God påske

Børn i køkkenet

REKLAMEIMG_9213Indlægget er lavet i samarbejde med IKEA

Herhjemme kan vi alle godt lide at lave mad. Store som små. Min mand er dog mest til at bage og det var faktisk altid ham der før i tiden der stod for det – men så var det pludselig mig der havde mest tid hjemme og så blev det min tjans. Han ynder dog af og til at bage et godt brød – og det er han god til. Jeg gider ikke det med at ælte i 100 år eller vente flere dage på en dej – det har jeg SLET ikke tålmodighed til! Men jeg er god til at spise det han så får bagt til gengæld 😉

I og med at vi altid har bagt en del (vi har en meget sød tand) og det faktum at jeg selv kommer fra en familie, hvor jeg har hjulpet min mor meget i køkkenet, så er det helt naturligt for os at ungerne er med i køkkenet hos os også.

Harald og Gro har været med lige fra de var helt små. Først i bæreselen. Så på køkkenbordet med skål og piskeris. Dernæst på skammel for at mose fx. bananer til banankage, piske flødeskum, (og ej forglemme slikke piskeriset derefter…), forme boller, udstikke småkager, rive gulerødder og en masse andre ting. Børn vil SÅ gerne hjælpe og være hvor vi voksne er. De lærer af at efterligne os og de bliver mega stolte når de får lov.

Faktisk viser en undersøgelse IKEA har lavet at 9/10 forældre på landsplan mener, at det er vigtigt at børnene hjælper til i køkkenet. De fleste børn hjælper til ved at rydde af bordet (64%) eller dække bordet (61%), som de kan være med til i en tidlig alder. Herhjemme har de elsket at dække bord – især at vælge tallerkener og servietter og de har været pavestolte når måltidet skulle indtages.

IKEA har lavet en serie af børnevenlige redskaber, så de små fingre er i sikkerhed når de hjælper til. F.eks. er kniven SMÅBIT designet specifikt til at børn har et godt greb om den og takket være den afrundede kant for enden af håndtaget, glider fingrene ikke ned under knivbladet, når børnene bruger kniven. Den har også en afrundet spids på snuden, fremfor at være sylespids som mange andre knive er.

Jeg havde Harald med i køkkenet efter vi havde fået kniven tilsendt af IKEA – herunder kan i se hvad han synes om den 🙂

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

 • Christina M

  Hej med dig. Rigtig godt indlæg. Jeg var nemlig på jagt efter nogle gode børneknive da min mindste på knap 4 år elsker at hjælpe i køkkenet, men vores almindelige global knive er med tøsens fingre som indsats 😨
  Så tak for det og så også en tak for en rigtig hyggelig blok. Det er kun ganske få jeg læser, og din er med på listen ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria-Therese

   Tusind tak for din søde kommentar 🙂 Det er jeg glad for.

   Dejligt du kunne bruge indlægget – kniven er også super skarp men den er mere sikker alligevel så man behøver ikke være så nervøs som ved en global kniv – dem har vi nemlig også 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God påske