Har du en rigtig mand?

Nem og lækker lasagne

IMG_2736

Find opskrift på tomatsalaten nederst i indlægget

Sidste uge fik vi en hjemmelavet lasagne, som jeg har lovet en sød følger på Instagram at poste. Jeg har desværre ikke noget billede af den da jeg kun snappede på IG story og ikke gemte billedet. Det er en super skøn lasagne og herhjemme elsker ungerne den ligeså højt som vi voksne gør. Den er lavet efter en italiensk opskrift jeg engang fik med i Alt for damerne og så har jeg bare tilføjet og rettet lidt i den gennem de sidste par år.


Ingen herhjemme udover mig, er til bechamelsauce, hvorfor den er undladt, men det skal jo ikke holde jer tilbage og så tilsætter du bare det efter behov 🙂

Jeg vil tro at opskriften er til en 4-6 personer (børn+voksne). Vi spiser hele fadet – men Harald har også virkelig god appetit når det gælder lasagne!

Det lækre ved denne lasagne er smagen. Saucen skal stå og simre i helst min. 30 min. for at opnå den bedste smag. Det er det jeg husker bedst fra originalopskriften og prøver at efterleve. Ligesom den smager bedst hvis man har blancheret grønsagerne i hvidvin – men det er altså ikke altid at vi lige har sådan en flaske åben.


Det skal du bruge


500 g. oksefars

2-3 fede hvidløg

1 stort løg

1/2 squash

2 gulerødder

1/2 rød peberfrugt

1 god håndfuld friske basilikum blade

Frisk origano eller tørret

1 knivspids frisk chili

2 ds. flåede økologiske tomater (jeg synes at flåede tomater har bedre smag end hakkede)

1 ds. tomatpuré

1-2 dl. hvidvin hvis du har

1-2 friske mozzeralla oste

Revet parmesan ost

Olivenolie

Lasangeplader


How to


Skær løg og hvidløg i tern og svits dem i en stor gryde. Tilsæt squash, gulerødder og peberfrugter i tern og steg til de er let gyldne og blanke i ca. 5 min.

Tilsæt her hvidvin hvis du har og lad den trække sig ind i grønsagerne yderligere ca. 5 min.

Skub grønsagerne til side eller tag dem op og tilsæt oksekødet. Brun kødet og kom grønsagerne tilbage i gryden.

Tilsæt tomatpuré samt flåede tomater og mos det godt rundt.

Skær basilikum i strimler og tilsæt det til gryden sammen med den hakkede chili og lidt oregano. Smag til med salt og peper.

Sæt låg på gryden og lad saucen simre i min. 30 minutter ved svag varme. Smag på saucen herefter om den skal have mere salt efter den har sat sig.


Lag på lag


Tænd ovnen på 200 grader.

Start med et lag sauce.

Drys derefter lidt revet god parmesan ost ovenpå og læg så et lag lasagneplader.

Fordel nu lidt mozzerella oven på lasagnepladerne.

Gentag processen indtil du til sidst slutter af med sauce og et godt lag mozzarella på toppen.

Bages i ovnen ca. 45 min. ved 200 grader. De første 15 min. med sølvpapir over.

Lad lasagnen trække en 5-10 min. efter den tages ud af ovnen.

Top gerne med frisk basilikum inden servering.

Jeg serverer den gerne med denne tomatsalat til hvis jeg rigtig skal flotte mig 😉 Den er SÅ lækker.

Buon appetito

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du en rigtig mand?