Mandagsønsker

Søndagshilsen & noget om gode råd

Søndag

Et lille pip herfra inden vi tager hul på en dejlig ny uge!

Det har været en weekend med lidt forskelligt på tapetet, og selvom solen i skrivende stund, skinner fra en skyfri himmel, er jeg blevet gennemblødt hele 2 gange siden fredag. Dansk sommer når det er bedst ik’?! Og når jeg skriver gennemblødt, så mener jeg det. Selv mit undertøj kunne vrides – det var helt vildt som jeg lige ramte et par kæmpe byger på hver sin dag, mens jeg var ude på min daglige gåtur haha. Fredag aften var jeg ude at spise med min søde veninde Anette, og det var skønt som altid! Sætter virkelig pris på, at komme lidt ud for tiden, og god pizza og Aperol Spritz går man aldrig gal i byen med… Dejligt var det i hvertfald at mærke København en smule igen.

Ellers er weekenden blevet brugt på et lille lokalt loppemarked lørdag – ikke den helt store succes, men lidt fik jeg da solgt, og resten ryger i Kirppu til efteråret, og så har jeg brugt tid på at ordne Gros værelse. Hun har jo, som nogle af jer måske har set på Instagram, ryddet stort set hele sit værelse, så havde lovet at gøre det fint og lidt storpige artigt til hun kom hjem. Det er nu ret hyggeligt at tulle rundt derinde – jeg kan bare ikke rigtig forholde mig til, at jeg har en datter der ikke rigtig leger mere, og kun har beholdt nogle bamser og få Top Model bøger som det eneste “legetøj” tilbage derinde… Så føler man sig sgu lidt gammel, og at tiden gerne måtte stoppe for en stund, så hun ikke blev så stor så hurtigt.

Anyway, så blev hun lykkelig da hun i dag søndag kom hjem fra ferie hos mormor og morfar, og nusser nu rundt derinde og hygger sig <3

Sidste weekend skrev jeg, at jeg havde et indlæg i ærmet om nogle kommentarer jeg havde fået den sidste tid, og jeg har ikke haft tid til at få tankerne ned før nu. Så det kommer herunder – håber I vil tage godt imod det.

Jeg elsker at I følger med, og jeg elsker når I skriver kommentarer! Det må ikke misforstås.

Nogle gange, er der bare lige brug for, at der knyttes en kommentar, så der ikke bliver sået unødvendig tvivl eller rygter om hvordan tingene forholder sig i virkeligheden.

Når ens indbakke tager overhånd

“Spiser du overhovedet noget?”, “Du bevæger dig for meget”, “Slap nu lidt af…”, ” Du skal altså ikke tabe dig mere”…”Hvor meget vejer du?”, “Du er alt for hård ved dig selv!”

Det er stort set essensen af de beskeder jeg har fået de sidste par uger på Instagram – og de er sikkert vel ment de fleste. Jeg er bare nødt til lige at slå fast, at det I ser på Instagram blot er en brøkdel af, hvad der sker i mit liv, og ikke et udtryk for hvordan mit liv ser ud 24/7.

Jeg er et helt almindeligt menneske med rod i skufferne, vasketøj, fedtet hår, sure børn, slankekure, strækmærker, dårlige dage og alt det andet.

Og det er faktisk yderst sjældent, at jeg føler jeg er nødt til at knytte en kommentar til noget til denne onlinedel af mit liv – men når jeg får beskeder som ovenstående, og ligeledes bekymrende tanker – så må jeg reagere. Der er ikke nogle der skal være bekymrede for mig. Og hvis jeg udsender de signaler, så er jeg selvfølgelig ked af det. Særligt fordi mange unge mennesker følger med. Nogle vil mene, at det så er min opgave, at vise andet end stories af vandmelon, Pepsi Max og lange gåture – men i og med de fleste folk godt ved, at Instagram er et øjebliksbillede – har jeg ikke tænkt det kunne være et issue. Og jeg viser trods alt bare det jeg har lyst til – uden intention om at give bekymringer.

I er mange der fulgte med i mit 0 sukker projekt her henover foråret, og også selv blev inspireret til det samme, og det er mega fedt. Men det er også på bagrund af det projekt, min indbakke i takt med at min vægt er faldet er steget med beskeder.

Og jeg vil gerne slå fast.

Jeg har ikke en spiseforstyrrelse. Jeg spiser andet end vandmelon, ligesom jeg ikke kun lever af Pepsi Max og vandmelon på en hel dag. Ej heller sulter jeg mig, overtræner eller kører mig selv for hårdt.

Jo, jeg tænker mere over hvad jeg spiser. Og jeg er kommet ind i en super god rytme nu med at spise ordentlig mad (fremfor en chokoladebar eller romkugle til frokost), og bevæge mig dagligt, hvilket jeg har forsømt de sidste par år – og resulteret i +10 kilo og en virkelig dårlig kondi.

Jeg har i mine unge dage lidt af en spiseforstyrrelse som jeg også har fortalt før så det behøver jeg ikke lægge skjul på. Og derfor ved jeg også godt, at at der skal jeg ikke ud igen. Men af den årsag, er jeg super god til at være på vagt, og reagere, når jeg kan mærke jeg er ked af noget ved mig selv. Som nu her i foråret da jeg faktisk pludselig vejede små 10 kilo mere end jeg plejede – så er det på tide at hanke op i mig selv og sadle om.

Og det var det mit 0 sukker projekt var for mig – at få nogle nye gode vaner og passe på mig selv. Det var vellykket, og det har gjort mig så godt på rigtig mange punkter både fysisk og psykisk.

Men.

Ja, jeg går mindst 10.000 skridt om dagen. Men det er der så mange andre der også gør – og det er sundt med bevægelse når man arbejder meget stillesiddende.

Ja, jeg løber 10 kilometer 3 gange om ugen ish. Og det har taget år at komme dertil!

Men de to ting, gør jo ikke at jeg overtræner, og ikke passer på mig selv. Tværtimod. Med min POTS diagnose, skal jeg bevæge mig – og jeg stornyder mine gåture om aftenen. Maria-tid mid i et corona “helvede” med alt for lidt privatliv.

Jo, jeg spiser meget vandmelon. Men det er som snack! Dog må jeg indrømme at min morgenmad udelukkende består af vandmelon – men normalt har jeg ellers aldrig spist morgenmad – så det er jo et fremskridt. Hver gang jeg var lækkersulten under mit 0 sukker projekt, tog jeg mig en skål med vandmelon. Det var min redning – og nu kan jeg ikke undvære det.

Jo, jeg drikker meget Pepsi Max. Men det er jo ikke sådan, så jeg drikker 1,5 liter om dagen. Jeg drikker max 1 glas eller 2 i hverdagene – og det er ikke en måltidserstatning.

Jo, jeg går sent i seng. Jeg har ikke et særligt stor søvnbehov – og har aldrig haft det! Jeg nyder roen når resten af familien er gået i seng. Til gengæld, tager jeg så én dag i weekenden, hvor jeg sover ud og lader op. Altså til 9-10 ish. (hurra for store børn)

Jeg håber at det giver et billede af, at jeg altså bare lever helt normalt – jeg har bare skruet ned for sukker og op for vandmelon og motion 😉 Og det kan varmt anbefales. Dét at gøre noget godt for sig selv, at hanke op og få nogle nye vaner – det har virkelig været godt for mig. Og det håber jeg, at I kan fornemme.

Jeg passer på mig selv, og har det fantastisk i mit liv lige nu.

Tak for tankerne og omsorgen – men alt er ok.

Og til jer, der stadig spørger ind til hvad jeg vejer – det holder jeg for mig selv. Jeg skal ikke være genstand for at blive sammenligningspunkt. Som jeg har sagt før; vægt og kropsbygning er meget individuelt.

Håber det gav mening det hele? <3  Tak og luftkys (deraf billedet øverst) fordi du læste med!

 

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker