Julegaver samlet ét sted

Glimt fra Gros fødselsdag + opskrift på Bamseboller

img_1093


P A N D A   P I G E   F Ø D S E L S D A G


I torsdags blev vores elskede lille Grobasling 8 år. En fødselsdag som hun havde glædet sig MEGET til (læs bla. indlægget her). Selve dagen forløb stille og roligt. Jeg var desværre ikke helt på toppen grundet tandpine, og derfor stod Kim for at købe kager hos bageren som vi hyggede med da hun fik fri fra skole. En træstamme som hun elsker, som vi pimpede med et lys og hun var tilfreds <3 Om aftenen spiste vi pitabrød (eller jeg gjorde ikke for kan næsten stadig ikke tykke) som er en af Gros livretter. Hun er meget til helt simpel mad der ikke er rodet sammen, og helst noget hun kan sidde og snacke over et godt stykke tid. Lidt sødt. img_1137img_1136img_1138Fredag skulle vi holde fødselsdag for pigerne i klassen – noget hun havde glædet sig ubeskriveligt til! Vi besluttede at hente pigerne fra skole en fredag da weekenderne er lidt pressede her i december, og det fungerede super fint. Temaet bar præg af bamser og pandaer som Gro elsker, og vi havde pyntet med disse fine panda balloner som I er mange der har spurgt ind til. Ballonerne med konfetti print (eller Hatchimal æg som nogle af pigerne synes de lignede) er fra Søstrene Grene, ligesom de fine tallerkener, krus og slikposer i guld også er. De er altså sande mestrer i service til fødselsdage de to søstre! Og guldtemaet passede da så fint til december og jul.

Gro har virkelig en forkærlighed for bamser som I kan fornemme, og hendes fødselsdagsgave var da også denne store søde og bløde kanin. Den har fulgt hende siden torsdag <3 Se bare hendes reaktion da hun åbnede pakken herunder. Mit hjerte smelter. img_1139img_1142 img_1143img_1144Jeg havde bagt bamseboller og de blev nu ret søde selvom nogle var pænere end andre #menhvemtæller. Pigerne elskede dem, og da I er flere der har spurgt til en opskrift får i den sidst i indlægget. Gro havde derudover bestilt en Pandakage. Det fik hun også sidste år faktisk og året før Pandamuffins – hun er bidt af en gal Panda haha. Selvom pandaerne så lidt halvsure ud, så røg kagen ned og pigefødselsdagen forløb super godt men puha der er godt nok meget larm med så mange børn i huset! Vi havde besluttet at vi skulle lave juledekorationer når man nu ikke kan være udenfor, og Kim havde købt ind som om der kom 50 – lad os bare sige at vi ikke mangler ler eller gran 😉 Men pigerne elskede det, og de fik lavet nogle super fine dekorationer de selvfølgelig fik med hjem.

Gro var så stolt at det lyste ud af hende og det var så dejligt at se. Meget rørende at se sit eget barn så glad og veltilfreds <3 Men nu er vi voksne glade for, at der er et helt år til at der er fødselsdag igen. Tsk Tsk.img_1146img_1141img_1140


Opskrift på bamseboller


Jeg brugte opskriften på de bedste “fødselsdagsboller” jeg ved. Nemlig Brusebadsbollerne fra bogen Krudtugler & Kanelsnegle af Sif Orellana. Opskriften herunder har jeg lånt herfra, så alt credit går til Sif.

Det skal du bruge

  • Ca. 6 spsk vand
  • 50 g. gær
  • 3 dl. mælk
  • 50 g. smeltet smør
  • 7-8 dl. mel
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme (kan udelades)

Sådan gør du til Brusebadsboller

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning udner et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem eventuelt med pisket æg først. Så bliver de ekstra flotte. Bag dem i cirka 12 min.

Til bamseboller gjorde jeg sådan

Jeg fulgte opskriften, men i stedet for blot at forme 12 boller, formede jeg 1 bolle som bamsens hoved, satte 2 ører på ved at trille 2 små kugler samt 1 mindre kugle som snude. Penslede bamserne med pisket æg og bagte dem ca. 12 min. Vær opmærksom på IKKE at lave dem for store for de hæver meget. Så ører og snude skal være relative små – også så snuden ikke “glider” ned.

Øjnene har jeg lavet med hvidt glasur samt chokoladeglasur, ligesom snuden er lavet med chokoladeglasur. Du kan se flere udgaver af bamseboller på Instagram under #bamseboller – det er her jeg har fundet min inspiration. De var nu så hyggelige at lave og pigerne elskede dem!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegaver samlet ét sted