Ekstra 15% på udsalg + andre tips

Smagen af sommer

IMG_20150307_163116-1Jeg bragte sidste år denne opskrift på den bedste hjemmebagte jordbærtærte jeg har smagt og med haven fuld af danske jordbær, synes jeg at den fortjente et repost 🙂

Repost fra marts 2015:

I weekenden bager vi altid en kage herhjemme. Det går på skift til at vælge og det er faktisk en lidt hyggelig tradition som sætter et dejligt præg på weekenden. Nogle gange er ungerne med, andre gange klarer jeg det selv. Det er helt op til hver enkelt hvad man har lyst til. Jeg elsker at stå i køkkenet  – ren afstressning.

Drengene vælger altid enten bananmuffins eller kanelsnurrer. Gro er derimod lidt mere modig. Hun har mange gode intentioner om de kager hun ønsker, men ofte spiser hun kun en lille smule. Hun er ikke et kagemenneske – meget mystisk når hun er min datter ;o)

Men i weekenden var det så den lille dames tur til at vælge og valget faldt på jordbærkage! Min yndlingskage. Hun har ikke snakket om andet og så tænkte jeg pyt. Jeg kunne godt lige klemme et stykke eller to ned og jordbærkage er bare smagen af sommer som vi alle nok ser frem til. Jeg har fødselsdag i juni måned og min mor lavede altid jordbærkage til mig. Et skønt barndomsminde.

Den blev virkelig god. Kombinationen af bunden af mørdej med marcipan og chokolade var helt perfekt!

Jeg har haft bagt denne tærte en enkelt gang før, men denne gang blev den virkelig vellykket, så selvfølgelig skulle i have opskriften. Mums den var god!

Opskriften er som følger hvis i har lyst:

Mørdej

150 g. hvedemel

100 g. smør

50 g. sukker

1/2 æg

Fyld

100 g. smør

100 g. sukker

100 g. ren rå marcipan

1/2 æg

Creme

Her snuppede jeg den nemme version. Selvfølgelig kan den laves selv ;o)

2,5 dl. mælk

1/2 brev kagecreme (pulver)

1/4 piskefløde (flødeskum)

Pynt:

100 g. mørk chokolade

1 bakke jordbær

Sådan gør du:

Ælt mørdejen sammen og lad den hvile i køleskab ca. 1 times tid.

Rør fyldet sammen.

Rør cremen sammen og stil det koldt 20 min. Vend herefter flødeskum i.

Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform på ca. 23 cm i dia. Læg fyldet på og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Afkøl kagen og pensl med smeltet mørk chokolade.

Fordel cremen på bunden og pynt med jordbær.

Hvis man har lyst kan man komme ribsgele ovenover jordbærene – det sprang jeg over.

Kagen smager bedst hvis den har stået på køl mindst en times tid efter at den er samlet.

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ekstra 15% på udsalg + andre tips