Mandagsønsker

Velkommen til verden

Annonce for Folkekirken Vesterbro

Sammenhold, livsglæde & barnedåb

I en tid hvor verden synes skræmmende, uretfærdig og næsten uvirkelig – ja når hele ens blotte tilværelse føles lidt som om, at man er med i en uhyggelig Hollywood film, har man ekstra meget brug for kærlighed, gode historier og dejlig minder. Og ikke mindst tanken om, at der er en masse savnet familie, venner og gode begivenheder der venter ude på den anden side af krisen – for vi skal nok sammen komme igennem denne krise hele verden går igennem – før eller siden.

For nu må vi nøjes med at glæde os over at de fleste af vores medmennesker tager Corona alvorlig, og bliver hjemme og dermed passer både på sig selv og hinanden. Respekt, kærlighed og sammenhold – det ligger dybt i os danskere, at passe på hinanden – unge som ældre, syge som raske. Og vi er gode til at stå sammen når det virkelig gælder synes jeg – de fleste af os har nogle gode og vigtige værdier med hjemmefra.

Heldigvis er foråret er en dejlig og livsbekræftende periode på året, og det hjælper forhåbentlig mange – især ældre måske – til at komme igennem denne svære tid.

Vidunderlige minder, Vesterbro & Velkommen til verden

Lys, latter og livsglæde – det er forår for mig. Og det leder mig ind på det jeg egentlig gerne ville fortælle om i dag.

Folkkirken på Vesterbro kører for tiden en dåbskampagne med navnet; Velkommen til verden. Og hvis der er noget der står mit hjerte nær, og som bringer dejlige minder frem og smil på læben i denne tid, så er det min tid fra Kristkirken hvor jeg arbejdede for snart mange år siden, ungernes dåb samt vores egen vielse i kirken.

Derfor takkede jeg også ja med det samme, da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at sætte lidt fokus på dåbskampagnen “ Velkommen til verden” hos kirkerne på Vesterbro.

For jeg synes, at det er vigtigt at blive døbt. Traditionen, kærligheden og troen. At være samlet med de mennesker man har allermest kær, om så smuk og kærlig en begivenhed som netop en dåb er, er for mig helt speciel.

Barnedåben er en særlig dag for både forældrene, ens baby og dem, der er vigtige i ens barns liv.
For mig er dåben magisk og fyldt af kærlighed, og jeg husker tilbage på både Haralds og Gros dåb med et smil på læben og varme i hjertet. Prøv at se den fine lille film herunder om barnedåb på Vesterbro, kirkerne har lavet – den viser stemningen ved en barnedåb ret fint.

Det er snart 10 år siden, at jeg selv bar Gro op af kirkegulvet i Kristkirken på Enghave Plads på Vesterbro for at få hende døbt.
En kirke, som har meget stor betydning for mig, og hvor jeg både har haft min gang professionelt og personligt.
Harald er døbt i Kristkirken. Kim og jeg er viet i Kristkirken. Og Gro er døbt i Kristkirken.

Jeg arbejdede i Kristkirken mens jeg studerede teologi, og arbejdede der også efter jeg var stoppet på studiet og havde Harald i maven

Faktisk var min yndlings præst over dem alle, Mette Gramstrup, en af de første der vidste at jeg var gravid med Harald, da jeg blev ret så dårlig en søndag inden højmessen kort inden jeg skulle læse indgangsbøn.

Jeg glemmer aldrig Mettes smil og varme under hele den højmesse – og selvfølglig var det Mette der skulle døbe Harald.

Velkommen til verden, er en smuk kampagne med fokus på dåben. Fokus på det sammenhold og kærlighed fra familien og venner, som barnet bliver båret ind i ved dåben – det er meget fint og rørende, og dåben er af mine yndlings handlinger i kirken. Læs meget mere lige her om Folkekirken på Vesterbro.

Husk at kirken er for alle, og det er noget som jeg især har oplevet i kirkerne på Vesterbro <3

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker