Striber og alenetid

Om planter, kurve og staudebede

img_3550

Vitrineskab herfra


G R E E N  L I V I N G


Den sidste tid har jeg fået en del henvendelser som handler om blomster og grønne planter. Jeg ELSKER når I skriver til mig og stiller spørgsmål – så bliv endelig ved!

En god portion af spørgsmålene handlede om de grønne planter jeg har indenfor – og senest efter jeg viste den grønne Monsterra frem på som er på billedet herover i sin nye kurv, væltede det ind med spørgsmål. Både til kurven og planten. Kurven er fra Søstrene Grene og er i butikken netop nu. Den fås i to størrelser, hvoraf dette er den lille. De fleste spørgsmål gik på, hvordan jeg plantede den ned i kurven og hvordan og hvorledes med vanding. Jeg har i mange år haft planter i kurve. Synes det er super fint og passer godt ind hjemme hos os. Jeg har aldrig plantet dem om – det jeg gør er, at jeg simpelthen bare sætter planten i dens plastic krukke ned i et par plastikposer så den ikke vådter ud i kurven samt på gulvet. Når planten så skal vandes, tager jeg den op af kurven, ud af poserne og vander den i vasken. Det fungerer upåklageligt! Jeg har endnu ikke haft brug for at plante mine planter om – de har klaret sig fint i den lille potte. Dog er denne på billede blev gigant stor, og derfor skal den måske have lidt mere jord om rødderne. men så planter jeg den i en spand som kan sættes ned i kurven 🙂

Et andet spørgsmål jeg fik, var hvordan jeg plejede især mine Monsterra så de blev så store og fik mange blade. Jeg har ikke specielt grønne fingre hvad angår planter indendøre – de har faktisk aldrig rigtig sagt mig noget. Jeg er mest til Oliven, Figen eller Eucalyptus og ingen af dem holder ud særligt længe i vores indeklima desværre. Men fordi jeg synes at der skal være noget grønt som giver liv og ilt, så har jeg en del kaktusser, en stuegran og som førnævnt en lille håndfuld Monsterra. Også inde hos ungerne. Liv skal der til! Men jeg passer og plejer dem bare som jeg nu synes. De står lyst, ikke lige i solen og får vand en gang om ugen ca. Nogle gange mindre. Og de vokser og stortrives uden problemer. Jeg lufter også godt ud dagligt, så luften bliver frisk og fornyet. Så jeg har altså ikke de helt store tips til jer der ikke kan få blade på jeres “blogger” plante eller visne kaktusser – jeg tror mit bedste råd skal være at de ikke skal stå i direkte sol. Så hænger de altså noget med næbet….IMG_3240En del af spørgsmålene gik på mit staudebed (eller nu 2 stks) i haven. Tror måske nogle af jer derude er faldet over #mamamaruskashave på Instagram, hvilket har givet anledning til lidt spørgsmål. Jeg har faktisk skrevet et helt indlæg om hvilke planter jeg har hvor som en guide til jer der har spurgt – så det vil jeg anbefale dig at læse, hvis du skal anlægge et nyt bed her til foråret. Og hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål der – så hiv lige fat i mig igen! Der går jo desværre lige lidt tid før det rigtig er havesæson endnu (i hvertfald for sådan en hobby havenørd som mig).

Men så er det godt at du allerede nu kan forspirre og derved mærke livet og foråret indedøre! Jeg går snart igang – elsker bare den tid! I år skal jeg have masser af blomster tror jeg – og jeg har også et projekt på tegnebrættet med at bygge en stor mistbænk ud af nogle gamle vinduer jeg har fået af min søde far. Nu jeg desværre ikke kan få et drivhus (drømmer stadig om dette orangeri som er på tilbud lige nu) – fordi ungernes trampolin som de fik i sommers tog den plads hvor drivhuset skulle stå – så er en mistbænk en god løsning tænker jeg.

Det må blive et lille forårsprojekt!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

4 kommentarer

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Striber og alenetid