Mandagsønsker

Sukkerfri oktober #1

Sukkerfri oktober – første status

Som lovet kommer her en status på første uge som sukkerfri – det er virkelig hyggeligt at I er så mange der er med derude. Det giver blod på tanden, og gør at jeg er ekstra motiveret og hænger i – selv når den værste sukkertrang kommer. Så tak for det!

Jeg nåede ikke at lave indlægget i går, så det kommer lige her midt på ugen istedet, det beklager jeg 🙂

Nå, hvordan er første uge så gået? Overraskende godt faktisk! De første 3 dage var noget præget af hovedpine og og en virkelig stor trang til at tømme skabene for alt der havde noget med sukker at gøre – men jeg holdt ud, og sidst på ugen forsvandt hovedpinen heldigvis.

Jeg vil lige starte med at sige, at jeg jo ikke er hellig. Jeg spiser mørk chokolade, mandler og nødder, ligesom  jeg spiser frugt og drikker Pepsi Max. Men for mig handler #sukkerfrioktober om, ikke at spise den dårlige chokoladebar på vej hjem fra Rema, at holde fingrene fra slik og ikke mindst lukke munden for kage som jeg elsker.

Og det har jeg gjort. Intet har jeg spist af ovennævnte, og det er så fedt! I stedet har jeg lavet mine yndlings snickerskugler, som smager eventyrligt lækkert i mine øjne. Du finder opskriften sidst i indlægget.

Så efter den første sukkerfri uge, kan jeg konstatere at jeg har det meget bedre i min mave – den fungerer og jeg kommer pludselig på toilettet dagligt. Ja sorry for den snak – men min mave har altid voldt mig problemer, men nu fungerer den. Og der er altså kun gået en uge. Min næse er pænere – slet ikke nær så rød eller ramt af sår som den plejer, mine fingre er mindre hævede om morgenen når jeg vågner og så er min mave fladere. Og bedst af alt – jeg har det dejligt.

Samtidig med at jeg har holdt mig fra sukker, har jeg fået gået en hel del den første uge. I gennemsnit 17.000 skridt dagligt, og det har været rigtig godt for min krop. Udover at gå, har jeg løbet en lang tur også.

Og så til vægten. Har jeg tabt mig? Jeg var lidt spændt da jeg trådte på vægten, fordi min krop ikke er videre glad for at tabe sig. Den holder ligesom på fedtet. Men der er røget præcis 1 kilo den første uge, og det er så skønt!

Jeg glæder mig allerede til at se hvad 2. uge byder på – jeg har i hvertfald mod på at forsætte.

Hvordan har jeres første sukkerfri uge været?

Opskrift på snickerskugler

En portion giver ca. 15 kugler. Jeg laver dem sådan lidt på slum efterhånden, men bruger ca. således:

1/2 pakke bløde dadler af dem i æske.

2 spsk. Peanut Butter. Jeg kan godt lide den crunchy udgave.

En god håndfuld saltede peanuts

70 g. mørk chokolade. Jeg bruger 85 % (den fra Rema 1000 er virkelig god)

Fjern sten fra dadler og mos dem med en gaffel. Hak peanuts og bland dadler, peanuts samt peanut butter sammen og stil blandingen på køl ca. 15 min. Form til små mundrette kugler og stil dem på køl ca. 15 min. endnu engang. Overtræk med smeltet chokolade og stil på køl indtil chokoladen er størknet.

Haps – de smager SÅ lækkert og er et godt alternativ til en chokoladebar eller fredagsguf.

Men pas på man bliver let afhængig – siger det bare…

 

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker