Mandagsønsker

Corona kilo

Kampen mod de ekstra #coronakilo

Jeg håber ikke jeg er alene om at have fået lidt ekstra sul på sidebenene her den sidste måned? Såkaldte Corona kilo kalder jeg dem herhjemme…

Og det er ikke fordi at jeg blot har siddet og spist chokolade og bagt kager i et væk – slet ikke. Jeg har arbejdet mere end jeg plejer – tiden er bare fløjet afsted! Jeg har endda været god til at gå en tur efter fyraften sammen med Kim, så man lige fik lidt luft nu man sad indenfor hele dagen foran computeren, ligesom jeg har fået løbet en tur i ny og næ.

Alligevel må jeg sande at mit mit tøj det strammer. Blev pænt overrasket og deprimeret da jeg hev mine forårsjakker ud af skabet forleden og konstaterede at den ene ikke kunne lukkes med de sidste to knapper og ej heller kunne rumme mormorarmene, ligesom den anden sad som om den var malet på mig.

Jeg blev sgu lidt slået ud af den, og måtte jo bare erkende at jeg havde lagt mig en del ud.

For meget Rittersport

Og når jeg nu ikke bare har ligget på sofaen og bagt kager med ungerne i et væk den sidste månedstid under Corona krisen, hvordan er det så sket?
Jeg tror simpelthen det er fordi, at jeg har fået mig en vane at sidde længe oppe (lidt for længe) og nyde roen.

Jeg har haft brug for at stemple ud. For at have min Maria tid. For at nyde freden og roen. Og det eneste tid på døgnet der er det i disse tider, er når både mand er børn er gået i seng. Min mand har et noget større søvnbehov end jeg, så jeg er begyndt at sidde og se TV ved midnatstid og så et par timer frem – mens jeg så listede ud i køleskabet efter en plade Rittersport.

Og se – det er nok det der er problemet. For lidt søvn og for meget chokolade på det forkerte tidspunkt af døgnet… 

Op på badevægten…

Av – det gjorde ondt på badevægten. Den var ellers meget passende løbet tør for batteri, men så skiftede min bedre halvdel det i går. Og jeg har filme taget 5 kilo på siden midt i marts. Og allerede der havde jeg taget 3 kilo på henover julen som jeg kæmpede lidt med (Holiday weight som Ross så fint kalder det i Friends)

Faktum er, at jeg vejer 8 kilo for meget. Og det kan både ses og mærkes, og jeg er SÅ skuffet over mig selv og deprimeret. Især når jeg nu er en type som altid har kæmpet med vægten – hvordan kunne jeg så lade stå til?

Er så sur på mig selv, og vil nu prøve at hanke op i mig selv. For jeg ved hvor påvirket jeg bliver, og jeg er det allerede. Væmmes ved mig selv. Desværre.

Så fra på tirsdag er det slut! Jaja det lyder som en kliché, men det er det altså. Jeg skal lige nå at have skrællet lidt flæsk af inden sommerferien.

Planen er for mit vedkommende resten af april og maj:

• at skrue helt ned for sukkerindtaget. Som i helt.

• gå mindst 10.000 skridt om dagen.
• løbe 3 gange om ugen – mellem 5 og 10 km.

• gå i seng før midnat

Er der nogen der vil være med så vi kan støtte hinanden?
Jeg kan (forhåbentlig) ikke være den eneste der har fået lidt #coronakilo på sidebenene…

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

15 kommentarer

 • Jeg bliver lidt ked af det, når jeg læser, at du væmmes ved dig selv og er sur og skuffet over dig selv.. Forestil dig, at du har en lille pige inde i.. Hun har helt sikkert brug for en masse EKSTRA kærlighed lige nu <3 <3 Et godt råd er, at sørge for at gøre ting for dig selv, som får dig til at føle dig godt tilpas – sørg for at have det godt – det er nøglen. Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Tak for din kommentar – jeg ved det.
   Det bunder desværre ud i rigtig mange års mangel på selvtillid – og når jeg så har en dårlig periode vægtmæssigt, er det svært er være positiv.

   Men håber at det ændrer sig snart igen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kender det godt. Men det er helt sikkert værd at øve sig på <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har også fået de der corona kilo. Eller de ekstra kilo startede omkring vinterferien og er bare vokset siden til flere. Fra i dag er min plan at bevægemig mere og spise mindre brød. Hver morgen føles som weekend, måske fordi jeg bager brød hele tiden. Weekend er lig brød/boller til morgenmad. Jeg bliver hurtig oppustet og ryk af brød. Så minimalt brød fra nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Godt at høre jeg ikke er den eneste…
   Jeg tror også at brød har den effekt på mig. Ligesom med sukker. Bliver så oppustet og hævet af det – og alligevel drages jeg.
   Må simpelthen tage en kold tyrker…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg er med dig Maria💪🏻 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg er med dig Maria!
  For pokker det er gået hurtigt med de corona kilo at det næsten er helt uhyggeligt! Vi har spist for meget kage (min skyld), drukket lidt for meget lækkert vin (det har jo føltes som lørdag hver dag) og jeg har rørt mig for lidt (mine børn er for små til alt for lange ture). Ja der har været mange undskyldninger, for vi har virkelig skruet op for hyggen herhjemme, nu hvor alt andet omkring os er alvorligt!
  Så NU skal det være slut, jeg startede med en løbe tur igår, puha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Det lyder godt Lene – vi må kæmpe sammen. Den ene hygge dag har bare taget den anden… NU må det være ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg er frisk🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også med 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har het sikkert også lagt mig lidt ud, har gået i corona-bukser (læs søndagstøj) i en måned, tør ikke prøve mine jeans og nægter at gå på vægten, som alligevel bare fortæller mig mig hvad jeg godt ved- hahaha. Jeg synder også når ungerne sover og det er mig-tid, her er det knækbrød med pålægschokolade.
  Planen er også at jeg skal motionere dagligt når ungerne starter i skole.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mamamaruska

   Åh ja de bløde bukser er farlige 🙈

   Det lyder som en god plan – jeg hepper! ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker