Julen starter i Tivoli

Når tryghed er alfa omega

Annonce for Tail It

Børn, mobiltelefoner & tryghed

Da Harald i sin tid fyldte 10 år fik han en mobiltelefon. Det var hans første telefon, og han fik den udelukkende af den årsag, at vi skulle kunne få fat i ham når han cyklede hjem fra skole. Klub gad han ikke – han ville hellere hjem, og det betød altså at han måtte cykle selv hjem, og så sende en sms når han var hjemme. Hvis han huskede det altså. Mobilen sagde ham dengang ikke noget (det var tider haha)

Gro fik sin første mobiltelefon da hun blev 9. Et år siden nu på lørdag faktisk. Der er – selvom jeg ikke er meget for at indrømme det – forskel på at være barn nummer to. Aaaaallle de andre i klassen havde en, og med en pige som meget gerne selv laver legeaftaler, var det dejligt nemt (og vigtigt) for os, at hun kunne få fat i os, så vi vidste hvor hun var. Så vi overgav os. Den tryghed en mobil nu giver os som forældre – at kunne få fat i vores barn, og vide hvor det befinder sig, betyder meget for mig.

Jovist, havde vi ingen telefoner da vi selv var børn, og vi vidste at kl. 18 spiste man aftensmad så der skulle man være hjemme. Men tiderne har altså også ændret sig – og jeg må indrømme, at jeg vitterligt har brug for den tryghed det giver mig at vide hvor mine børn er, og at de kan få fat i mig. 

Når det så er sagt, så synes jeg ikke at børn skal have en mobil i en alt for tidlig alder. 10 år havde hele tiden været grænsen hos os, og den gradbøjede vi med så med Gro, fordi jeg havde brug for, at kunne komme i kontakt med hende når vi ikke var sammen med hende, og det var den eneste mulighed der var.

Tail It – GPS ur med indbygget mobiltelefon

Men hvad gør man så, hvis man gerne vil give sit barn frihed men samtidig være tryg som forældre, og ikke ønsker at give sit mindre barn en mobiltelefon? Eller bare synes, at det at have en mobil er et stort ansvar? 

Man kan f.eks. tage et kig på uret her, som indlægget i dag handler om.

Tail It Kids er et GPS ur til børn med indbygget mobiltelefon. Jeg synes det er genialt – intet mindre, og gad godt at jeg havde haft det for et par år siden. 

Nu ved jeg hvor Gro befinder sig hele tiden – også når mobilen ligger i tasken og hun glemmer at sende en sms eller ikke hører telefonen når den ringer – fordi hun har alt for travlt med at være barn, som jo iøvrigt er fantastisk! Og det giver en dejlig ro i maven. 

Og nu betyder det selvfølgelig ikke at man skal overvåge sit barn – sådan skal det ikke forstås. Men for mig har det været rart at kunne optatere GPS’en i appen, og få en status på hvor hun var henne, hvis hun er lidt for lang tid om at cykle hjem mv.

Og Gro er panisk bange for at blive væk når vi er nogle fremmede steder – nu hviler hun så meget i, at hun har sit ur på, så jeg altid kan finde hende, og det har gjort hende tryg. 

Uret er smart og nemt at bruge, og giver barnet mulighed for at prøve det af med at have en “rigtig” telefon i en tidlig alder. Det fås i flere farver, og man kan “designe” selve urets skærm på forskellige måder – alt efter hvordan barnet bedst kan aflæse klokken.

Sådan virker Tail It Kids

Det er dig som forælder der styrer hvem dit barn kan have kontakt med på uret. Du koder de ønskede kontakter på uret ind via appen, og har således råderet over hvem der kan tage kontakt til barnet, og omvendt. På Gros ur har jeg blot kodet far og mor ind – ingen grund til at hun skal kunne ringe til andre, eller at hun bliver forstyrret i skolen af noget der bimler. 

Og så er jeg ret vild med tanken om, at man af den årsag er sikker på, at det kun er ens egne udvalgte numre der kan ringe barnet op via uret. Det betyder at Gro ikke kan blive kontaktet af ukendte voksne.

Hvis hun så skal på ferie hos enten mormor/farmor, kan vi nemt kode dem ind hvis der er brug for det. Vildt smart! 

For nylig er Gro begyndt at cykle selv i skole – slut med at jeg følger hende. Det er et kæmpe stort skridt, og jeg har gruet lidt for hvordan det skulle gå her til vinter! Vi har en aftale om at hun skal sende en sms når hun enten er ankommet til skolen eller kommet hjem når hun har fri fra skolen. Men om morgenen har det været ret svært for hende at nå at skrive den sms, når man følges med veninderne og skal sidde klar kl. 8.00, og om eftermiddagen har hun slet og ret glemt det. Så jeg har tit siddet med hjertet oppe i halsen når jeg ikke har hørt fra hende, og været helt urolig indtil hun gav lyd fra sig.

Det er heldigvis slut nu. Nu kan jeg følge hende på appen, og se hvor hun befinder sig. Det giver en kæmpe ro – især i den travle vintermørke morgentrafik… og som en fin ekstra ting har uret en SOS knap – så skulle hun få brug for at ringe efter hjælp hurtigt, så ringer SOS-knappen kontinuerligt til de 3 første forudinstillede kontakter, indtil nogen svarer.

Uret kan også vise antal skridt, så man kan se hvor aktiv barnet et i løbet af dagen, og det kan der godt gå lidt sport i herhjemme. Især når vi har været på ferie er det sjovt at gøre regnskabet op for skridt om aftenen – og nu kan Gro også være med. Hun har været irriteret over, at det kun var os voksne der vis vores mobiler havde skridttæller. For som hun selv siger; jeg går jo ligesom mange flere skridt end jer med mine små ben haha.

Teknik & praktik

Du kan bruge Tail It Kids uret både med iPhone og Android-telefoner, og appen henter du ned der hvor du henter apps. En fin detalje er, at batteriet har en levetid på 5-7 dage, og uret lades nemt op med den medfølgende oplader. 

Uret fylder ikke meget og vejer blot 55 g, og findes i flere farver. Gro har naturligvis valgt det lyserøde 

Tail It Kids er også modstandsdygtig overfor regn, hvilket er heldigt når vi bor i Danmark 😉 

Du kan faktisk prøve Tail It uret gratis i 30 dage og få pengene retur, hvis du ikke er tilfreds – det kan du læse mere om lige her.  

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julen starter i Tivoli