Favoritter hos Ellos til spotpriser

Julemagi i Tivoli med lys, dufte, sjov og Nøddeknækkeren

Reklame for Tivoli

Eventyrlig julemagi i Tivoli for både store og små

Med under én måned til juleaften, er det nu helt lovligt at komme i julestemning og glæde sig til årets bedste måned i mine øjne – nemlig december. Julen er en magisk tid. En tid hvor man hygger med dem man har kær, og en tid hvor man mindes dem der ikke er her længere. En tid hvor familien, gode venner og tætte relationer betyder allermest. Julen er hjerternes fest. En kærlighedsfest. Børnenes fest. En fest som stort set hele verden tager del i, og som de fleste elsker. Nu er vi igen nået til den tid på året, hvor det er svært ikke at trække på smilebåndet når man hører Last Christmas, Driving home for Christmas og All I want for Christmas is you i radioen for bare at nævne nogle favoritter, ligesom synet af julelys på træerne, duften af peberkager samt at se juleglæden i børnenes øjne gør sit for at sætte julestemningen igang. Og julestemning – det er netop hvad der indtraf sig i lørdags hos os alle fire herhjemme, efter traditionen tro, at have besøgt smukke Tivoli i København. En helt ubeskrivelig smuk, magisk og hyggelig dag, som gav så mange dejlige plusser på familiekontoen, og som gjorde os alle så dejligt. En dag hvor julemagien virkelig kom ind under huden, og jeg smiler bare ved tanken om de mange timer vi tilbragte der inde. Tivoli kan altså noget helt specielt her i juletiden. Lysene, duftene, indtrykkene, sneen og minderne. Minderne fra da børnene var mindre og vi gik rundt med dem i barnevognen. Minderne fra deres første tur i de juleudsmykkede automobiler, deres første æbleskiver, juleballonen der skulle med hjem i toget, de røde kinder – og ikke mindst deres glimt i øjnene, som vidnede om den juleglæde Tivoli gav dem og i den grad også os andre. Jeg elsker jul, og jeg elsker Tivoli. Og at børnene er blevet større har kun gjort vores besøg i parken hyggeligere, og betydeligt sjovere. For nu løber de sammen rundt og kan selv tage ture i de forskellige forlystelser, de kan gå rundt sammen med os andre og blot nyde de smukke lys med en kop varm kakao i hånden og de er selv lige så fascinerede af de små boder rundt omkring som deres mor, og lykken er når man selv må stille sig i kø og købe en pose brændte mandler. For den duft er alt for fristende til at kunne gå forbi. Og sidst men ikke mindst kan man lave nogle lidt andre oplevelser med dem nu de er blevet det større. F.eks. som at tage ind og se juleballetten Nøddeknækkeren som vi var i lørdags.

Tivoli appelerer til folk i alle aldre, og det er netop dét jeg synes der er så rart. For julen er en tid hvor der skal være plads til os alle, og hvor vi alle har den samme vision i sidste ende; nemlig at hygge os som vi danskere kalder det. Og det kan man i den grad til Jul i Tivoli, og hos os er det ikke rigtig jul, før vi har været på besøg i den smukke lysende forlystelsespark.

Nøddeknækkeren – juleeventyr for hele familien

For første gang nogensinde var vi inde og se balletten Nøddeknækkeren. Jeg har i mange år rigtig gerne ville se den, og nu lykkedes det endelig. Jeg elskede den. Det gjorde vi alle fire. Wau altså – det var helt magisk at sidde der i en musestille sal og høre Tjajkovskijs smukke musik anført af dirigeret af Henrik Vagn Christensen, mens man kunne følge de dygtige balletdansere på scenen i de fineste kostumer. Jeg fim helt gåsehud. Jeg har altid været enormt betaget af balletdansere og i det hele taget ballet – så yndigt, delikat og enkelt, og i går var absolut ingen undtagelse.

Nøddeknækkeren sættes op hvert år til jul i Tivoli, og det er et juleeventyr for hele familien. I mine øjne, henvender den sig til de lidt større børn. Jeg vil jeg anbefale den til børn fra 6 år og op efter synes jeg. Børnene skal kunne sidde stille, nyde musikken og dansen, samt forstå den fine historie. For netop både historien, stemningen, musikken og scenografien er helt magisk og eventyrlig fin.

Scenografien og kostumer er helt unikt designet af Dronning Margrethe, hvilket jeg synes er så fint – hun er altså sej vores Dronning. Hvis jeg kort skal fortælle hvad Nøddeknækkeren går ud på, så kommer vi med ind i den unge og søde pige Claras drømmeverden. Efter en dejlig juleaften falder hun i søvn foran det smukke juletræ i dagligstuen, og da hun vågner befinder hun sig i verdens bedste drømmeland – nemlig Tivoli. Sammen med Harlekin, Columbine, Pjerrot og hendes elskede Nøddeknækker oplever Clara et eventyr fyldt med eventyr, dans og musik, som hun vil få svært ved at glemme.

Nøddeknækkeren spiller i Tivolis Koncertsal fra d. 23. november – 23. december og du kan købe billet lige her. Varm anbefaling herfra – et rigtigt juleeventyr.  Udover at være inde og se Nøddeknækkeren, spise brændte mandler i en lind strøm og drikke varm kakao, fik vi naturligvis også prøvet et masse forlystelser. Der var dog rigtig mange mennesker først på dagen, så vi stod pænt i kø – godt ungerne er udstyret med en vis portion tålmodighed 😉  Gros favorit er uden tvivl ballongyngerne, og Harald er stor fan af den gamle rutsjebane samt dæmonen. Ingen af dem er til alt det vilde – det har de arvet fra mig haha. Vi havde det nye Turpas Plus, som bl.a. betyder at man kan få billeder fra sine ture i forlystelserne gratis på mobilen. Du skal blot hente Tivolis app. Ret sjovt! Måske du så Kim og Harald på et af billederne i går i min story på Instagram? Ellers kan du stadig se den, da den ligger i højdepunktet // Tivoli. Desuden får man med Turpas Plus et gratis spin på Hyggehjulet, hvor man kan vinde en KÆMPE chokolade – vi vandt dog til ungernes store skuffelse ikke – men hende der stod ved siden af os gik i stedet med en gigantisk marabou 😉

Hvis du endnu ikke helt er kommet i julestemning, eller blot trænger til en smuk og hyggelig dag, så sender vi en varm anbefaling til Jul i Tivoli – det er eventyrligt smukt og helt magisk.

Julemagi helt ligesom da man var barn <3

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favoritter hos Ellos til spotpriser