H&M Studio S/S 2019

Små skridt tæller også

Tænker I over at leve bæredygtigt?

I know – det er et stort spørgsmål for de fleste, og nogle gange et lidt tabubelagt et af slagsen. For hvem har i dagens øko-spelt-miljøkærlige verden, lyst til indrømme hvis man nu ikke har den økologiske mælk stående i køleskabet, et velduftende tørrestativ (se i øvrigt dette fine tørrestativ i træ)med vasketøj i stuen eller ungernes madkasser fyldt med staniol-indpakkede leverpostejsmadder? Det er lidt fy fy hvis vi ikke tænker på miljøet, på hvad vi propper i munden på både os selv og vores børn, hvad vi tager på kroppen af tøj og ligeledes hudplejeprodukter og hvordan vi kommer på arbejde. For ikke at tale om ferie.

Og jeg vil gerne være den første til at indrømme at jeg tænker på alle de ting. For jeg bekymrer mig for den verden mine børn skal vokse op i. Jeg bekymrer mig for at vi ingen rigtig vinter har samt en sommer der pludselig tror at Danmark er Mallorca. Og jeg bekymrer mig for hvad jeg serverer for Harald og Gro. Men jeg er overhovedet ikke perfekt. Langt fra. Og det indrømmer jeg gerne. Jeg ville gerne være bedre, men er kommet frem til, at jeg ikke kan holde ud at stresse over det – så hellere gøre de ting jeg kan overskue i hverdagen, der får min samvittighed til at have det bedre, end at skulle slå mig selv oven i hovedet over ALT det jeg IKKE får tænkt over eller gjort noget ved.

Små skridt ik’ – og lidt har også ret. Rom blev ikke bygget på en dag. Men hvis vi bare allesammen finder nogle enkelte ting vi kan gøre for at leve mere miljørigtigt og bæredygtigt, så er vi godt på vej. Vi er alle forskellige. Vi er opdraget forskelligt. Men vi ønsker alle det samme. At passe godt på den verden vi lever i, så vores nærmeste og dem vi holder af, også har et sted at vokse op i. Lad os bruge vores sunde fornuft sammen.

Små ting som at bekæmpe madspild, mindske sit brug af plastikposer, sørge for at genbruge pap og papir, spise efter årstiden, dyrke sine egne ting i haven, cykle i skole, slukke vandet mens man børster tænder, bruge soyavokslys fremfor almindelige stearinlys mm. De ting gør alle en forskel, og hjælper også i det samlede regnskab. Mit nyeste tiltag herhjemme er at bruge sæbenødder når jeg vasker tøj fremfor almindeligt vaskepulver, samt at komme tørrebolde i tørretumbleren når den kører. Det er bedre både for miljøet, tøjet og pengepungen – win win. Jeg køber ind til den bæredygtige tøjvask her.

Men man kan altid blive inspireret, og drømme om at tilføre flere bæredygtige ting, og her er jeg ret glad for at finde inspiration i det bæredygtige livsstilsmagasin Sustain Yearly*? Kender I det?

Magasinet bliver udgivet af Sustain Daily* og er Danmarks mest bæredygtige livsstilsmagasin.
Grundtanke bag magasinets indhold er,  at skabe positivitet omkring bæredygtighed og entusiasme til at være med til at skabe en bedre fremtid. Det er til dig der er klar til at kigge på dine hverdagsvaner, men ikke rigtig ved, hvor du skal tage fat.

Magasinet findes både som webmagasin, hvor man finder artikler om alt fra økologisk mad til veganske sneakers og mikroplast. Der er anmeldelser af bøger, film og podcasts, som gør en klogere på klima, miljø og bæredygtiged. Gode og konkrete guides, som hjælper en i gang med de grønne vaner, med tænksomme essays og dybdegående interviews.

En gang om året samles så det bedste indhold fra webmagasinet krydret med nye interviews, guides og tanker i årsmagasinet Sustain Yearly* – og det er det der netop er udkommet en ny udgave af i sidste uge.

Jeg er kæmpe fan. Gode tips, spændende artikler med inspirerende kvinder og meget mere – og nu er tippet så givet videre til jer, hvis I også har lyst til at blive inspireret til at leve mere bæredygtigt <3

Du kan købe magasinet lige her*

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H&M Studio S/S 2019