Vacation mode

Middelalderen på Ipad og spøgelsesjagt + konkurrence

Annonce for Sydøstdanmarks Museum

Sommerferien er så småt i gang, og for vores vedkommende har den allerede budt på en del spændende ting og sager. Jeg tror aldrig jeg har haft så travl en juni måned som denne vi snart er ved at sige farvel til. Men udelukkende skønne ting har været på programmet – måske I så dette indlæg om vores samlede somerferieplaner?

Hvis du især har store børn, eller børn der er historisk interesseret, så er dagens indlæg lige noget for dig. Måske du lige står og mangler en fed aktivitet til sommerferien, noget som er lidt anderledes end det I normalt plejer at tage jer til, men samtidig er super lærerigt, aktivt og hyggeligt for hele familien?

Danmarks Borgcenter – når gamle dage opleves med moderne øjne

I lørdags kørte vi sydpå for at besøge Danmarks Borgcenter i Vordingborg. Et museum som er en del af Sydøstdanmarks Museum, som dækker over hele 8 spændende museer. Vi skulle besøge museet i Vordingborg som ligger ved Gåsetårnet – måske mange af jer genkender det navn? (Faktisk er tårnet nordens bedst bevarede middelaldertårn) Jeg kan huske jeg har været der som barn og det samme kunne min mand – vi er jo begge fra Lolland, hvorfor det var noget man besøgte med skolen dengang – ingen af os huskede det dog værende så højt og stejlt som det var nu når man skulle op i det 😉

Vi havde på forhånd kigget lidt på hvad museet bød på hjemmefra. Ungerne har brug for at vide hvad det er vi skal, hvad der er af aktivteter, og det giver også et godt indblik i hvad vi forskellige gerne vil se – også når der er aldersforskel. Både min mand og jeg blev virkelig imponeret over hvor fedt et museum det var – nytænkende, moderne og lærerigt. Så snart man kom ind blev man draget af det spændende middelalder univers, som appelerede til næsten alle ens sanser – især lys og lyd var virkelig lækkert sat op – måske I kan fornemme det på billederne ellers kan I også se lidt på Instagram hvor vores besøg ligger som Højdepunkt. Ungerne var naturligvis allerede igang med at høre historier og se film på Ipad før end vi voksne havde fået udstyret på, hvilket vidner meget godt om, hvor langt unge mennesker er fremme med gadgets og teknologi i dag – og hvor interessant det pludselig var at være med på museum når de selv kunne få lov at tulle rundt med en Ipad og høretelefoner og kigge på (samt lære om) det de selv gerne ville. Danmarks Borgcenter er nemlig et digitalt oplevelsescenter om middelalderens borge, konger og magt – som alt kan opleves på den iPadguide man får udleveret.

museet er der ved de forskelige genstande, udstilinger og billeder tilknyttet en historie. Den historie kommer frem på Ipaden samt ind i ørene ved at tegne det tegn der er vist ved hver enkelt udstillet ting. Nogle steder blot lyd, andre steder også en lille film man kan se mens der interessant fortælles på et meget forståeligt sprog. På den måde kan man tage udstillingen i sit eget tempo, og kun se det man har interesse for. Eksempelvis var der nogle lidt voldsomme ting med våben og kamp, som ikke var noget for Gro, men som Harald synes var meget interessant. Begge gik rundt og kiggede og lyttede, eller sad helt opslugte i historierne på en stol i mørket. Det var både interessant for dem og for os voksne, og jeg synes det var en helt genial måde at lære om middelalderens borge, konger og magt på. Også den nyeste udstilling Rethink War, var super spændende og meget aktuel, og vi var lidt imponeret over atombomben der var udstillet og de mange historier vi fik fortalt.

Aktiviteter for hele familien

Foruden de spændende historier og udstillinger indedøre, byder museet på et fantastisk og meget stort udendørs område. Du kan se ruinerne fra borgen, komme op i Gåsetårnet samt lave forskellige aktiviteter for hele familien. Vi bowlede med fine kegler lavet i træ, skød med bue og pil, gik på stylter, lavede vores egne smykker og kongemønter, kæmpede med sværd og blev klædt ud som ridder. Sidstnævnte var ret sjovt at prøve – for hold da magle sådan en jernbrynje er tung! Harald film hele udstyret som en ridder havde på, og vi skulle være to voksne til at give ham den rustning på så tung var den. Og med jakke under, brynje til hovedet, hjelm og vest – så var det pænt tungt! Tager hatten af for middelalderens riddere – sikke en fysik de må have haft! På Ipadguiden kan man ydermere jagte uhyggelige spøgelser og monstre på hele borgterrænet i det seje ‘Ghosthunt’ spil. Harald var mega god til det, og det var lidt creepy at se hvor mange spøgelser der lurede rundt omkring…

Vores top 3

Jeg må sige at det var nogle spændende timer vi tilbragte på Danmarks Borgmuseum, og vi har snakket om at vi gerne vil besøge nogle af de andre museer også. Især gad jeg godt besøge Masnedøfort, som ellers normalt er lukket. Men som noget helt nyt har har Danmarks Borgcenter arrangeret guidede ture rundt på fortet, som har haft en rolle i tre verdenskrige; Første, Anden og Tredje Verdenskrig for fortet var faktisk aktivt helt frem til 2004, og skulle rumme masser af ukendte historier og hemmeligheder.Hvis jeg skal lave en top 3 over det vi synes bedst om ved vores besøg, må det se således ud – set fra et børneperspektiv:

 1. Aktiviteterne – især at blive klædt ud som Ridder og lave smykker + Ghosthunt
 2. Udstillingen i kælderen – seje historier om kamp, udstyr og livet i Middelalderen
 3. At komme helt op i Gåsetårnet

Konkurrence: Vind billetter til Danmarks Borgcenter

KONKURRENCEN ER SLUT.

Vinderen blev Henriette L som har fået en mail 🙂

Har du fået lyst til at besøge museet? Det håber jeg – det er i hvertfald et besøg værd!

Jeg har fået lov til at forkæle én af jer med 5 stk. billetter til Danmarks Borgcenter i Vordingborg. Alt du skal gøre er at skrive en kommentar til indlægget her og skrive hvem du vil tage med.

Jeg finder en vinder onsdag d. 4. juli og giver vinderen direkte besked.

Held og lykke!

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

3 kommentarer

 • Pernille

  Jeg ville gerne besøge museet med mine piger og min mand. Pigerne er næsten jævnaldrende med dine børn, så jeg er sikker på de vil være lige så vilde med museet 😊
  God sommer 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Jeg vil da tage min familie med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette L

  Det lyder rigtig spændende. Vi skal holde sommerferie på Marielyst, Falster. Så er jo indenfor overskuelig afstand. Vi er familie på 4. Min mand og jeg og vores 2 børn på 6 og 8. 👨‍👩‍👧‍👦

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vacation mode