December

Nemt, grønt & bekvemt i disse tider

Annonce for HelloFresh

I en tid hvor vi alle skal isolere os mest muligt derhjemme, spritte af, bære mundbind og holde afstand som aldrig før, er det ikke længere en fornøjelse at bevæge sig rundt i det offentlige rum synes jeg. Og i særdeleshed ikke at opholde sig i supermarkederne, hvor folk kan godt have tendens til at hamstre en lille smule – særligt her op til jul.

Herhjemme er det altid mig der handler ind – sådan har det nu altid været også før Corona – men nu er det slut med at vi er flere der er nede at hygge-handle som vi nogle gange har gjort i weekenden, eller at jeg f.eks. lige sender ungerne over efter en liter mælk eller lignende hvis vi stod og manglede det. Jo færre der færdes ude, jo mere mindskes smitterisikoen. Og det er vigtigt.

Derfor var jeg heller ikke længe om at takke ja tak, til at prøve måltidskassen fra HelloFresh af.

Jeg havde faktisk allerede luret lidt rundt på de forskelige muligheder indenfor måltidskasser, da det ville være SÅ rart at få leveret sin middag til døren i denne tid, og så ellers kun skulle handle ind til den øvrige husholdning – og samtidig have det lidt nemt i en virkelig travl tid, som december altid er.

En måltidskasse med fokus på miljø, madspild & hjemmelavede måltider

Jeg er vild med at HelloFresh tilbyder så mange forskellige retter hver uge – 12 for at være præcis, og det tog faktisk lidt tid fordi jeg er en ubeslutsom type og der var så mange lækre retter haha. Man kan vælge mellem fire forskellige slags måltidskasser; klassisk, familievenligt, vegetarisk og hurtigt fra 43,50 kr. per portion.

Det er nemt og overskueligt at bestille ugens måltider i appen eller online, og du vælger frit mellem alle måltider der er vist. Der er ingen bindingsperiode da HelloFresh vægter fleksibilitet højt, så man kan opsige sit abonnement når man har lyst – det skal bare gøres inden onsdag klokken 23.59  for ikke at modtage den næste uges levering. Vi har været svært tilfredse med de opskrifter vi har prøvet af, og genoptager levering efter jul har vi aftalt – betalt af egen lomme.

Jeg elsker at de forskellige måltider er pakket i hver deres pose – dog med kølevarer som undtagelse. Det er virkelig overskueligt, og nemt at tilgå når måltidet skal tilberedes. Man finder blot den opskrift med samme runde farve som der sidder uden på posen – SÅ nemt. Faktisk så nemt, at jeg kan sende ungerne i køkkenet og lave mad. Opskriften er nem at følge, og rent visuelt er det let at tilgå – både for store og små.

Jeg synes priserne er rimelige, råvarerne lækre, opskrifterne inspirerende, og så kan jeg godt lide tanken om, at HelloFresh er den første verdensledende CO2-neutrale måltidskassevirksomhed, som ved at støtte globale og lokale miljøprojekter gør at måltidskassen er CO2-neutral fra gård til gaffel. Opskrifterne der medfølger er lavet af 100% genbrugspapir – what’s not to like?

Grønne og sunde opskrifter med smag

Vi fik leveret 4 forkellige måltider – alle virkelig lækre. Vores to favoritter var dog Marokansk kylling med humusdressing & kålsalat, som jeg vil give jer opskriften på herunder, samt Vietnamesisk inspireret oksekød md hvidløgsris, mango, mynte og koriander. Den sidste er også virkelig lækker og vi har lavet den én gang mere faktisk. Den kan du finde opskriften på lige her

Marokansk kylling med humusdressing & kålsalat til 4 personer

Tid 15-25 min.

Du skal bruge:

Kyllingebrystfilet 4 stk.

Bulgur 170 g

2 tomater

1 rødløg

1 citron

4o g mandler

100 g hummus

8 gram Saha-Ras krydderi

100 g grønkål

Salt, peber

Olivenolie

Bouillon

How to:

  1. Start med at koge bulguren. Bring vand og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og ko og i 2-3 min. Dæk til med låg, tag gryden af varmen og lad hvile under låg i 12-15 min.
  2. Kylling. Skær kyllingen i mindre strimler. Vend den med Saha-Ras krydderiet samt en smule olivenolie samt salt og peber. Varm lidt olivenolie på en pande og steg kyllingen til den er gennemstegt.
  3. Humus. Lav humusdressingen ved at blande humus med lidt presset citronsaft samt lidt salt og peber.
  4. Kålsalat. Hak tomat og rødløg fint. Vend grønkål, tomat, rødløg og bulgur sammen i en stor skål. Dryp lidt olivenolie samt presset citron udover salaten og krydr med salt og peber.
  5. Anret kålsalat og kylling på en tallerken og drys med hakkede mandler. Severes sammen med hummusdressing.

En grønnere jul

Udover de 12 retter man kan vælge imellem hver uge, ligger HelloFresh inde med et stort opskriftsindeks, som man med fordel kan lade sig inspirere af. Se f.eks. selv i opskriftsindexet her Så kan man altid finde en ret man har lyst til – eller måske genfinde en favorit fra måltidskassen man gerne vil have igen. For det er faktisk ofte det, der er problemet herhjemme – at jeg er så uinspireret og vi aaaaaaltid får det samme stort set, og har lidt opgivet.  Og når jeg spørger de 3 andre herhjemme hvad de har lyst til siger de bare; “jamen det bestemmer du” – ja tak for det 😉

Lige for tiden kører HelloFresh et koncept der hedder en grønnere jul. Et koncept jeg er lidt vild med, da det opfordrer os til at lave lækre retter ud af julens rester, fremfor at de ryger i skraldespanden.

Læs mere, og se facts om hvad vi eksempelvis spiser mest af henover julen lige her

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

December