Mættet

Når indeklimaet pludselig får betydning

Reklame for Faber Danmark

En hård besked

Måske I husker at jeg tilbage i juni måned viste vores nye gardiner fra Faber frem? Hvis ikke, så kan I lige kigge med i dette indlæg, hvor jeg skriver lidt om valget af gardinerne, selve processen samt viser før/efter billeder.

I dag skal det nemlig handle om noget helt andet. Nemlig om, hvorfor valget (også) lige netop faldt på rullegardiner. Det var nemlig ikke blot fordi vi syntes at gardinerne var enormt enkle, smukke og praktiske eller fordi at min mand altid havde ønsket sig netop rullegardiner. Nej der var også en lidt dybere tanke bag. En ting som har været lidt (læs meget) svært for os herhjemme siden december 2017. Jeg har før skrevet lidt om at skulle fortælle jer det, men har ikke fået sat mig ned og gjort det endnu. Det har simpelthen været for svært. For det fylder stadig en her del, og vi er ved at finde ud af hvordan det hele skal hænge sammen herhjemme. Men nu er det tid. Tid til at åbne lidt op, fordi vores nye fine gardiner fra Faber er nemlig også kommet til på grund af det.

Harald har nemlig udviklet voldsom allergi. Og den værste af slagsen for vores vedkommende. Katteallergi. I som følger med, ved jo at vi har den lille røde mis Anton. Haralds kat. Som han fik lidt efter vi flyttede ind i huset for snart 5 år siden. Han kan ikke tåle Anton længere. Som i SLET ikke tåle. I ved også at Anton er mere end bare en kat, og det skal siges at jeg ikke er en #crazycatlady – men Anton har virkelig været med os gennem mange ting. Han passer på os når vi er syge, og viger ikke fra vores side, hvilket ikke gør hele situationen nemmere. Harald har i næsten 2 år været konstant syg med forkølelse, hoste og træthed, og lægerne har bare tænkt at han aldrig rigtig kom sig over sine forkølelser og hoste fordi han er så meget i svømmehallen som konkurrencesvømmer. Men tilsidst bankede vi i bordet, og der blev endelig taget en masse prøver, som så viste sig at han havde ekstrem katteallergi, og nu også allergi for alle andre pelsdyr da det var kommet så langt ud. Og ikke nok med det, har han udviklet Astma som følge deraf. Stakkels Harald. Og stakkels Anton. Det har været så ufatteligt hårdt, og jeg skal nok skrive lidt mere om det i et andet indlæg da det ellers bliver for meget her. Faktum er at Anton nu bor udenfor, og det har betydet at vi har måtte skille os af med vores sofa, gulvtæppe, plaider, puder osv, fordi en rensning ikke var nok. Så slem er hans allergi.Men for at komme tilbage til det, indlægget jo handler om i dag. Gardinerne. I de gardiner vi havde før, var der små hulrum i og med det var dobbelte plisségardiner. I de små huller gemmer alverdens små ting sig, som ikke er godt for en allergiker eller astmatiker. Ting som man aldrig har tænkt over før kunne blive et problem. Katteallergi er en af de værste dyreallergier at have, da det er kattens skel der er problemet, og det er OVERALT fordi katten konstant ordner sig og skellet så flyver rundt i luften og lander alle steder.

Så da Faber spurgte om vi var interesseret i et samarbejde omkring nye gardiner, takkede vi ja tak med et stort smil på læben og taknemmelighed i maven over, hvor kompetente de var til at vejlede hvad der ville være bedst i vores tilfælde. Og her var svaret uden tvivl rullegardiner!

Når luksus rullegardiner er løsningen

Rullegardiner har ingen hulrum, eller andre riller hvori der kan samle sig støv eller andet usundt for en allergiker og atsmatiker. Derfor var gardinerne det helt rigtige valg for os, da Haralds helbred trods alt er alfa omega. Vi kan se hvor stor en effekt det har haft, med at skille os af med alt der har haft skel fra Anton i, og vores dreng har heldigvis fået det meget meget bedre.

Fra Charlotte og Kent fra Faber havde målt vinduer og døre op, og vi (læs mest mig) besluttet os for hvilken farve, kvalitet og udtryk vi gerne ville have, gik der 7 dage (inkl. weekend og helligdag), så sad der nye gardiner i køkkenalrum og stue! Det er jo helt vildt at det kan lade sig gøre. Grunden til at det kan gå så stærkt, er at Faber er danskproduceret, hvilket betyder at Faber har hele sin produktion hjemme i Danmark. Det sikrer både en høj kvalitet, hurtig levering samt at medarbejderene hele tiden kan have en finger med i spillet under tilblivelsen af gardinerne, så kvaliteten løbende tjekkes. Alle gardiner laves naturligvis på mål, for at sikre at de passer som de skal til hvert enkelt vindue eller dør, og kvalitetstjekkes altid tilsidst inden de bliver monteret. Det er nu også lidt hyggeligt at vide, at vores gardiner er fremstillet på Fyn, af folk der har arbejdet med gardiner i så mange år synes jeg. Som I måske har læst i mine opslag på Instagram, så er jeg virkelig virkelig glad for resultatet. Det er pænt, enkelt og roligt – ligesom jeg godt kan lide det. Med det her sommervejr vi indtil videre har haft i Danmark, har de været helt fantastiske gardinerne! Fordi selvom de er helt hvide, er de gode til at holde solen ude, og vi kan både se TV i stuen samt arbejde ved computeren. De skærmer meget bedre for solen end vores gamle gardiner, og de er også bedre til at holde varmen på afstand. Det har været så positivt. Og så vil jeg endnu engang slå et slag for den smarte frontprofil! Det er altså en fuldstændig fantastisk opfindelse. Det ser jo så lækkert ud at man kan skjule selve rullegardinsrullen, når gardinet er rullet helt op – en detalje der virkelig er kræset for hos Faber. Se iøvrigt deres mange fine løsninger både på Instagram og på Facebook, hvis du selv er ude efter gardiner. Flere har desuden spurgt til om de laver gardiner til udestue, mørkelægningsgardiner samt markiser – og det gør Faber selvfølgelig.

Gardiner som passer til dig

Der findes et utal af smukke materialer og farver i den store kuffert Faber kommer anstigende med ved første besøg. Så du skal ikke lade dig afskrække af min meget enkle og hvide løsning, hvis du ønsker enten farver og mønstre – det har de masser af! Jeg har set et en smuk karrygul blandt andet – wow den var smuk! Så hvis man er lidt mere modig så er der så meget lækkert til at kaste sig ud i et sådant projekt.

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

2 kommentarer

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mættet