synd for mine forældre. Men det hele gik. Vi havde pladser forrest i bussen sammen med en anden familie som også havde fået sig forvirret ind i bussen 😉

Det blev en uge med BAILANDO BAILANDO natten lang, bræk i lange baner når man kiggede ud af vinduerne og alt for fulde mennesker i gadebilledet. Men også en uge, hvor vi nød at være på stranden, nød at være ude at rejse sammen og hvor vi fik nogle oplevelser sammen som vi aldrig havde prøvet før. Det var en god ferie og den trækker på smilebåndet når man tænker tilbage på den.

Siden dengang har vi ikke været i udlandet som sådan med mine forældre 😉

Rejsefeber

Siden Kim og jeg mødte hinanden da jeg gik i 2. g har vi faktisk heller ikke gjort os i at rejse. Ingen af os tog et sabbatår og tjente penge til at rejse for. Vi gik igang med at studere med det samme og vi havde jo hinanden. Jeg kunne dengang overhovedet ikke forestille mig at skulle undvære mine forældre i et år – det var slemt nok at være flyttet til København! Jeg ville dog ønske nu, at vi havde taget en lang tur sammen og havde fået en masse oplevelser. Det må være fantastisk at have prøvet. Vi har selvfølgelig været på nogle småferier sammen men mest i skandinavien. Kim har rejst en del med sit arbejde og har i den henseende set noget af verden. Kan mærke at jeg begynder at have en lille udlængsel –  jeg vil også opleve noget. Se noget af verden og ikke kun vide hvad der rører sig her i skandinavien. Men jeg håber at det nok skal komme – vi vil i hvertfald rigtig gerne vise Harald og Gro noget af verden og give dem oplevelser for livet. Sammen som familie.

Mon ikke når jeg er færdig med SU’en, at der bliver guldpenge til at se verden en smule – lad os krydse fingre. Jeg ville i hvertfald elske at se Harald og Gro plaske i en pool og lege på stranden mens jeg slikker sol og Kim drikker kaffe i skyggen 😉

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukke AIAYU