Mandagsønsker

Endelig tid til udeliv igen

Terrasseliv & skyggebehov

Endelig blev det tid til at rykke udenfor igen – og sikke et vejr vi skyder udendørssæsonen igang i! Selvfølgelig er det enormt skræmmende at vi grundet klimaforandringerme, allerede i april måned har temperaturer på 20 grader, og tørkevarsel rundt omkring i hele landet. Men når det så er sagt, så nyder jeg også at solen kysser mine kinder, gør min have grøn og giver ungerne lyst til at hoppe i trampolinen dagen lang og spise skub op is ad libitum…

Da jeg for en små 14 dage siden tog fat på at gøre terrassen klar, og viste lidt frem på Instagram, blev jeg endnu engang bombarderet med spørgsmål til lidt af hvert. Og som lovet, kommer her et indlæg med alt det praktiske – det gør det altså noget nemmere at samle det hele ét sted, og især et sted hvor flere kan benytte sig af svarene 🙂

Jeg mangler dog at male vores hegn – så I må lige bære over med mig, at det ikke ser helt pænt ud på billederne.

Vores terrasse fik sidste år et par møbeltilføjelser, så i år skal der ikke laves de helt store investeringer. Dog vil jeg rigtig gerne have et mindre bord samt stole på terrassen som I ser herover (billedet er fra en dag hvor solen skinnede fra en skyfri himmel – de andre billeder er fra en lidt grå dag i dag), da vores store havebord står på en anden terrasse vi har – faktisk den terrasse som står ved grillen og som befinder sig i aftensolen. Men hverken Harald eller Kim er super god til at sidde i direkte sol. Faktisk skal Kim helst holde sig ude af solen grundet nogle dumme modermærker, så vi savnede virkelig meget sidste år at kunne spise i skyggen på træterassen. Så planen er at finde sådan et bord.

Jeg har kig på enten dette i træ eller det her i en lidt anden stil – begge ret fine og ikke så store at de fylder for meget, når det nu også er her vi har vores loungeområde. Så stor er denne terrasse nemlig ikke – desværre. Et par af disse smarte stole ville også være super praktisk at have til når der kom gæster, ligesom jeg i skrivende stund er igang med at få syet nogle fine stribede Liberty puder, der skal hygge lidt derude. Og så skal lyskæden her (også på tilbud) naturligvis også frem som den plejer.

Lounge møblerne er fra Trimm Copenhagen, og kurvestolen er fra Ellos – den er lige nu på tilbud faktisk. Ellos har 25% på alt disse dage – blot et tip. Vist kun tilbage i den fine lyse model dog.

Krukkenørd og planteliv

Mange af de spørgsmål jeg har fået fra jer, går på mine krukker og om hvor de er fra samt deres indhold.

De er faktisk fra Rema1000 allesammen dem jeg har nu. Et par år efter vi flyttede ind i huset, revnede en del af mine (elskede) gamle krukker, så jeg skulle ud at købe nye sidste år da jeg ikke havde nogle ordenlige tilbage. Og vi har som I ved en helt fantastisk Rema heroppe i provinsen, som sidste år havde de smukke krukker som I ser til venstre på øverste billede. Jeg købte alle dem min købmand havde af de store, og min søde mor var sød at køre Lolland rundt for at finde nogle flere til mig. Det er det farlige ved at vise sine gode kup på Instagram – de får hurtigt ben at gå på så de gode ting 😉 Men jeg ved at MANGE af jer derude, også er glad for dem I købte sidste år, og det er jo skønt!

Jeg ELSKER krukker må jeg jo nok indrømme – lidt nørd er man vel. Jeg synes det er en nem måde at tilføje lidt liv på på terrassen, og indholdet kan nemt skiftes ud hvis det går galt, eller man ændrer mening om farver, stil osv. Og derfor var det jo fantastisk heldigt at Rema igen i år, startede sæsonen med at have nogle virkelig fine krukker, som jeg var nødt til at eje! De har et lidt andet udtryk som I kan se – men jeg synes det giver så fint et udtryk at mixe krukkerne og jeg er vild med looket, og det at de har underskål med er super praktisk når man har en træterrasse. Tager vi et kig på planterne der er i, så har jeg endnu ikke fået sat sommerblomster ud så derfor er nogle krukker tomme. Lidt bange er man vel for nattefrosten stadigvæk. Jeg har dog købt nogle krydderurter som skal plantes ud, men der skal jeg lige i Silvan efter en mere flad krukke som de skal I. Jeg har udset mig den det skal være, så jeg må hellere lige få den hentet inden den er væk.

Så det jeg har i krukkerne lige nu er ene og alene sydlandske planter. Oliventræer, citrontræer, figentræer og eucalyptus – og de havde alle en fest sidste sommer på terrassen med den sol og varme vi havde fra april-september.

Jeg vander ovenstående planter 1 gang om ugen – hvis det er meget varmt om sommeren så 1 eller 2 gange mere. Citrontræet må ikke tørre ud. Jeg gøder dem en enkelt gang om ugen – citrontræet med citrusgødning.

Af sommerblomster skal jeg have Dronning Ingrid peleargonie, Stolt Kavaler (Cosmos) og Lathyrus (Ærteblomster) som jeg plejer, og så skal jeg have en Pampasgræs tror jeg. Den kan også overvintre, hvilket jeg er fan af ligesom den ville passe smukt derude.

Overvintring af krukker

En anden ting som mange af jer søgte svar på, var hvordan træerne har overlevet vinteren. Jeg har desværre ikke et smukt drivhus de kan stå i – vi har ikke plads til et desværre. Ungerne fik en trampolin i stedet 😉 Jeg plejer at stille mine krukker i carporten, men sidste vinter overlevede bl.a. mit store oliventræ desværre ikke, så i vinters vidste jeg at der måtte noget mere til – vi har nemlig enorm meget blæsevejr heroppe, og det tog simpelthen livet af dem.Min svigermor fortalte at hun havde købt sådan nogle sække til at sætte udover trækronerne til sine træer, og jeg tænkte derfor at det måtte prøves. Jeg købte nogle i Silvan – prøvede lidt forskelligt, og kan bedst anbefale dem med lynlås. Det er altså mest praktisk. Købte også bare den som var et langt stykke stof uden lynlås som bare skulle vikles rundt, og lad os bare sige at det ikke sad så godt fast i det føromtalte stormvejr… Hurra for gaffatape!

De er VILDT smarte de poser – og jeg tror jeg gav ca. 80 kr. stk. Det er altså godt givet ud, når man har dyre planter, og de kan jo bruges i mange år.

Udover at have hætterne rundt om selve det grønne på planterne, viklede jeg krukken ind i bobleplast, så rødderne var godt isolerede mod et evt. frostvejr. Jeg har ikke vandet dem hele vinteren, og de har klaret sig super fint! Nu har vi selvfølgleig også haft en meget mild vinter – but still. Nu er de kommer ud af poserne, har fået vand, gødning og sollys.

Det praktiske

En del spurgte indtil vores træterrasse. Hvilket træ den er lavet af, hvilken olie vi har givet den samt vedligeholdelse.

Min far har bygget terrassen sammen med Kim foreået efter vi flyttede ind. Så 5 år gammel i år. Vi gjorde os en del overvejelser inden vi valgte materiale. Min far er tømrer, så han havde også gode input. De fleste vælger at bygge i lærketræ, da det holder rigtig godt og bliver flot i vind og vejr, men vi valgte faktisk blot at bygge den i almindelig trykimprægneret fyrretræ. Det var billigst, og det holder super fint når man olierer det. Jeg kan godt lide det lidt rå look – lidt ala det ligner at terassen er lidt brugt og gammel. Og den olie der passede bedst til den stil var en med grønne toner. Og det valg er jeg rigtig glad for. Nu har jeg lige givet den endnu engang her for et par uger siden, og jeg er stadig godt tilfreds. Det er faktisk kun 2. gang vi giver den olie – den skulle have haft sidste år, men den varme vejr kom bag på os. Olien var har brugt er fra Gori og er en transparent træolie til træterrasser. Der står nr. 304 på den. Og så hedder den Grøntonet med farvenummer 704.Inden udendørssæsonen for alvor starter, plejer jeg at vaske terassen ned med grundrens og en gulvskrubbe. Hvis det har været en våd vinter, kan der godt sidde alger på brædderne, og det kan være ret glat når det så regner. Derfor er det en god idé at skrubbe alger og snavs væk – og det har træet også bedre af.

Jeg håber at det gav lidt svar – ellers så skriv endelig 🙂

Glæder mig til at opdatere med en lidt mere frodig terrasse samt have indenfor de næste par måneder. Jubiii sagde havenørden!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

 • Nøj hvor det ser hyggeligt ud. Er særligt vild med din “sofa”, den ser virkelig god ud. Den gør sig i hvertfald rigtig godt på billedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Tak – den er vi også rigtig glad for 🙂 Især med et par skønne puder i ryggen sidder man fantastisk!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker