Søndags shopping med 20%

Siger du hej til din nabo?


Indlægget er sponsoreret af Fucking Flink & Hjerteforeningen


smilEllers kan jeg kun opfordre dig til at gøre det! Det kræver meget mindre at smile end at se sur ud, og endnu mindre at kigge op end at holde blikket nede for at undgå mennesker omkring dig. Desuden er det lige så sikkert som Ammen i kirken at hilse på hinanden der hvor jeg kommer fra – også selvom det er en person du ikke kender. Et lille nik, forsigtigt smil eller et simpelt hej er helt ufarligt, og kan aldrig nogensinde gøre nogen fortræd. Tværtimod.

Jeg har siden jeg flyttede hjemmefra dog erfaret, at det er ikke alle steder man hilser på hinanden. Langt fra. Og det er sørgeligt. Vi har snart så travlt med os selv eller vores mobiltelefoner, at vi ikke ser folk omkring os, og det medfører at man kun snakker med dem man virkelig har kær. Folk er ensomme og deprimerede som aldrig før, og det synes jeg er uhyggeligt. Smil til verden, og den smiler til dig. Mon jeg er den eneste, der havde sådan et rødt hjerte klistret på spejlet på mit teenageværelse? Jeg husker det så tydeligt, og sætningen er så korrekt og vigtig. Hvis vi nu alle starter med at smile samt hilse på vores nabo, som det første, så er vi et skridt videre i den rigtige retning.

Og det er præcis godt naboskab, jeg vil snakke lidt om i indlægget her.


S I G  H E J  T I L  D I N  N A B O


Fucking Flink og Hjerteforeningen har sammen lavet kampagnen ’Sig hej til din nabo’, som opfordrer os alle til at hilse på vores nabo fremfor blot at holde os for os selv. Godt naboskab er helt fantastisk og uhyre vigtigt for at få hverdagen til at fungere lidt lettere og gnidningsløst. Alle for mange går rundt og bruger resourcer på, at irritere sig over sine naboer, undgå konfrontationer og være småsure på hinanden. Det er synd – for et godt naboskab kan give så meget til hinanden samt hele vejen.

Vi har boet i vores område i 10 år nu (pyha – er tiden virkelig gået så hurtigt…) Vi flyttede for 4 år siden fra vores første husnummer, og nu ned på en vej et par gader væk og et par husnumre højere – dog stadig samme gade. Vi kender derfor mange mennesker herude, og vores børn er opvokset her sammen med alle de andre børn. Den første vej vi boede på, var helt fantastisk. Vi var alle helt nye da det er et nybyggerområde, havde små børn, ingen hække og vi kvinder hyggede os helt fantastisk sammen. Det savner jeg af og til – det tætte sammenhold jeg havde til mine naboer derovre. Jeg har også et super godt forhold til min nye nabo skal det siges, men det tidligere – det var bare helt ekseptionelt godt, hyggeligt og sjovt, og med det vil jeg bare hen til, hvor meget et godt naboskab kan betyde. Med en god nabo, er du sikker på at der bliver holdt øje med dit hus når du ikke er hjemme, at man hilser og smiler på hinanden, at man kan få en hyggesludder over hækken om løst og fast, at man gør plads til hinanden og at man har det sjovt med hinanden engang i mellem. Vi har f.eks. vejfester, fastelavnsfest, tøjparty unger der kommer rundt til Halloween og fastelavn og meget mere. Vi hjælper hinanden, og jeg er evigt taknemmelig for min søde nabo som passer vores kat Anton, når vi er væk, vander mine elskede krukker, holder øje efter ubudne gæster og låner mig sin cykel når min (igen igen) er flad en tidlig morgen. Den slags er uvurderligt og uundværligt.

Livet ville være alt for kedeligt, hvis man skulle gå og skue til hinanden så tæt som man bor – og det er til ingen verdens nytte.

Vær postitiv, hils og smil til din nabo – så smiler han/hun måske igen? Man kommer så langt med et Hej!undefined_6b68d55058ce73d8fbe7d327bba41f3d_1_hej-nabo-576px

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags shopping med 20%