Forårets sneakers

Kurhotel Skodsborg

img_1514
reklameny

For en måneds tid siden var min veninde Camilla og jeg, så heldige at tilbringe et døgn på skønne Kurhotel Skodsborg. Anledningen var, at vi natten forinden havde afleveret vores eksamensprojekt og at vi rigtig gerne ville fejre det sammen med manér – og vi trængte i den grad til at hive stikket ud og forkæle os selv. Ikke nok med at det var vores afsluttende eksamensprojekt, så var det nemlig også et punktum på vores studieliv sammen. 

Ikke langt fra Københavns pulserende byliv, ligger denne perle af et kurhotel – læs med herunder om vores dejlige døgn i forkælelsens tegn.


V E N S K A B  &  E K S A M E N


img_1481Camilla og jeg har været et helt fantastiske makkerpar næsten helt fra start, hvorfor det også faldt os helt naturligt at lave vores sidste eksamen sammen. Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre partner in crime og det er en meget mærkelig følelse ikke at skulle lave noget professionelt sammen mere. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig – men Camilla er purung og har hele livet foran sig – hvad skal hun dog med en gammel rotte som jeg, hvis ambitionsniveau ikke måler sig en tand med hendes! Men vi arbejder super godt sammen, har de samme ideér hvor det er vi vil nå hen og supplerer hinanden godt med de kompetencer vi nu hver især er udstyret med. Vi må se hvad fremtiden bringer for os begge <3
img_1499

Jeg er så glad og taknemmelig for at Skodsborg havde lyst til at byde os velkommen – det var de helt perfekte rammer at fejre både vores eksamen men også vores venskab i.


E T  D Ø G N  I  L U K S U S


img_1482Fredag eftermiddag tog vi den smukke køretur op langs Strandvejen og efter at have beundret de smukke hvide bygninger, havudsigten samt de smukke julelys der smøg sig op af de fine søjler, tjekkede vi ind på vores værelse præcis kl. 15.00. Jeg har tidligere qua bloggen været til et par events på Skodsborg – men aldrig haft den fornøjelse at skulle overnatte, så jeg glædede mig virkelig meget. Lad os bare slå fast at jeg ikke blev skuffet. Vores værelse var virkelig lækkert. Nyrenoveret og indrettet i lys og moderne nordisk stil som emmede af luksus. Værelset havde oven i købet udsigt udover Øresund – wau.

img_1476 img_1477 img_1478 img_9232Vi hoppede begge af begejstring mens vi kæmpede om hvem der først skulle komme i de hvide badekåber, der lå klar til os. Vi havde nemlig aftalt at vi ville tilbringe hele eftermiddagen i spa- & wellness afdelingen, for så først at spise middag sent.

Det viste sig at være en god beslutning. Spaen rummer nemlig fantastisk meget, så sørg for at have god tid til det hele for at få den helt rigtige oplevelse.


K U R H O T E L  S K O D S B O R G


img_1475

Vidste du at Kurhotel Skodsborg  faktisk har royale rødder? Kong Frederik den 7. købte landstedet ”Skodsborg” i 1852, og sammen med sin hustru, grevinde Danner, tilbragte han somrene på landstedet, indtil sin død i 1863. Kongen holdt statsråd, møder og tafler i Villa Rex, som blev bygget i 1857.
Villa Rex er nyrenoveret, og Statsrådssalen – i dag kaldet Kongesalen – er restaureret i henhold til de oprindelige skitser med farver og indretning, så villaen i dag står, som den gjorde i 1800-tallet.

Siden blev Skodsborg Badesanatorium grundlagt i 1898 af læge Carl Ottosen. Han havde studeret helse og fysioterapi i USA, og sanatoriet blev anerkendt for sin ekspertise på det fysioterapeutiske område samt for sin forebyggende indsats med kurophold og sund levevis.

img_1465

I dag lever Carl Ottosens ekspertise videre på Kurhotel Skodsborg, hvor hans filosofier til nye og effektive behandlinger er blevet videreudviklet så de i dag opfylder det moderne menneskes behov for at pleje sig selv, være i god fysisk form og få mest muligt ud af livet. Det vi alle stræber efter i en travl hverdag og noget som er så vigtigt at huske på.

I juni måned fik Skodsborg tildelt prisen: BEST LUXURY WELLNESS SPA EUROPE 2016 af den internationale anerkendte organisation, The World Luxury Hotel Awards. Det betyder at Kurhotel Skodsborg nu officielt er med i den absolutte verdenselite – og det forstår jeg godt.
img_9952img_1466

Med sin placering  i den smukkeste del af Nordsjælland – mellem Øresund og skoven, direkte op til Dyrehaven og alligevel kun 20 minutter i bil fra Københavns centrum – er Skodsborg nemlig yderst attraktiv – både for private, men også for events, fester og kurser.


S P A


img_9555Tilbage til spa- & wellness afdelingen. Vi hoppede som sagt med det samme i de hvide tøfler samt dertilhørende badekåber og allerede der sænkede vores skuldre sig. Det er en helt bestemt følelse man får i kroppen når man trækker i sit spa outfit – jeg elsker det!

img_1480

Skodsborg spafilosofi er som førnævnt bygget på læge Carl Ottosens principper om det sunde liv og badetraditioner, der fokuserede på lys, luft, vand, kost, motion og hvile. Det mærker man tydeligt fra første gang man sætter fødderne i spaområdet. Der er lyst, luksuriøst og lækkert. Der er kælet for detaljerne med blide farver, store palmer og rolige omgivelser. Du kan slappe af i lounge området, nyde et glas koldt og forfriskende isvand med enten mynte, agurk eller lime som er godt for systemet samt spise et friskt æble hvis sulten byder sig.

img_1484Både Camilla og jeg er især vild med både sauna og dampbad og i afdelingen var der flere forskellige slags. Faktisk består spaområdet af hele 16 forskellige varme og kølende oplevelser. Vi var i Hydrospaen på 100 m2 med grotte og massagedyser som gjorde underværker for skuldrene og nakken, i både soft og hot sauna. Sidstnævnte min yndlings. Elsker at bliver varmet helt igennem for derefter at tage enten et koldt bad i hot & cold showers afdelingen eller køle kroppen ned med is. Det er skisme koldt men det skulle være så sundt og hjælpe på appelsinhuden – og det vil jeg jo gerne af med! Vi sad også og nød roen med et dejligt fodbad mens vi vendte verdenssituationen men vores yndlings oplevelse var nok de forskellige damp bade samt stolene med infrarød varme.

img_1471

Vi gjorde en dyd i at opholde os i de respektive afdelinger, som der nu var anvist udenfor døren. Jeg synes det er super rart og et kæmpe plus, at de har brugt tid på at skrive hvad det er, at netop den sauna, dampbad eller bassin gør for dig og din krop samt hvor lang tid de anbefaler at man skal være derinde og hvad man kan gøre bagefter for at fremme behandlingen. Derfor er det også vigtigt at du har tid nok når du går i spaen. Tid til at tage den i det tempo din krop har brug for og tid til at følge anvisningerne. Få koblet af, opleve velvære, få udrenset kroppen og få styrket dit immunforsvar således at du får “hele pakken med hjem” – nemlig at forlade Skodbord afstresset, med en smukkere hud og med fornyet energi – og det er jo det vi alle gerne vil opnå.

Der findes også svømmebassin, udendørs jacuzzi samt Spa Beauty afdelingen, hvor du kan nyde en behandling. Du kan også få en omgang saunagus – men husk at melde dig til. Jeg ELSKER saunagus – vi nåede det desværre bare ikke i denne omgang.

img_1468

Ydermere kan du – hvis du ikke er en kylling som jeg – tage et dyp i Øresund. Det ville jeg SÅ gerne prøve – især her i vintertiden. Jeg må se om jeg kan tage mig sammen. De smukkeste rammer for dyppet var der i hvertfald!


B R U N C H


img_9344
Vi fik selvfølgelig også noget at spise mens vi boede på hotellet og her er jeg simpelthen nødt til at fremhæve den fantastiske brunch vi fik lørdag morgen. Overdådig, lækker og sund. Der var ikke sparet på noget som helst og vi indtog den i de smukkeste omgivelser med pejs, lysekroner og smukke opdækkede borde.

Frisk frugt, lækre salater, æg, pølser og bacon. Ost, pålæg og havregrød de luxe. Luksus kanelsnegle samt croissanter og friskpresset juice – alt sammen ad libitum. The i små fine kander, kaffe på bordet og friskbagt brød.

img_9462

Vi kunne lige klare det og det var svært at begrænse sig – men når det hele er lavet på de bedste råvarer så går det nok. Man skal være god ved sig selv engang i mellem.

img_9556

Efter at have hoppet en tur i spaen en sidste gang, suget den friske luft til os på badebroen udover Øresund og sagt farvel til et døgn i luksus, vendte vi snuden hjem igen. Udhvilede, tilfredse og glade for livet.

Tak for et fantastisk døgn Kurhotel Skodsborg  

2 kommentarer

  • Tina KH

    Dejlige billeder og god oplevelse I fik der:-)
    Jeg har selv været på ophold med Henning, som har tegnet Operahuset og Spa og Wellness på Skodsborg.
    Der er smukt på alle årstider og maden er lækker, lidt gourmet.
    Tillykke med eksamen:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mamamaruska

      Ja der er virkelig lækkert – det hele emmer bare af luksus!

      Og tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårets sneakers