Mandagsønsker

Makeover hos Harald

Reklame for Primacol

Hvornår blev de så store?

Kender I det med at man pludselig opdager at man ikke har helt små børn længere? Det slog mig den ene dag, da jeg tullede rundt og lagde vasketøj på plads hos Harald og Gro. Det er store børn vi har os nu. Store, selvstændige og lige-så-kloge-så-de-kunne-undvære-hovedet børn vi har os nu – men heldigvis også stadig søde, dygtige og hjælpsomme børn. Børn som ikke har ligeså meget brug for deres mors og fars opmærksomhed hele tiden, som de ellers før har haft det. Børn som selv klarer tøj, hår og snacks når de er sulte. Børn som trækker ind på værelset og hygger sig når de kommer hjem fra skole fordi de gerne vil være lidt alene, “hænge ud” eller hygge sig sammen med kammeraterne. Særligt Harald er godt på vej til at blive teenager – om jeg begriber det. Den lille, magre og ammeglade baby bruger nu samme størrelse sko som sin mor, rødmer ved snak om piger og har mere styr på hvilken musik der er smart end sine forældre. OMG fristes jeg så nymodens til at skrive – for vi andre er jo ikke blevet 12 år ældre vel?

Men faktum er, at de hænger mere og mere ud på deres værelser, og de trængte ærligt talt til lige at blive opdateret lidt deres alder taget i betragtning, så jeg gik igang med at lægge en plan. Vi er stort set i mål med begge værelser – der mangler lige lidt småting, og skal I nok få dem begge at se. Ungerne er også så selvstændige nu, at de ting jeg synes er mega fedt til værelserne (nogle af dem i hvertfald) – synes de så absolut ikke – og det kan godt gøre det lidt problematisk (host host) Men vi er sammen ved at være i mål – og de er glade, hvilket jo er det vigtigste.

Nyt look med betonmaling fra Primacol

I dag vil jeg vise jer en af de største ændringer inde på Haralds værelse, nemlig hans rå betonvæg, som jeg blev færdig med i weekenden. Da Primacol spurgte om jeg havde lyst til at lave et samarbejde omkring  deres spændende maling, takkede jeg ja tak med det sammen. Helt perfekt, når vi nu var igang med en lille makeover, og selvom Gro var meget forelsket i den fine glimmermaling man også kan få fra Primacol (Jep du læse rigtigt. Maling. Med. Glimmer.), så valgte jeg at det var inde hos Harald der skulle ske noget, og Gro havde også lige fået en fin tapetvæg. Jeg havde nemlig kastet min kærlighed på Primacols rå betonmaling, og da jeg har en ting med rå vægge – kunne jeg liiiiiige se det for mig inde hos ham, og sådan blev det. Vi har købt en ny og enkel seng til ham i træ, fået syet fint Liberty sengetøj og puder i en lækker gul nuance og ryddet godt og grundigt ud – og sammen med den nye væg, har det bare givet en super god helhed og sammenhæng – og jeg er selv rigtig glad for resultatet. Og det er Harald også.

Før – under – efter

Det færdige resultat ser I herover, men jeg har naturligvis en MASSE billeder jeg vil vise jer. Både så I kan fornemme hele resultatet, men i den grad også så I kan se hvordan værelset så ud inden jeg gik igang med betonmalingen fra Primacol samt under hele processen – det tager nemlig noget tid, og man skal igennem forskellige trin. De kommer herunder som 3 collager – før, under og efter.

Jeg vil starte med at sige, at selvom det tager lidt tid og ikke bare er en maling man ruller på som sådan, så skal man ikke lade sig skræmme. Jeg synes resultatet er virkelig fedt, og man behøver ikke være super handy for at lave sådan en væg. Der findes rigtig gode videoer lige HER som forklarede hele processen, som jeg fulgte, og så tog jeg bare et lag ad gangen.^før

5 gode tips jeg vil give videre

1. Det vigtigste er til start at få dækket GODT af! Det grisser en del da malingen er tung og det derfor falder lidt fra rullen når man kører på væggen. Det samme gælder når man bruger sine redskaber til at glatte væggen ud med, så drysser det. Et godt underlag er alfa omega (jeg bruger det der malertæppe på rulle – der hænger fødderne ikke fast), og få dækket hylder osv af hvis du har det lige i nærheden. Husk også at brug malertæppe så du får fine kanter. Når det så er sagt, så vil jeg lige nævne at malingen er mineralmaling, og kan derfor tørres/vaskes af uden problemer både på gulve og vægge hvis man skulle spilde – også efter det er tørret. Genialt!

2. Sørg for at få givet din væg et godt lag primer, så malingen hænger ved. Jeg var lidt for nærig med primeren, hvilket resulterede i at malingen ikke hæftede så godt fast og jeg måtte kæmpe lidt for at rulle det på. Så spar ikke på den.

3. Få rørt din maling godt ud. Når du åbner bøtten, ligger alt vandet fra malingen øverst. Det er meget vigtigt at du får rørt malingen helt ud, så det er en ensartet masse. Rør også godt undervejrs i processen – hvis malingen pludselig bliver for tynd, bliver det noget sjask.

4. Husk at kigge under dine fødder når du går væk fra malerunderlaget. Har du trådt i betonmaling der er har ligget på underlaget, sætter du små grå fodspor i resten af huset #sigerdetbare. Et tip er at have et par sko på når du maler, og træde ud af dem når du er færdig.

5. Beslut dig for inden du går igang, hvordan du gerne vil have at det færdige resultat skal se ud, så du ikke pludselig står midt i processen og skal tage hurtige beslutninger. Skal det være helt groft og råt med afskalninger? Mindre groft med få afskalningen? Ingen afskalninger, et mere glat udtryk? Mulighederne er mange, og det er dig selv som bestemmer det færdige resultat. Jo mere du gnider med dit glittebræt som det så fint hedder, jo mere blankt og glat bliver resultatet. Jeg har valgt et råt look, med lidt afskalninger hist og pist.^under

Det færdige resultat

Hvordan gør man?

STEP 1

Inden du skal igang så dækker du området af og omrører din Betonmalingen fra Primacol som skrevet herover. Du har grundet din væg med Primer forinden du går igang med selve malingen. Primeren ruller du på med en rulle, og bruger en pensel til hjørner og kanter hvor du ikke kan komme ind med rullen.

Betonmalingen rulles ligeledes på med en lille rulle – sørg for at få væddet rullen godt igennem med maling. Det er vigtigt at du kun maler 1 m2 af gangen, så malingen ikke når at tørre. Når du har malet 1 m2 tager du glittebrættet og kører henover væggen så malingen jævnes ud, og får et betonagtigt look som man kender det fra rå betonvægge. Herfter gentager man processen indtil hele væggen er dækket. Lad væggen tørre i 24 timer.

STEP 2

Når væggen har tørret 24 timer, er det tid til næste lag. Det ruller du på som du gjorde med lag et – igen 1 m2 af gangen. Denne gang efterlader du små afskalninger hist og pist, hvis du gerne vil have et lidt råt look – du bestemmer helt selv hvor meget eller hvor lidt. Før malingen tørrer glatter du med dit glittebræt som du gjorde på første lag så du får en jævn overflade.

Efter 15-20 min (lidt længere efter herhjemme synes jeg men jeg havde også et godt lag maling på), så skal du bruge et glitterbræt af metal. Det skal være så glittebrættet ikke sidder fast i malingen, og så kører du i cirkelbevægelser og udglatter væggen helt, så den bliver glat og fin.

Forsæt processen til hele væggen er færdig, og lad det så tørre endnu 24 timer.

STEP 3

Når væggen har tørret 24 timer, renser du den af, så der ikke er noget maling der sidder løst. Jeg brugte en lille kost, og børstede hele væggen. Det synes jeg fungerede super fint. Sørg også for at børste ude langs kanterne og oven på panelerne (det støvler en del betonmalingen, og ligger som sådan noget knust sten på gulvet), samt tørre overskydende maling af, så der ikke er noget der hænger fast i lakken, og derved ødelægger det færdige resultat.

Herefter er det tid til den dekorative lak. Den sørger for at overfladen beskyttes, og er rigtig smart især på et børneværelse som jeg har malet på. Lakken ruller du også bare på som de øvrige lag – sørg for at det ikke løber og rul et stykke af væggen af gangen, så resultatet bliver fint.

Lakken skal også tørre i 24 timer, og herefter er du færdig med din betonvæg.

Du kan se min proces på Instagram under mit højdepunkt der hedder Primacol. Der har jeg gemt de videoer jeg lavede.Jeg har fået flere spørgsmål til prisen på Haralds projekt på Instagram, og fedt at I synes det så spændende ud. Jeg håber også at I kan lide det færdige resultat.

Et sæt som det jeg har brugt til væggen hos Harald står i følgende. Det er jo individuelt alt efter hvor stor væggen er. Men de priser jeg har fundet ser således ud:

Kontakt Primer 349,-

Betonmaling 999,-

Dekorativ Lak 389,-

Og til info har jeg både primer og lak tilbage, men brugte stort set hele bøtten med betonmaling.

Primacol har virkelig mange lækre varianter inden for dekorativ maling – jeg vidste slet ikke at man kunne få maling, som ville kunne give ens væg et helt bestemt look. Jeg er ret imponeret – især efter jeg har siddet og set de forskellige små film Primacol har på deres hjemmeside – meget inspirerende, og en super fin detalje at man kan få sådan en guideline at forholde sig til.

Jeg vil anbefale dig at tage et kig i Primacols katalog hvis du drømmer om at lave lidt om her i det mørke og kolde efterår – jeg drømmer selv allerede om næste projekt 🙂

Du finder din Primacol forhandler lige HER

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

 • Vicki

  Hvor er det flot. Og sikke et fint sengetøj.hvor er det fra??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Tusind tak 🙂
   Det smukke Liberty sengetøj har jeg fået syet af @libertybylyngholm på Instagram 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker