Tanker

Tør du være en nedern forælder?

nederen2sponsoreret

Sponsoreret af Rådet for Sikker Trafik

Det at have fået betegnelsen mor eller far er ubetinget den største gave her i livet, men det er også en begivenhedsrig opgave. Fra første sekund du bliver nogens forælder begynder du en rejse gennem hele følelsesregistret. Glæden, stoltheden, angsten, panikken, nervøsiteten, vreden og trætheden. Livet med børn rummer det hele. Og det er præcis sådan som det skal være. Dage som synes ualmindeligt hårde, hvor de sorte rander under øjenene kan ses på kilometervis afstand og hvor tålmodigheden kommer alvorligt på prøve når man for 117 gang har sagt nej. Dage hvor det hele synes lyserødt, konflikterne er lig nul og overskudet skinner om kap med solen.

Man skal som forældre rumme det hele. Og i mine øjne er den vigtigste egenskab som forælder uden tvivl kærligheden. Kærligheden til sine børn overskygger alt og uanset hvor mange konflikter en tøjkrise, sengetid eller et computerspil kan medføre – så skal børnene ALTID kunne mærke at de er elsket. Børn skal have regler og grænser. De skal vide hvad der er forkert og hvad der er rigtigt. Hvad man må og ikke må. Nogle ting er bare ikke til diskussion, hvorfor det er okay at sige: “Fordi det SKAL du” og derefter få en rynken på næsen som svar – man har som forældre et kæmpe ansvar for at passe på sine børn OG lære dem at begå sig i verdenen.

Det er vores opgave som forældre også at være de nedern forældre, som opstiller regler og ridser grænserne op – alt sammen for at gøre det bedste for vores børn og klæde dem på til livet. Forældregerningen er ikke blot at være den søde, seje og sjove forælder – selvom det kunne være fedt!

Rådet for Sikker Trafik har lavet en sjov og ret sigende musikvideo til cykelhjelmkampagnen, som netop handler om det at være nedern forældre, når det er nødvendigt. Vi møder Filips far – en far som alle de andre børn synes er top cool for Filip må ALT. Være længe oppe, spille alt det computer han vil, have en splatterpistol og vigtigst af alt – han må slippe for cykelhjelmen! Og hvad sker der når Filip må smide cykelhjelmen? Så vil de andre børn heller ikke køre med hjelm

Se musikvideoen herunder og tænk over om du er en Filips far eller om du tør være en nedern forælder…

Se mere om kampagnen her

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tanker