Mandagsønsker

Status på tandretningen

Annonce for Invisalign

Hvordan går det så med bøjlerne?

Jeg lovede jer i dette indlæg, at følge op på hvordan det gik med bøjlerne når jeg var kommet lidt længere hen i forløbet. Jeg har nu haft mine Invisalign skinner på i 9 uger, og synes nu, at det var muligt at komme med en bette status. Jeg skal – indtil videre – have skinnerne på i 25 uger. Det bliver højst sandsynligt længere, da jeg som tidligere nævnt har lidt (læs meget) specielle tænder, hvorfor jeg skal have ordnet et par andre ting også inden Smíledesígns slipper mig helt. Men som det ser ud nu, så tager vi et par uger af gangen, og så ser vi på hvordan det ser ud undervejs – om tænderne arter sig som de skal. Og det synes jeg er ret så fint og betryggende – at man bliver holdt i hånden (uanset hvor almindelige eller ualmindelige ens tænder er) gennem hele forløbet, så de dygtige mennesker på klinikken, kan se om tænderne retter sig som de skal eller ej eller om der skal justeres på skinnerne.Jeg kastede bolden op til jer på Instagram for 1 1/2 måneds tid siden, om I havde nogle spørgsmål til tandretningen, og jeg fik en del svar ind. Jeg har forsøgt at samle dem alle – se mere lidt længere nede i indlægget – og skriv endelig hvis der er andet I vil vide.

I er nogle stykker der har sendt længere mails samt beskeder med, at I selv har fået rettet tænder, og hvad det har gjort for jer som person – og det er jeg bare super glad for at høre. Jeg er enormt glad for den beslutning vi har taget herhjemme, om at jeg får det gjort – både så det rent fysisk er sundere og bedre på sigt for både tænder og kæbe, men også rent kosmetisk. Hvilken kæmpe forskel det kommer til at gøre for mig. Jeg er simpelthen så glad – og indtil videre er jeg så tilfreds med resultatet.

Er der sket noget allerede?

For ja – der er faktisk allerede sket noget på de 9 uger jeg har haft skinnerne på. Det er ret vildt! Allerede fra uge 6 kunne jeg se ændringer – helt vildt!

Ikke nok med at jeg (7-9-13) ikke har haft (rigtig) migræne siden jeg fik fjernet visdomstænder, lavet en rodspidsbehandling og er gået igang med skinnerne, så kan jeg allerede selv se en stor forskel på mine fortænder. Min ene fortand har ligesom altid siddet lidt skråt, og peget ind mod den anden, som I også kan se på billederne i dette indlæg. Sørme om den ikke har rettet sig ind nu, og jeg kan både se og mærke resulatet, og bliver glad bare ved tanken om det. Det er altså noget der har irriteret mig siden 7/8 klasse, og nu er det rettet ind på bare 6 uger. Og det bliver sikkert endnu pænere, da jeg har mange uger tilbage med bøjler på endnu. Ligesom der sikkert er sket meget mere – det er bare fortænderne jeg selv er helt i ekstase over.

Er det ikke bare vildt? Wow altså – havde slet ikke turde håbe på at jeg selv ville kunne se et resultat så hurtigt.

Svar på jeres spørgsmål

Gør det ondt at have skinnerne på?

Nej det gør det ikke. Ikke som sådan ondt ligefrem. Men det kan godt stramme lidt når man lige får en ny skinne på, og så er tænderne lidt mere ømme den dag. Men det vænner man sig hurtigt til.

Kan du spise det du normalt spiser, eller er man øm? Har hørt at tænderne er løse?

Nej ikke helt. Mine tænder er en smule ømme hele tiden – især fortænderne. Så bider ikke af ting længere – skærer alt med kniv og gaffel, og spiser ikke gulerødder f.eks. Men det bliver hurtigt normalt, når man lige har fundet en god rytme. Det gør det lidt mere besværligt når man f.eks. er vant til at bide i en sandwich til frokost eller lignende.

Er det ikke irriterende at skulle børste tænder efter hvert måltid?

Det bliver hurtigt en vane – og det er faktisk meget lækkert at føle sig helt ren. Mundhygiejnen er i top konstant haha.

Må man slet ikke spise noget med skinnerne i?

Nej! Man må kun drikke vand, te og kaffe år man har sine bøjler i. Jeg drikker ikke kaffe, og te har jeg ikke drukket endnu (drikker kun koldt i sommertiden) Så vand vand og vand.

Hvor tit skal man have ny skinne på?

Hver uge. Jeg skifter hver mandag. Gør det som regel inden jeg går i seng, da den nye skinne godt kan stramme lidt, og det mærker man ikke når man sover.

Hvad koster det – er det ikke vildt dyrt?

Det er meget individuelt hvad et forløb med Invisalign tandregulering koster. Nogle skal blot have rettet et par tænder ind, andre skal have justeret alle tænder, så prisen vil afhænge af ens tandsæt samt kompleksiteten og varigheden af det behandlingsforløb man skal igennem. Priserne ligger typisk på 35.000-55.000 DKK. Det er ikke billigt, men heller ikke dyrt i forhold til at skulle have togskinner f.eks.  Så snart det har noget med tænder at gøre, så er det bare ofte en bekostelig affære, dog giver Smíledesígns dig som kunde mulighed for, at finde en betalingsplan der er overskuelig og mulig for dig – de er meget fleksible, når det kommer til betaling, så man ikke skal lægge søvnløs om natten for at få sit drømmesmil. Læs mere om priserne på Invisalign hos Smíledesígns her.

Hvor lang tid tager sådan et forløb?

Det er ligesom med priserne, meget individuelt. Mit forløb tager som udgangspunkt lige over 6 måneder – og det er hurtigt.

Er skinnerne usynlige?

Skinnerne er gennemsigtige, men ikke usynlige. Folk på afstand lægger ikke mærke til at jeg har skinner på, men hvis de står foran mig, og jeg smiler, så kan man godt se dem. Men det er ikke sådan så ens ansigt skriger at man går med bøjle hvis I forstår 🙂

Skal man have noget på tænderne bagefter for at passe på resultatet? 

Ja man skal have en smal snor bagpå tænderne efter forløbet. Eller jeg skal i hverfald, fordi mine tænder blover rykket en del, og derfor hurtigt vil flytte sig tilbage, hvis de ikke bliver holdt fast. Ligesom jeg højst sansynligt skal sove med en natbøjle.

Skal du have skinnerne på dag og nat?

Jep! Jeg må kun tage dem ud når jeg spiser. Skinnerne skal sidde på tænderne helst 22 timer i døgnet.

Hvad er det for nogle dutter sidder på tænderne? Har set en anden med dem. Har du også det?

Ja jeg har også “dutter” på tænderne. De hedder attachments, og det har alle der får rettet tænder med Invisalign. Det attachments gør, er at sikre at skinnerne retter tænderne korrekt. Skinnerne klikkes fast i “dutterne” som sidder forskelligt fra person til person, ligesom størrelsen og formen varierer, alt efter hvordan tænderne skal rettes. De er lavet ud af plastik, og har samme farve som tænderne, så de er mindst muligt synlige. De bliver først fjernet, når man er færdig med hele sit forløb. Man vænner sig hurtigt til at have dem på, og jeg lægger slet ikke mærke til dem længere. I starten skulle mine læber lige vænne sig til at de var tilstede, ligesom tungen i starten drages mod dem, når man ikke var vant til at have noget siddende på tænderne.

Er der nogle gener ved at have skinnerne på?

Nej ikke direkte gener. Det er en helt ny livsstil at gå med bøjle, som man lige skal vænne sig til. Her efter 6 uger er det blevet almindelig hverdag for mig, men i starten skulle man lige huske at man ikke bare lige kunne tage et æble, en kiks i skabet, drikke en pepsi max osv. mens man havde skinnnerne på. Ligesom tænderne var ømme når man tyggede. Alt det har jeg nu inde under huden, og man planlægger ligesom sine måltider, og hvornår det rent praktisk vil være smartest at skulle spise. Hvis man f.eks. skal ud osv. Og så skal man lige vænne sig til at man ALTID skal have tandbørste med når man skal ud i længere tid, da man skal børste tænder hver gang man har spist eller drukket.

Men direkte gener har jeg slet ikke. Jeg er bare vildt glad for at jeg er igang med at få rettet mine tænder ind, og jeg glæder mig eventyrligt meget til at se det endelige resultat. Det er også kun sundt for mig, ikke at kunne gå at småsnacke hele tiden, og en god sidegevinst er at jeg har smidt små 2 kilo indtil videre haha. Det tidspunkt hvor det har været mest besværligt at have bøjle på, var på vores biltur til Norge. 9-12 timer i bil, hvor man ikke kan sidde og spise slik og chokolade som de andre, samt bide over en sandwich – det var lidt en udfordring. Men det gik alligevel – og nu har jeg børstet tænder i flere vejkanter op gennem Sverige og Norge 😉

Husk i øvrigt at følge med på Instagram  – jeg kommer nemlig løbende til at snakke lidt om samt vise tænderne frem på Story. Så jer der er interesseret, I kan få seneste nyt om forløbet på den kanal 🙂

Indenfor de næste uger, viser jeg f.eks. hvordan skinnerne sidder i munden, hvordan de sættes i/tages ud, så følg gerne med – måske du får svar på nogle af de spørgsmål eller undren du måtte have.

God weekend <3

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsønsker