Marco Polo - altså tøjet?? (lyder det fra den engang blonde bag skærmen)

Opskrifter på kanelsnurrer, mandelkrokant samt dadelkugler

image

Kanelsnurrer

Jeg har prøvet lidt forskellige opskrifter af. Meyers er også rigtig gode, men jeg falder altid tilbage til denne opskrift. Den er nem at gå til og de bliver SÅ gode! Jeg har fået opskriften af mine gamle folkeskoleveninde som nu bor i Sverige – kanelbüllens land 😉 Det hvide perlesukker har jeg købt i Sverige – jeg har endnu ikke kunne opstøve det herhjemme.

Ingredienser:

150 g. smør

5 dl. mælk

50 g. gær

1/2-1 tsk. salt

1 dl. sukker

1-2 tsk. kardemomme

Ca. 850 g. hvedemel

Fyld:

100 g. blødt smør

2 spsk. kanel

1 dl. sukker

Smøret smeltes og mælken tilsættes. Varmes til ca. 37 grader. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt resten af ingredienserne – afvent med alt melen, da det ikke er sikkert det hele skal bruges.

Hæv lunt i 30-40 min.

Rør fyldet sammen.

Del dejen i to. Rul en klump af gangen ud til ca. 25×50 cm. Smør fyldet på den nederste halvdel. Fold den øverste halvdel ned over så fyldet dækkes. Skær ud i ca. 2 cm. brede strimler, sno hver strimmel og form/bind den til en løs knude. Samme procedure med den anden klump af dejen.

Hæv på bageplade under viskestykke i 30 min. Pensl med æg og drys med perlesukker.

Bag 5-8 min ved 225-250 grader.

image

 

Mandelkrokant

Jeg laver mandelkrokant lidt på slum. Det smager så lækkert. Så sent som i weekenden fik vi det med vanilleis, hindbær og lidt pistacienødder på toppen. MUMS. Det er nemt at lave og giver lige det sidste touch til en dessert eller til at rulle julens konfekt i. Det skal dog siges at jeg endnu ikke har formået at hakke det i helt små fine stykker – så smuldrer det for meget.

Ca. 200 gram mandler

2-3 dl sukker. Jeg bruger så bunden af en pande næsten er dækket i et tyndt lag.

Jeg starter med at bage mandlerne i ovnen til de er gyldne ved 200 g. Jeg smutter dem ikke inden, men det kan man gøre.

Sukkeret smeltes på panden så det bliver til karamel. Mandler tilsættes og væltes rundt så alle mandler har fået karamelmassen på sig.

Hældes ud på et stykke bagepapir. Afkøles helt inden det fyldes på et lufttæt glas. Det er vigtigt at de er helt afkølede ellers bliver de bløde.

image

Dadelkugler

Der findes et hav af opskrifter på dadelkugler. Det er det nye sorte indenfor sundere slik 😉 Tjek bare Instagram under #dadelkugler. Det er meget smag efter behag synes jeg. Nogle kommer kokosolie i, andre blot vand. Nogle bruger rom essens eller pebermynte essens for at give dem smag.

Denne omgang på billedet er lavet af (lidt på slum) :

200 g. dadler

100 g. mandler

Lidt vand

Romesens

Vaniliesukker

Havregryn

Dadler udstenes og blendes. Mandler blendes til mel. Det hele røres sammen med en smule vand. Jeg kom lidt havregryn i da massen pludselig blev for våd. Det smagte faktisk godt. Rom essens tilsættes efter smag.

Rulles i hvad man nu lyster. Kakao, havregryn, lakridspulver, frysetørret hindbær, nødder osv. Osv.

På billedet herover er der rullet i hasselnøddekrokant (ikke hjemmelavet), havregryn og kokos. Det var hvad skabet bød på. Næste portion skal have pebermynte essens og rulles i kakao eller dyppes i mørk chokolade – har ladet mig fortælle at det skulle smage fantastisk! Lidt ligesom aftereight.

 

Velbekomme

 

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

  • De smager helt fantastisk med pebermynte i og rullet i kakao! Har ikke prøvet at dyppe dem i chokolade bagefter, men det skal da godt nok afprøves! 🙂

    Jeg laver dem med appelsinsaft og skal til jul, som juleguf til os vegetarer/veganere i familien. Er sikker på det også bli’r et hit. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haps! Det tror jeg da lige at jeg skal ha lavet snart! Havde faktisk lige gået og tænkt på, at det måtte være tid til dem igen. Dog vil jeg sige, at sidst jeg lavede dem, hvor jeg rullede dem i lakridspulver, blev de vældig fedtede. De ser fine ud til at starte med, men så er det som om lakridsen ‘smelter’ ind i kuglen og bare bliver fedtet. Blot til Info 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marco Polo - altså tøjet?? (lyder det fra den engang blonde bag skærmen)