August planer

Pæne krukker & havedrømme

Krukkehimlen

Det er nok ikke gået nogens næse forbi – hvis man altså følger med på Instagram – at jeg var i krukkehimlen forleden dag. I var i hvertfald mange som bombarderede min indbakke med spørgsmål til hvor jeg befandt mig, og hvad prisniveauet var da jeg viste en masse fine krukker frem i story. Jeg tror jeg fik svaret jer alle, men jeg vil gerne lige dele det gode tip herinde også. For WAU hvor var der bare mange fine krukker altså – i alle størrelser, nuancer og former.

Jeg har i mange år ønsket mig nogle lækre store krukker til haven med det helt rette udtryk. Men det har jeg slet ikke været i nærheden af at have råd til desværre. Krukker koster en formue, og derfor har jeg jo, som I ved, været svært glad for min Rema 1000 og de meget fine krukker de har haft derovre de sidste par år. Men når man så er på besøg hos sine forældre og kører forbi et skilt ved Radsted Gartneri på vej til mekanikeren med 50% på krukker – ja så kører man altså tilbage dagen efter 😉

Og det var lige hvad min mor, ungerne og jeg gjorde. Min mor fortalte nemlig, at de plejede at have de skønneste krukker, og både mine forældre og svigerforældre er glade for at handle blomster der, så det var lige noget for en havenørd som jeg haha selvom jeg aldrig selv har været der før.

Men ja, allerede her fornemmer du nok, at krukkehimlen findes på Lolland – så jeg må altså skuffe de af jer læsere, der ikke bor i nærheden deraf. For der var virkelig mange fine krukker at komme efter – og til rimelige priser. Halv pris det er noget der er til at forstå for en krejler fra landet som jeg – og jeg brugte alle mine fødselsdagspenge den eftermiddag! Ungerne mente måske nok, at jeg brugte liiiiidt lang tid på at vælge dem det skulle være (tak og hurra for gratis is til børnene), men der var simpelthen så mange at vælge i mellem, og min mor og jeg skulle jo også liiiiige kigge på alle de fine blomster.

Men jeg var dygtig og købte udover mine krukker, blot en Prins Henrik rose til min mor, og lukkede øjnene for alle de andre fristelser.

Jeg har købt de krukker som I ser på billedet herover, samt en mere af de store runde. Den kunne bare ikke være i bilen på vej hjem fra Lolland 😉 Det er måske lidt svært at fornemme størrelsen på billedet, når de er tomme, men de er ret store. De store stod til 750,- stk. og så kunne man så trække 50% fra. Den lille kostede 249,- og så halvdelen fra. Så yderst rimelige priser for så store, rustikke og fine krukker i mine øjne.

Nye havedrømme

Nu skal jeg igang med det sjove – nemlig at plante. Jeg skal dog lige lidt i tænkeboks, for jeg går og leger lidt med tanken om, om der skal ske lidt nyt i haven. Jeg mangler virkelig plads til flere roser og stauder, og jeg har to stk. Pampas græs, som skal plantes i jorden. De fylder simpelthen for meget i krukkerne. Jeg kan bare ikke rigtig finde ud af, hvor jeg måske skal have et nyd bed. Og om der i det hele taget er plads til et mere.

En idé jeg har leget lidt med kunne være, at nedlægge det ene højbed i køkkenhaven, som består af to store højbede. Det ene højbed er fyldt med jordbær, men der er så meget ukrudt i, at jeg allerede i foråret lagde en dug over hele kassen for at få planterne til at gå ud – meningen var så at plante nye jordbær. Men det er som om, at ungerne er lidt ligeglade med køkkenhaven nu de er så store. Altså de vil gerne spise udbyttet, men de går ikke og hyggenusser om det, som de gjorde da de var mindre. Og så vil jeg måske hellere have plads til auberginer, squash og løg fremfor jordbær. Fuglene når at spise så mange af dem alligevel, så måske det var på tide at tænke nyt. Min plan er så, at plante det ene højbed til med grønsager og så bevare et par hindbær buske samt ribs i samme bed, og så rydde det andet højbed helt og plante stauder og pampasgræs evt. Så får jeg en lille skærehave, hvilket jeg lidt savner.

Og så vil jeg have nogle fine roser i de nye store krukker tror jeg – eller måske plante et af Oliventræerne eller Cedertræerne over i én af dem. Jeg savner lidt farve oppe på terrassen, og det skal lidt lyserøde roser give tænker jeg.

Og sørme så, om min far og jeg (nok mest min far hehe) skal igang med at bygge et lille drivhus ud af nogle gamle vinduer her i sensommeren. Her vil jeg så have krydderurter og tomater og et par sarte små planter – ih hvor bliver det fint kan jeg allerede mærke <3

Nå, det blev en længere sludder – håber du holdt ud til enden.

Ville du ikke også have slået til med de fine krukker?

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

August planer