Lige nu

Eventyrlige Sverige!

Reklame / Pressetur

Tilbage i maj måned, snuppede Gro og jeg en rigtig tøsetur! Vi var nemlig heldige at være inviteret på weekendtur til Småland i Sverige af Momster og Kalmar Län, og vi havde den dejligste weekend. Det er luksus at lave have børnene på tomandshånd engang i mellem – og vi stor nød det begge to.

Det var en tæt pakket weekend vi havde i sigte, da vi en fredag morgen kl. 7 satte os ind i s-toget mod Københavns Hovedbanegård. Kl. 8.20 gik toget nemlig mod Sverige, og sammen med 9 andre søde familier var spændingen helt i top. Vi var fremme ved første stop kl. 12, hvor vi efter en bustur på en lille time – med et lille godis pittstop på vejen (det hører sig ligesom til når man er i Sverige ik’?), og turen føltes faktisk helt ok rent tidsmæssigt. Hygge, snacks og forventningens glæde – så er det faktisk ret hyggeligt med tog og bus som transport – for både store og små.
Det første stop på ruten var Filmbyen Småland hvor vi ikke havde været før, så det var en stor oplevelse. I Filmbyen kan man komme med bag kulissen i alle Astrid Lindgrens dejlige film, og det var både hyggeligt og magisk at gå på opdagelse blandt kulisser og kostumer. Både Harald og Gro har været svært glade for hendes film, og vi har set dem alle igen og igen. Tegnefilm har aldrig rigtig været et hit – men film med “rigtige” mennesker – det var sagen! Man havde også mulighed for at sidde på Pippis hest, snitte som Emil, vaske gulv som Pippi, stikke hovedet i suppeterrinen, se Ronja Røverdatters hule og meget mere. I en hel afdeling for sig selv, havde man mulighed for selv at “være med” i Ronja Røverdatter eller blive hejst op i flagstangen som Ida i Emil fra Lønneberg. Det foregik i det interaktive univers, som Filmbyen også bød på – ligesom der var mulighed for at indspille nogle af de velkendte sange selv og tage diverse quiz om filmene. Det var et kæmpe hit!

Efter Filmbyen Småland, hoppede vi igen ombord i bussen, som kørte os til Emils barndomshjem Katthult. Her har vi også været da ungerne var mindre, og Harald elskede det! Min egen lille Emil som dengang blev udstyrret med både hat og bøsse, som man kan købe på gården. Jeg var SÅ glad for at kunne vise Gro stedet her, for nu var hun stor nok til at forstå, at det altså var her filmene om Emil blev optaget! Og man kunne i den grad genkende det – jeg blev igen helt nostalgisk fra min egen barndom. Vi var så heldige at få en rundvisning af de søde mennsesker som bor i hovedhuset som Emil boede i, og som nu er privat. Faktisk er det barnebarnet til hende der ejede Katthult dengang filmen bev optaget, der nu ejer og bor i huset om sommeren med hans familie – det var enormt hyggeligt at gå og småsludre med dem. De bor jo midt i et fantastisk barndomsminde i mine øjne.

På området finder man Alfreds hus og værkstedet hvor Emil snitter sine træmænd som man har fri adgang til. Og så må man ellers gerne bevæge sig rundt på hele området, hvor der er skøn natur samt en lille legeplads. Der kan også købes fine souvenirs til rimelige priser.

Det er virkelig et besøg værd – både for store og små.

Sidste stop på fredagens rute var Astrid Lindgrens gæstehus, hvor vi skulle overnatte til lørdag.

Hold nu op hvor var det bare fint! Vi har for mange år siden, da Gro var helt lille, været i Astrid Lindgrens Verden, og dengang var det ikke muligt at overnatte der. Hverken gæsteboligområdet eller de dertil hørende campinghytter samt campingvognspladser var at finde dengang – det er virkelig en god idé de har fundet på. Lidt ligesom Fårup Sommerland har lavet deres Hotel midt i Parken. Gæstebyen er som en lille idyllisk by i sig selv, og den ligger klods op af selve Astrid Lindgrens Verden, så man kan gå derind på gåben.

Den lille by er sprit ny og sindsygt hyggelig. Den emmer af svensk landidyl og man føler næsten man er med i en af Astrid Lindgrens film. Pastelfarvede eller svenskerrøde huse, fine blomster, bålfade, havemøbler – alt sammen i stilen inspireret fra det tidlige 1900-tals Vimmerby. Vi havde desværre ikke så meget tid på selve stedet her i programmet, men der var SÅ mange ting der kunne udforskes og nydes.

Vi blev tjekket ind i det fineste lille hus, med søde køjesenge, køkken med spiseplads og fint badeværelse. Vi valgte at bo sammen med søde Michala og Molly My, da pigerne hyggede sig helt vildt, og der var så rigeligt med plads. Mega hyggeligt, og dejligt at se min generte Gro løsne lidt op <3

Michala er iøvrigt fotograf til et par af billederne i indlægget her – dejligt med en dygtig og hurtig fotograf tilstede  <3  Lørdag vågnede vi veludhvilede, og havde en hel dag i skønne Astrid Lindgrens Verden på egen hånd foran os. Vi downloadede henover morgenmaden app’en her, hvori man kan se dagens program i parken, spilletider på diverse scener samt indhold af forestillingerne, åbningstider for restaurenter mv. Vildt smart – også fordi programmet og åbningstiderne skifter alt efter sæsonen. Vi fik set både forestillinger med Pippi og Emil, ligesom vi var rundt at kigge ved de forskellige fine små byer. Personligt så elsker jeg at gå rundt og kigge på de meget fine universer der er opført, og deres shows er meget meget gennemførte. Jeg husker stadig et stort og meget flot show med Ronja Røverdatter for mange år tilbage. Dygtige skuespillere og sangere – Harald elskede det!

Vi havde en dejlig dag i Parken og fik suget de svenske historier helt ind under huden. Godt trætte af gode oplevelser, hoppede vi ombord i bussen, som kørte os videre til næste stop på weekendens rute.

Sidste stop for weekenden var underskønne Västervik Resort.

Allerede da bussen trillede ind i området, vidste jeg at det var et evetyrligt sted vi var havnet! Jeg elsker den nordiske natur, og særligt Sverige har en speciel plads i mit hjerte, efter vi boede der et par år som unge. Vi blev checket ind i den dejligste rå røde træhytte midt i naturen med udsigt til vandet. Wau – her ville vi gerne have blevet nogle dage – det fortjente området. Det var en helt fantastiske natur der lå omkring os, og selve resortet var KÆMPE. Vi fik kun set en lille brøkdel af området, som byder på flere forskellige hytter, campingmuligheder, legepladser, mini golf og vandland – ligesom der findes et hav af aktiviteter for børnene de kan deltage i (se bare her). Jeg har selv været på sådanne ferier som barn, og jeg ELSKEDE det! Gro og jeg har allerede besluttet, at her skal vi have far og storebror med hen på ferie. Det er lige noget for os alle.Efter en lækker buffét i selskab med de andre familier, krøb vi hurtigt til køjs efter en laaaang dag og trætte ben, inden vi søndag morgen hoppede på en båd hurtigt efter morgenmaden for at se på sæler, ørne og mini pingviner. Vi så dog kun sidstnævnte – men de var nu også vildt søde! En stor oplevelse at komme ud at sejle og opleve naturen fra vandet – ville dog ønske jeg ikke var blevet så søsyg… Da vi fik fast jord under fødderne igen, gav vi pigerne (Molly My og Gro) lov til at bade i (rene) underbukser i mangel på badetøj, i det tropiske vandland – det skulle altså prøves inden vi vendte snuden mod Danmark igen. Og det var en stor succes!

Jeg smiler stadig ved tanken om den fine weekend vi havde, og drømmer mig nu tilbage med resten af familien til især Västervik Resort. Der var simpelthen så meget mere der skal udforskes der, og den natur samt ro stedet emmede af, var fantastisk. Stor anbefaling herfra.

Vi landede i København ved en 19 tiden søndag aften med kufferten fuld af gode oplevelser og hyggelige minder. Tak for dem <3

Tak fordi du læste med ♡
Vil du have seneste nyt fra min hverdag, så husk at du kan følge med på Bloglovin, Facebook, Mail og Instagram.

Ingen kommentarer endnu - du kan blive den første

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Jeg bliver rigtig glad for kommentarer - så skriv gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lige nu